DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: Kako Je Grinch Ukrao Božić (2000)

Kroz tehničke ostvrte na DVD i Blu-ray izdanja cilj nam je približiti čitateljima filmska izdanja na način da, umjesto o radnji i našem subjektivnom sudu o tome kakav je film, ukratko progovorimo o kvaliteti slike, izbornicima, prijevodu i zvuku u testiranom izdanju. Činimo ovo kako bi kupac bio bolje upućen u kvalitetu izdanja koje planira kupiti, a ne kupuje nešto za što nije siguran kakve je kvalitete, odnosno da se ne povede lažnim informacijama na pakiranju (primjer: Zaplešite s Nama DVD na kojem su otisnuta slova HD). Pogledajmo zajedno u nastavku kako je riješeno DVD izdanje božićnog klasika iz 2000. godine, a koje je na DVD-u izašlo 1. prosinca u izdanju Continental filma.

Osnovne informacije

  • Naziv filma: KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIÆ (How The Grinch Stole Christmas)
  • Godina izlaska: 2000
  • Trajanje: 104 minute
  • Format: 16:9 (1.85:1)
  • Zvuk: engleski Dolby Digital 2.0 192 kbps
  • Broj poglavlja: 12 (cca. svakih 8 minuta)

Pakiranje

Pakiranje je izuzetno dobro odrađeno, boje žive i u skladu sa sadržajem. Na stražnjoj strani se nalazi sinopsis filma i navedeni su osnovni tehnički podaci koji NISU u potpunosti točni, jer film nije u Dolby Digital 5.1 zvučnom formatu već u Dolby Digitalu 2.0. Slučajna pogreška ili jednostavno nemar, ne znamo, no ovakve dezinformacije nikoga ne vesele, posebno ne tehnički-osjetljive korisnike.

Izbornici

Izdanje Continental filma nudi prazne, spartanske izbornike tek s osnovnim funkcijama (odabir jezika i odabir scena, te početak reprodukcije). Od ikakvih dodataka, foršpana ili dodatnih audio traka ni traga ni glasa, osim ako multimedijskim sadržajem ne smatrate poduži spot Državnog Zavoda za Intelektualno Vlasništvo, a koja se pojavljuje nakon što odaberete jezik. Statična, blijeda pozadina teško da će ikoga pripremiti na urnebesno zabavni sadržaj filma, što smatramo velikim minusom jer je ovaj film ipak u prvom redu namjenjen mlađoj publici. Istina, mlađi će se lako koristiti izbornicima jer ih je malo i jasni su, no malo animacija i glazbe definitivno bi učinile ovo izdanje boljim.

Izbornici su u 16:9 formatu slike.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!