FilmoviSinopsisi filmova

Prvi Disneyev potpuni 3-D animirani film u Movieplexu

LIKOVI OD JEDNOG DO DRUGOG KRAJA AMERIKE

Popis likova iz filma ‘Bolt’

BOLT je suvremeni četveronožni junak i zvijezda svog vlastitog televizijskog showa, a odrastao je na filmskom setu u uvjerenju da je sve ono što se odvija u njegovom izmišljenom televizijskom showu istinito te da je on genetski programiran kako bi imao posebne moći, uključujući nevjerojatnu snagu, laserski vid i snažan super-lavež. Ali kad greškom završava u New Yorku, njegove hrabre vještine više mu ne polaze za rukom. U trenutku kad surova stvarnost po prvi put pod upitnik stavlja njegove zablude, Bolt otkriva da je njegov čitav dotadašnji život bio jedna velika laž. Ili možda nije? Usred silnih nedaća i teških životnih udaraca, on otkriva da prava pseća super-moć leži u njegovoj vjernosti voljenoj gazdarici. Glumac John Travolta, dvostruko nominiran za nagradu Oscar svojim je glasom ovom sjajnom liku podario pravu mješavinu grubosti, humora i privlaćnosti. Crtani lik Bolta zasnovan je na izgledu američkog bijelog ovčara, s nekim izmjenama u izgledu ušiju, njuške i veličine tijela.

PENNY u nastupa zajedno s Boltom u izmišljenoj televizijskoj seriji. Ona je pametna i odlučna, ali njezin odnos prema svojem psećem filmskom kolegi nije zasnovan samo na scenariju. Kad joj hektični zahtjevi njezinog glumačkog života postanu prenaporni, preslatki bijeli pas kojeg je prije mnogo godina spasila iz šinteraja pruža joj ogromnu utjehu. Kad Bolt nestane, ona je potpuno slomljena i sanja o njegovom povratku. Višestruko talentirana Miley Cyrus (zvijezda kazališnih pozornica, velikih i malih ekrana u ulozi nevjerojatno popularne Hannah Montana) u ovu je sjajnu glasovnu izvedbu unjela srce i humor.

MITTENS je nepovjerljiva, ofucana njujorška ulična mačka koja se našla posred Boltovih napora da se vrati kući u svoj ugodan holivudski život sa svojom ljubljenom gazdaricom Penny. Prisiljena da prati Bolta na njeogvom putovanju preko čitavog kontinenta, Mittensov sarkastični smisao za humor i pesimistični pogled na svijet u oštrom su kontrastu s Boltovim povjerljivim i pozitivnim životnim stavom. Mittens se pokazao kao vrlo snalažljiv suputnik, te podučava Bolta kako da preživi na cesti. Tijekom njihovog putovanja Boltova neumorna vjernost u Mittens budi neki sasvim nov osjećaj i vraća joj povjerenje u druge. Susie Essman (glumila je u HBO-ovoj seriji ‘Curb Your Enthusiasm’, ovjenčana nagradom Emmy) ovoj je komičnoj i nadasve kompliciranoj maci posudila svoj glasovni talent.

Zarobljen unutar svoje sigurne plastične kućice za hrčka, RHINO se poput munje vrti u svom kolutu, poput pravog minijaturnog akcijskog junaka u povojima. Apsolutni obožavatelj Boltovih televizijskih avantura, ovaj presmiješni hrčak upamtio je svaki najsitniji detalj tajnih misija našeg slavnog psa i potpuno je unezvjeren kad mu njegov omiljeni junak pristigne pred prag njegovog doma. Bez imalo oklijevanja, on prihvaća svoju svetu dužnost, proživljavajući svoj najdraži san udruživši se s Boltom. Kad je riječ o izazovu sudbine, ovaj odrješiti stvor prihvaća taj poziv i ništa ga ne može spriječiti u njegovom nastojanju da pomogne Boltu. Disneyev veteran animiranog scenarija Mark Walton unio je svoj prirodni entuzijazam i smisao za humor pri osmišljavanju ove divlje i fanatične krznene loptice.

DR. CALICO je zločinački um opsjednut mačkama, negativna zvijezda izmišljenog televizijskog showa. On uvijek iznova zakuhava nove nevolje za Penny i njezinog psa superjunaka i svakoj novoj epizodi. U zadnjoj epizodi serije, Dr. Calico kidnapira Penny i Bolt je – po prvi put – spriječen u svojoj namjeri da je spasi. Bolta greškom pošalju na drugu obalu ogromnog američkog kontinenta u uvjerenju da je Penny i dalje u opasnosti – i uvjeren da su sve mačke u dosluhu s njegovim mrskim neprijateljem Calicom. Malcolm McDowell podario je svoj glas zlom Dr. Calicu.

Kao autor i glavna kreativna snaga u izradi popularne televizijske serije, REDATELJ trudi se iz petnih žila nebi li uvjerio glavnog psećeg junaka svoje serije da su svi ti filmski zapleti zapravo stvarni, siguran da da će to Boltov nastup učiniti još autentičnijim. Sklon preozbiljnom uživljavanju u svoj posao, bijesan je na programskog direktora kojem je više stalo do rasta gledanosti nego do snimanja kultne serije ranga ‘Građanin Canine’. James Lipton, karizmatični voditelj Bravo TV serije ‘Inside the Actor’s Studio’ posudio je svoj glas ovom dramatičnom liku.

AGENT, Pennyn površni holivudski zastupnik opsjednut samim sobom ima najbolju namjeru usrećiti sve i svakoga kako bi mogao mirno nastaviti ubirati svoju proviziju. Kad Pennyni iskreni osjećaji za svog četveronožnog filmskog kolegu ugroze njezinu glumu i zaprijete ugledu hit serije, on nagovara svoju klijenticu da se ‘pomiri s time’ i jednostavno nastavi sa snimanjem bez Bolta. Greg Germann (‘Ally McBeal’, ‘Quarantine’) posudio je glas ovom bezosjećajnom i neosvještenom liku.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!