FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis: Priče za laku noć (Bedtime Stories)

O AUTORIMA FILMA

ADAM SHANKMAN (redatelj/izvršni producent) majstor je komedije sposoban na filmu uhvatiti nježnost u svakoj priči što ga čini jednim od najomiljenijih i komercijalno najuspješnijih redatelja svoje generacije.
Shankmanova adapracija Tonyjem nagrađivane broadwayske predstave “Hairspray“ u srpnju 2007. godine dočekana je s puno hvale od strane kritičara. Film je zaradio više od 200 milijuna američkih dolara širom svijeta i postao treći mjuzikl po zaradi svih vremena. Ponovo pričajući John Watersovu priču o rasizmu u Baltimoreu šesdesetih godina dvadesetog stoljeća, uloge su podijelile mega zvijezde John Travolta, Queen Latifah, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron i debitantica Nikki Blonsky.

Shankman za producentsku kuću Shankman and Jenniger Gibgot’s Offspring Entertainment producira film “17 Again“ sa Zacom Efronom u glavnoj ulozi. Ostali projekti kompanije su filmovi “All of Me“ s Queen Latifah, zasnovan na istoimenom filmu iz 1984. godine sa Steveom Martinom i Lily Tomlin u glavnim ulogama, te “Monday Monday“, film o neurotičnom tinejđeru prisiljenom da ponovno i ponovno proživljava prvi dan srednje škole, sve dok ne napravi sve kako treba. Uz to, u suradnji sa Benderspinkom, par planira projekt lova na blago za odrasle.
Iako kompanija Offspring ima obavezujući ugovor sa Disneyem, Shankman i njegova sestra, Gibgot, producirali su i “Step Up“ te “Step Up 2: The Streets“. “Step Up“ je dobio priznanje kritike i zaradio više od 100 milijuna dolara, kao i njegov nastavak. Uz to, Shankman je režirao još jedan komercijalni hit “Cheaper by the Dozen 2“, nastavak obiteljske uspješnice iz 2003. godine.

Kao redatelj je debitirao u filmu “The Wedding Planner“ s Jennifer Lopez i Matthewom McConaugheyem za Columbia Pictures. Slijedio je film “A Walk to Remember“ s Mandy Moore i Shaneom Westom u glavnim ulogama. Potonji je nominiran za najbolji film u kategoriji Live Action Family Film koju dodjeljuju Phoenix Film Critics.
Nakon toga, snimio je komediju za Walt Disney Pictures “Bringing Down the House“ sa Steveom Martinom i Queen Latifah. Film je bio na prvom mjestu po gledanosti tri tjedna za redom i zaradio više od 130 milijuna dolara. Idući film je bio “The Pacificer“ sa zvijezdom Vinom Dieselom. Do danas su Shankmanovi filmovi zaradili više od pola milijuna dolara.
Prije nego se upustio u režiju, Shankman je bio jedan od najuspješnijih plesnih i komičarskih koreografa. Sudjelovao je u projektima “The Addams Family“, “Casper“, “Inspector Gadget“, “Anastasia“, “George of the Jungle“, “Boogie Nights“, “Miami Rhapsody“ i “The Flintstones“, za koji je nominiran za nagradu Bob Fosse. Dobio ju je za svoj rad sa Simonom Westom.

Sa dvadeset i četiri godine udružio se sa utjecajnim redateljem video spotova Julianom Templeom, radeći kao koreograf. Jedan od prvih videa na kojima je radio bio je za pjesmu Whitney Houston “I’m Your Baby Tonight“. Slijedili su video spotovi za B-52’s, Barryja Whitea, Aarona Nevillea, Chic i Steviea Wondera.
Rođen je u Los Angelesu, polaznik Juilliard School. Nakon petogodišnje karijere glumca i plesača u New Yorku i lokalnim kazalištima, vratio se u Los Angeles i počeo plesati u glazbenim video spotovima, uz Paulu Abdul i Janet Jackson međ ostalima. Plesao je i na dodjeli Oskara 1989. godine.

JACK GIARRAPUTO (Producent) jedan je od najuspješnijih holivudskih producenata. Njegovi su filmovi zaradili gotovo dva bilijuna dolara širom svijeta, devet od njih više od 100 milijuna dolara, uključujući filmove “You Don’t Mess with the Zohan“, “I Now Pronounce You Chuck & Larry“, “Click“, “The Longest Yard“, “50 First Dates“, “Anger Management“, “Mr, Deeds“, “Big Daddy“ i “The Waterboy“

ANDREW GUNN (Producent) rođen je i odrastao u Torontu u Kanadi. Preselio se u Los Angeles kako bi pohađao predavanja na Annenberg School for Communications na University of Southern California; diplomirao je 1995. godine.
Sa potprodukcijskom tvrtkom GUNN FILMS osnovanom 2000. godine, Gunn je producirao Disneyeve filmove “College Road Trip“, “Sky High“, “Freaky Friday“, “The Haunted Mansion“ i “The Country Bears“. Bio je izvršni producent filma “Minuteman“ sa Jasonom Dolleyem u glavnoj ulozi prikazanim u siječnju 2008. na Disney Channel-u.
Producirao je i nadolazeći film “Race to Witch Mountain“ s Dwayneom Johnsonom, Anna Sophiom Robb i Carlom Gugino, u režiji Andyja Fickmana. U pripremi je i film “Snow and the Seven“ koji bi trebao režirati Francis Lawrence.

Gunn je zadužen i za traženje i zapošljavanje scenarista za Disney Writer’s Program.
Prije no što je osnovao vlastitu tvrtku, Gunn je tri godine bio zadužen za razvoj i produkciju u Great Oaks Entertainment, još jednoj produkcijskoj kući pod Disneyem, u vlasništvu Johna Hugesa. Tijekom tog razdoblja, sudjelovao je na snimanju filmova poput “101 Dalmatians“, “Flubber“ i “Home Alone 3“. Koproducirao je i film “Eddie“ s Whoopi Goldberg u glavnoj ulozi, za produkcijsku kuću Hollywood Pictures.

Matt Lopez (Autor priče/Scenarist) napisao je, u suradnji s drugima, scenarij za najavljeni akcijsko avanturistički film “Race to Witch Mountain“, zabavnu i uzbudljivu avanturu sa Dwayneom Johnsonom u glavnoj ulozi. Premijera bi se trebala održati u ožujku 2009. godine.
Trenutno piše nekoliko scenarija za Disney, uključujući “Sorcerer’s Apprentice“, akcijsku fatastičnu avanturu inspiriranu klasičnom Mickey Mouse sekvencom iz Walt Disneyevog filma “Fantasia“, a kojeg bi trebao producirati Jerry Bruckheimer (“Pirates of the Caribbean“), režirati Jon Turtletaub, a Nicholas Cage trebao bi igrati glavnu ulogu. Piše i komediju “My Samurai“ za Disney i redatelja Walta Beckera (“Wild Hogs“).

Diplomirao je na New York University School od Law i bio odvjetnik specijaliziran za industriju zabave, te poslovni savjetnik za DreamWorks. Prije nego je upisao pravo, diplomirao je na Florida State University Film School. Bio je dio Disneyeva Writers’ Programa, za vrijeme kojeg ja napisao “Priče za laku noć“ i dio “Race to Witch Mountain“.

TIM HERLIHY (Scenarist) napisao je, sam i u suradnji s drugima, filmove “Billy Madison“, “Happy Gilmore“, “The Wedding Singer“, “The Waterboy“, “Big Daddy“, “Little Nicky“ i “Mr. Deeds“. Bio je izvršni producent filmova “Click“, “Anger Management“ i “The Longest Yard“.
Od 1994. do 1999. godine Herlihy je bio scenarist, glavni scenarist i krajnje producent televizijske serije “Saturday Night Live“ za koju je nominiran za Emmy Award.
Godine 2006, Herlihy, bivši odvjetnik, nominiran je za Tony Award za scenarij broadwayske verzije “The Wedding Singer“, koji je supotpisao.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!