Obavijesti/ostalo

HD audio – važna stavka za kompletno HD iskustvo

Do sada smo na stranicama HD televizije većinom pisali o slici visoke definicije, dok smo zvuk lagano zapostavljali. Odlučili smo ispraviti ovu pogrešku raznim tekstovima u kojima će se obrađivati zvuk – bilo da se radi o edukacijskim člancima u kojima ćemo opisivati i uspoređivati danas aktualne sustave kodiranja (Dolby, DTS,…), a ujedno ćemo pokušati pisati što više o zvučnicima, slušalicama i ostaloj audio opremi.

Ovom prilikom najavljujemo skori izlazak recenzije Sennheiser HD595 slušalica iznimne kvalitete zvuka i frekvencijskog opsega – idealno rješenje za sve koji zbog obveza ne mogu uživati glasno gledajući filmove s kvalitetnim audiom, već im jedino preostaje u večernjim satima posegnuti za kvalitetnim slušalicama kojima će barem dio višekanalnog iskustva biti preneseno u uši slušača. U najavi su recenzije AV risivera i zvučnika, posebno subwoofer-a, a koji su po našem skromnom mišljenju nosioci dobrog audio doživljaja u današnjim filmskim naslovima.

Sugestije s vaše strane su uvijek dobrodošle, kako savjetima i smjernicama, tako i eventualnoj inicijativi za angažman oko pisanja tekstova koji će biti objavljeni ovdje… Za sve detalje slobodno se javite na kontakt e-mail.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Zbog kakvih obveza ne možeš slušati glasno ? Ako imaš obveze onda ne možeš niti gledati ! Ja film gledam uvijek oko ponoai i ne skrivam zvuk. Djeca su se naučila i što je glasnije bolje spavaju.
    Nikada nisam mogao shvatiti gledanje filma i slušalice na ušima ! Odvratno ! Ako soba nije puna zvuka ne moram niti gledati film. Tu ne mislim na galamu vea na ugodno slušanje. Glas glumaca mi je na prirodnoj glasnoai kao da netko priča u sobi a kada u piku nešto grune sve se strese. To je gušt koji ne možeš zamijeniti nikakvim slušalicama i trikovima ….

  2. Pozz Movie! Kod mene doma nema nikakvih problema i filmove uvijek gledam uz zvučnike u dnevnoj sobi gdje je centar multimedije. Moji su vrlo tolerantni, a i rijetko kada gledam kasnije od 23 sata filmove (ako jesu onda imaju titlove, tako da mogu stišati). Slušalice su rješenje za one koji nisu u tako tolerantnoj atmosferi kao ti i ja – kad malo razmislim veaina mojih prilatelja je u takvoj situaciji, a dobar dio njih je u kuai. Jednostavno, prijatelj mi kaže da je ne zna ni sam koliko filmova vea pogledao isključivo prek slušalica i upravo ae za takve biti ovaj članak. Uz sve nedostatke slušalica, kvalitetnije ipak mogu solidno dočarati ugo?aj, premda je vjerujem svima jasno da do fine prostornosti i mesnatog basa nema ni najskupljih slušalica – pogledaj Denone: http://komteh.hr/audio.php?op=kat&kat=94&l=1, cijena ovih najskupljih je do nedavno bila abnormalnih 5000 kn, sada je recimo prihvatljivije, no opet po meni puno previše.

    Uglavnom, ja imam Senheisser 595 i njih au recenzirati jer za 1400 kn daju jako zaokružen zvuk koji je odličan za glazbu, a u filmovima daje najbolje što može. Ja ih u 98% slučajeva koristim za slušanje glazbe prije spavanja i u spavaaoj sobi su gotovo uvijek. Film cijeli niti jedan nisam pogledao, makar budem barem jedan tako da mogu imati što napisati u recenziji…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!