Home » Filmovi » Brad Pitt oborio osobni rekord – Svjetski rat Z u prvom vikendu zaradio 111,8 milijuna dolara

Brad Pitt oborio osobni rekord – Svjetski rat Z u prvom vikendu zaradio 111,8 milijuna dolara

world-war-z

Svjetski rat Z u prvom je vikendu prikazivanja na američkom box officeu zaradio 66 milijuna dolara, čime je Brad Pitt nadmašio svoj dosadašnji osobni rekord koji je držao s filmom Gospodin i gospođa Smith (50 milijuna u prvom vikendu američkog BO).  Još zanimljiviji podatak je da se radi o drugom ikad (poslije Avatara) otvaranju originalnog akcijskog filma u Americi. Uz otvaranje animacije Čudovišta sa sveučilišta i drugog vikenda Čovjeka od čelika (koji je internacionalno prešao 400 milijuna dolara) bio je ovo po zaradi jedan od najboljih vikenda u povijesti američkog box officea.

Odlični rezultati stižu i sa ostalih 25 teritorija koji su Svjetski rat Z počeli prikazivati, pa ukupna zarada prvog vikenda iznosi 111,8 milijuna dolara. U Hrvatskoj je tijekom vikenda film ostvario 11.263 gledatelja, odnosno 395.071 kuna prihoda.

Brojke dokazuju kako se sav trud oko filma isplatio. Znači li to ujedno da Brad Pitt kreće u franšizu, ako je suditi po ovako sjajnom početku – izgledi su veliki.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*