Audio-video uređaji

Philips-ov monitor sa svjetlećim plavim okvirom [PR]

philips-lightframe

Početkom kolovoza forumaš Branimir postavio je na forum slike i prve dojmove novog Philips LCD monitora kojeg od ostatka monitora u ponudi dijeli jedna zanimljiva značajka: svjetljeći okvir. Premda smo se već navikli na svjetleće okvire kada je o Philips-ovim televizorima riječ, ovo je prvi puta da se svjetleći okvir koristi za jedan LCD monitor. S obzirom da se monitor već nalazi na tržištu po cijeni od 1.799,00 kuna, samo smo čekali i službenu objavu za medije, a koju smo nedugo zatim i dobili. Objava, koju možete pročitati u nastavku, ne otkriva ništa novo: radi se o 22″ (56 cm) velikom LCD monitoru s TN matricom kontrasta 12.000:1 i odziva od 2 ms GtG, a tu je i USB o kojem nema detalja u službenoj objavi, no nadamo se skorašnjem tekstu u kojem ćemo sve značajke detaljno provjeriti. Monitor svakako izgleda vrlo upečatljivo, a Philips tvrdi da umanjuje umor nastao kod dugotrajnog rada za računalom…

Zagreb – Tvrtka MMD, predstavila je inovativni Philipsov LightFrame monitor sa svjetlećim plavim okvirom. Ova inovacija rezultat je Philipsovih istraživanja kojima je dokazano da svjetlost u velikoj mjeri utječe na ljudsko oko te da svjetlo plave boje opušta i odmara oči. Vodeći se navedenim saznanjima, Philips je novi 22-inčni LightFrame monitor dizajnirao upravo s plavim okvirom kako bi smanjio napor očiju prilikom rada za računalom te poboljšao koncentraciju. Zahvaljujući ovoj inovaciji atraktivan LightFrame monitor je idealan za osobe koje dugo vremena provode ispred računala.

Osim što osigurava ugodnije i manje naporno korištenje, LightFrame monitor pruža i odličnu kvalitetu slike. Uz omjer kontrasta koji iznosi 12000:1 te vrijeme odaziva od 2ms, novi monitor ima i SmartImage tehnologiju koja automatski poboljšava kontrast, boje i oštrinu slike i videa. Fino podešavanje i prilagođavanje slike omogućeno je patentiranom naprednom tehnologijom TrueVision kojom se postiže vrhunska kvaliteta slike. Povezivanje s ostalim uređajima osigurano je VGA, DVI te USB ulazima.

Philipsov LightFrame monitor može se kupiti u Technomax centru po cijeni od 1.799,00 kuna.

Video demonstracija koju smo pronašli na YouTube-u:

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!