Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung i DTS u partnerstvu za bolji zvuk na televizorima

Samsung i DTS u partnerstvu za bolji zvuk na televizorima

samsung-dts

DTS, američka kompanija poznata po digitalnim višekalanim sustavima za komercijalnu i kućnu primjenu, najavila je partnerstvo s korejskim Samsungom na polju integracije vlastitih audio algoritama u pojedine modele televizora za bolje iskorištavanje zvučnika ugrađenih u televizor. Kompanija će svoju tehnologiju ugraditi u Samsungove LCD i plazma modele serija 7000 i 8000.

Naš cilj je poboljšati korisnikovo iskustvo gledanja pružajući bogatiji i intenzivniji zvuk“, izjavio je Brian Towne, izvršni dopredsjenik DTS-a. “DTS-ova rješenja omogućuju korisniku da bez napora uživa u višekanalnom zvuku bez obzira na izvor“.

Novost je dakle integraciju licencirane (i kvalitetnije) tehnologije za obradu zvuka i njegovo pretvaranje u virtualni višekanalni, što bi trebalo doprinjeti kvalitetnijoj reprodukciji putem ugrađenih zvučnika čija je kvaliteta do sada bila tek za nezahtjevno gledanje filmova i TV programa. Iako je DTS renomirano ime, ipak ne očekujemo čuda, no ukoliko se zvučna pozornica bude mogla kvalitetno proširiti i postići uravnotežen zvuk, vjerujemo da će vlasnici televizora spomenutih serija biti zadovoljni.

Ostaje da pričekamo i vidimo kakvi će rezultati integracije biti.

Izvor: Home Media Magazine

Recenzije Samsung televizora: ES8000 (LED LCD) i E8000 (plazma)

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*