Audio-video uređajiSamsung ElectronicsVijesti

Samsung Neo QLED LCD televizori za 2021. s „Eye Care“ certifikatom

samsung-neo-qled-mini-led-lcd-tv-VDE

Samsung Electronics je objavio kako je novi lineup Neo QLED LCD televizora za 2021. godinu dobio „Eye Care“ certifikat i to od udruge inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), uglednog instituta za certificiranje elektrotehnike u Njemačkoj. 

Svi modeli Samsung QLED LCD televizora za 2021. godinu, koji su završili testiranje, dobili su sveobuhvatni „Eye Care“ certifikat koji uključuje ocjenu sljedećih značajki: „Safety for Eyes“, „Gentle to the eyes“, razine treperenja, ujednačenosti i vjernosti boja.

S jedne strane, oznaka „Safety for Eyes” dodjeljuje se proizvodima s razinama emisije plavog svjetla, ultraljubičastim i infracrvenim zrakama koje pripadaju u tzv. „izuzetu skupinu” prema klasifikaciji ograničenja emisije koju je postavila Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC). S druge strane, oznaka „Gentle to the eyes“ dokazuje da količina suzbijanja melatonina s uređaja zadovoljava standard Međunarodne komisije za osvjetljenje (CIE).

Međunarodna elektrotehnička komisija je nevladina organizacija koja priprema i izdaje norme te preporuke za proizvode, proizvodne postupke i usluge za elektrotehniku i elektroniku, dok je Međunarodna komisija za osvjetljenje tijelo za svjetlost, osvjetljenje, boje i prostore u boji.

U okviru ovog certifikata, Samsung QLED LCD televizori također su prepoznati kao potrošački proizvodi koji zadovoljavaju standarde ujednačenosti kvalitete slike i vjernosti boja, a za oba elementa ocjenjuje se i izvedba isporuke sadržaja.

Više o Samsungovim Neo QLED LCD televizorima s Mini LED pozadinskim osvjetljenjem možete doznati ovdje. Novi modeli se očekuju u prodaji od travnja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!