Home » Obavijesti/ostalo » Vlak zvan godišnji odmor otplovio, HD Televizija nastavlja s radom

Vlak zvan godišnji odmor otplovio, HD Televizija nastavlja s radom

Plovio vlak ili ne, godišnji odmor je završio i sada u suncu i moru mogu uživati samo na slikama – sreća što su slikane u HD rezoluciji, eto, barem neka utjeha. Stranica je protekla dva tjedna bila slabo ažurirana, tek nekoliko vremenski-predodređenih članaka je bilo objavljeno, no HDTV tim planira sve ovo nadoknaditi u tjednima i mjesecima koji slijede…

Veliki događaji su se zbili u mojem odsutstvu, datum 1.1.2011. i gašenje analogije je napokon zacrtano, no sada se digla zbrka oko digitalnih tjunera koji će biti potrebni svima onima koji ne posjeduju takav uređaj, bilo u zasebnoj kutiji ili u TV prijemniku. Vlada pomaže provedbu bonovima od 135 kuna za pretplatnike, no što kupiti mnogi se pitaju – krećemo li na taj datum u MPEG-2 ili možda u MPEG-4 kodiranju? Možda u oba? Koji uređaj kupiti i za koliko novaca mnogi se pitaju, no 1. rujna se najavljuje informativna kampanja, te slanje bonova pretplatnicima, tako da će se na mnoga pitanja dati odgovori. Barem se tomu možemo nadati.

Olimpijske igre su krenule u Pekingu baš kako je najavljeno, 8.8. u 20 (tj. 8) sati 8 minuta i 8 sekundi, no što se je zbilo s HD emitiranjem za koji smo e-mail-om dobili odgovor da će se emitirati baš kao i Euro 2008. Možda su mislili sve isto kao i Euro 2004? :D Vrlo nekorektno što smo zakinuti za mnoge informacije kada je o emitiranjima riječ, već se i šire krive informacije. U svoje se ime ispričavam svima onima koji su zbog OI-a 2008 investirali u televizor ili kupili MPEG-4 tuner. Čekamo informaciju iz OiV-a koju ćemo objaviti na stranici.

Do idućeg članka, te uz želje za kvalitetniju HD budućnost, srdačno vas pozdravljam!

Darko Hlušička
glavni urednik


About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*