Obavijesti/ostaloVijesti

Prikaz 3D opcija u novom Sony XMB izborniku

sony-3d

Sony je predstavio nove serije LCD televizora koje su “3D ready”. Radi se o LX900 i LX904 serijama sa “monolith” dizajnom koje uključuju veličine od 40 do 60 inča. Ovi novi 3D reaedy modeli će biti kompatibilni sa 3D Blu-ray reproduktorima putem HDMI 1.4 sučelja, čija se prodaja očekuje za nekoliko tjedana na tržištu. Sony 3D ready televizori će raditi u sinergiji sa aktivnim 3D naočalima (active shutter glasses) kao i svi 3D ready 2010 modeli, te vam donosimo prikaz 3D opcija u novom Sony XMB izborniku.

sony-3d-2

XMB izbornik je dobio 3D Menu koji se sadrži iz:

3D Display (Opcija koja aktivira panel da pređe iz 2D u 3D mod)

3D Depth adjusment (Opcija koja kontrolira dubinu 3D slike), panel radi na 200Hz uz pozadinsko skeniranje.

3D Glasses Brightness (Opcija koja omogučava naočalama da prilikom zatamnjivanja budu svijetlije ili tamnije)

Tu su još 3 stavke koje su više informativnog karaktera:

Simulated 3D Effect (Omogučava korisniku da pravilno podesi sinhronizaciju 3D panela sa 3D naočalama)

3D Format (Info o 3D formatu)

sony_bravia_xbr_52x900

Da to ne bude sve, Sony je uveo novinu naziva “Position Control” koja vam omogučuje da vidite prikaz slike sa različitih pozicija odnosno pod različitim stupnjevima uglova sa kojih posmatrate televizor.

Uz 3D modele u paketu dolaze i 3D naočale, (active shutter glasses), dok će te za svaki dodatni par morati paltiti oko 70 eura.

lx900-transmitter_lowres

Pored ovih opcija tu je i Distance Alert kontrola, koja uz aktivirane senzora predstavlja notifikaciju za gledatelje te im poručuje da 3D sadržaj gledaju sa male ili velike udaljenosti ili iz jako oštrog kuta (3D je preporučljivo gledati po pravim kutom)

sony-xbr-lx900-2

Za kraj tu je i “Net video” opcija, gdje će korisnici moći uživati u HD sadržaju (video i klipovi) sa Sony HD servera posebno namjenjenog kupcima novih 2D i 3D 2010 televizora tvrkte Sony. Moramo priznati da su inžinjeri Sony-a bili jako domišljati ove godine te da su ponudili neke novine koja bi rado voljeli da vidimo i kod nekih drugih brandova.

sony-web-video

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Ja sam imao, a sada prodao Z5500 kako bih kupio G20, Taj lcd je ma što tko govorio vrlo dobar, a sd mu je bio odličan.Ako Nani naletiš di na koji bolji test od onoga poljskog za NX 800 objavi, jer pišu da edge led sa ovim novim sony panelom obavlja dobar posao, a 200hz da nema juddera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!