Home » Filmovi » Filmski spektakl “Osvetnici” ostvario najveće kino otvaranje u povijesti filma

Filmski spektakl “Osvetnici” ostvario najveće kino otvaranje u povijesti filma

Osvetnici-najvece-kino-otvaranje

Došlo je vrijeme da prvo mjesto najvećeg kino otvaranja u povijesti filma dosadašnji “Harry Potter i Darovi Smrti – 2. dio” prepusti filmskom spektaklu “Osvetnici” koji je ovih dana ostvario više od  441,5 milijuna dolara u svjetskom box-officeu.

Američkim kino otvaranjem od preko 200 milijuna dolara, “Osvetnici” su zasjeli na prvo mjesto najboljih kino otvaranja u povijesti, ostavivši iza sebe već spomenutog Harryja Pottera, “Viteza tame” (158,4 milijuna dolara), “Igre gladi” (152,5 milijuna dolara) i “Spider-Mana 3” (151,1 milijun dolara). Samo u IMAX-u film je zaradio 15 milijuna čime je također dosegao jedno od najboljih otvaranja nekog filma u povijesti u tom kinu.

Osim rekorda za najveće kino otvaranje, film je postavio rekord i za najbrže vrijeme potrebno da se postignu 100, 150 i 200 milijuna dolara na domaćem tržištu.

Osim samih kino rezultata, filmu “Osvetnici” u prilog idu i fantastične ocjene kritike i publike. Na priznatoj Internet stranici Rotten Tomatoes film ima čak 93% pozitivnih kritika uglednih filmskih kritičara, dok se na Internet stranici imdb.com film nalazi među 30 najbolje ocijenjenih filmova svih vremena od strane članova tog sajta s prosječnom ocjenom od 8.8 (od 10).

Marvel i Disney su sada sigurno jako zadovoljni, te ćemo sa zadovoljstvom gledati koje će rekorde Osvetnici još ostvariti u nadolazećim mjesecima.

[youtube id=”tY9DnBNJFTI” w=”600″ h=”337″]

Izvor: Continental Film PR

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

samsung-32m4002-header

Samsung 32M4002 HD Ready TV – recenzija

Da, dobro ste pročitali. Test HD Ready televizora na samom kraju 2017., godine u kojoj ...