FilmoviKino

Brad Pitt oborio osobni rekord – Svjetski rat Z u prvom vikendu zaradio 111,8 milijuna dolara

world-war-z

Svjetski rat Z u prvom je vikendu prikazivanja na američkom box officeu zaradio 66 milijuna dolara, čime je Brad Pitt nadmašio svoj dosadašnji osobni rekord koji je držao s filmom Gospodin i gospođa Smith (50 milijuna u prvom vikendu američkog BO).  Još zanimljiviji podatak je da se radi o drugom ikad (poslije Avatara) otvaranju originalnog akcijskog filma u Americi. Uz otvaranje animacije Čudovišta sa sveučilišta i drugog vikenda Čovjeka od čelika (koji je internacionalno prešao 400 milijuna dolara) bio je ovo po zaradi jedan od najboljih vikenda u povijesti američkog box officea.

Odlični rezultati stižu i sa ostalih 25 teritorija koji su Svjetski rat Z počeli prikazivati, pa ukupna zarada prvog vikenda iznosi 111,8 milijuna dolara. U Hrvatskoj je tijekom vikenda film ostvario 11.263 gledatelja, odnosno 395.071 kuna prihoda.

Brojke dokazuju kako se sav trud oko filma isplatio. Znači li to ujedno da Brad Pitt kreće u franšizu, ako je suditi po ovako sjajnom početku – izgledi su veliki.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!