Obavijesti/ostalo

HD audio – važna stavka za kompletno HD iskustvo

Do sada smo na stranicama HD televizije većinom pisali o slici visoke definicije, dok smo zvuk lagano zapostavljali. Odlučili smo ispraviti ovu pogrešku raznim tekstovima u kojima će se obrađivati zvuk – bilo da se radi o edukacijskim člancima u kojima ćemo opisivati i uspoređivati danas aktualne sustave kodiranja (Dolby, DTS,…), a ujedno ćemo pokušati pisati što više o zvučnicima, slušalicama i ostaloj audio opremi.

Ovom prilikom najavljujemo skori izlazak recenzije Sennheiser HD595 slušalica iznimne kvalitete zvuka i frekvencijskog opsega – idealno rješenje za sve koji zbog obveza ne mogu uživati glasno gledajući filmove s kvalitetnim audiom, već im jedino preostaje u večernjim satima posegnuti za kvalitetnim slušalicama kojima će barem dio višekanalnog iskustva biti preneseno u uši slušača. U najavi su recenzije AV risivera i zvučnika, posebno subwoofer-a, a koji su po našem skromnom mišljenju nosioci dobrog audio doživljaja u današnjim filmskim naslovima.

Sugestije s vaše strane su uvijek dobrodošle, kako savjetima i smjernicama, tako i eventualnoj inicijativi za angažman oko pisanja tekstova koji će biti objavljeni ovdje… Za sve detalje slobodno se javite na kontakt e-mail.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Zbog kakvih obveza ne možeš slušati glasno ? Ako imaš obveze onda ne možeš niti gledati ! Ja film gledam uvijek oko ponoai i ne skrivam zvuk. Djeca su se naučila i što je glasnije bolje spavaju.
    Nikada nisam mogao shvatiti gledanje filma i slušalice na ušima ! Odvratno ! Ako soba nije puna zvuka ne moram niti gledati film. Tu ne mislim na galamu vea na ugodno slušanje. Glas glumaca mi je na prirodnoj glasnoai kao da netko priča u sobi a kada u piku nešto grune sve se strese. To je gušt koji ne možeš zamijeniti nikakvim slušalicama i trikovima ….

  2. Pozz Movie! Kod mene doma nema nikakvih problema i filmove uvijek gledam uz zvučnike u dnevnoj sobi gdje je centar multimedije. Moji su vrlo tolerantni, a i rijetko kada gledam kasnije od 23 sata filmove (ako jesu onda imaju titlove, tako da mogu stišati). Slušalice su rješenje za one koji nisu u tako tolerantnoj atmosferi kao ti i ja – kad malo razmislim veaina mojih prilatelja je u takvoj situaciji, a dobar dio njih je u kuai. Jednostavno, prijatelj mi kaže da je ne zna ni sam koliko filmova vea pogledao isključivo prek slušalica i upravo ae za takve biti ovaj članak. Uz sve nedostatke slušalica, kvalitetnije ipak mogu solidno dočarati ugo?aj, premda je vjerujem svima jasno da do fine prostornosti i mesnatog basa nema ni najskupljih slušalica – pogledaj Denone: http://komteh.hr/audio.php?op=kat&kat=94&l=1, cijena ovih najskupljih je do nedavno bila abnormalnih 5000 kn, sada je recimo prihvatljivije, no opet po meni puno previše.

    Uglavnom, ja imam Senheisser 595 i njih au recenzirati jer za 1400 kn daju jako zaokružen zvuk koji je odličan za glazbu, a u filmovima daje najbolje što može. Ja ih u 98% slučajeva koristim za slušanje glazbe prije spavanja i u spavaaoj sobi su gotovo uvijek. Film cijeli niti jedan nisam pogledao, makar budem barem jedan tako da mogu imati što napisati u recenziji…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!