Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philips lansirao novi 27″ IPS monitor 1440p rezolucije

philips-272B8QJEB-lifestyle

Uz 34″ ultraširoke monitore koje naprosto obožavamo za rad i igranje na računalu, atraktivan izbor klasičnog 16:9 formata slike su 27″ modeli rezolucije 2560×1440 piksela (Quad HD – QHD). U odnosu na standardne 24″ Full HD monitore, QHD donosi veću radnu površinu tako da više podataka stane na ekran, a i igre na njima izgledaju sasvim pristojno. Jedan takav novi model je Philips lansirao, a na tržištu ga već od ovog mjeseca možete pronaći pod oznakom 272B8QJEB i maloprodajnom cijenom od 2.500,00 kn.

Philips ovim modelom nastoji konkurirati poslovnom segmentu u kojem su atraktivan izbor Dell U2717DU2715H. Cijenom će biti povoljniji tako da se nadamo detaljnom testu da provjerimo koliko je uistinu dobar.

272B8QJEB donosi W-LED IPS LCD ekran s 10-bitnim ekranom (12-bitni interni procesor) i odličnu ergonomiju koja je a-must-have za sve koji mnogo vremena provode ispred računala.

philips-272B8QJEB-image

Monitor pokriva sRGB raspon boja, ima najveću svjetlinu od 250 ccd/m2 i deklarirani kontrast od 1000:1 (uobičajena vrijednost za IPS ekrane). Podržana je i DDC/CI direktna kontrola za olakšanu kalibraciju.

Novi 272B8QJEB monitor kombinira s EasyRead Mode za jednostavno čitanje s fleksibilnošću SmartErgoBase postolja koje je dizajnirano kako bi omogućilo podešavanje visine, zakrivljenost i rotaciju kuta ekrana i zadovoljio ergonomske potrebe korisnika. Također, napredni IPS ekran sa širokim kutovima gledanja od 178 stupnjeva omogućuje korisnicima gledanje vertikalne i horizontalne slike s jednakom lakoćom. Izuzev udobnosti gledanja, novi ekran iskorištava i inovativnu Flicke-Free tehnologiju zajedno s posebnim LoweBlue Modeom koji reducira potencijalno opasne kratke valove plave svjetlosti koju proizvode LED ekrani. S manjim umorom za oči i jasnijim slikama, korisnici će se moći fokusirati na posao u duljim periodima bez naprezanja očiju.

Od priključaka nude se analogni VGA, DVI-Dual Link (digital, HDCP), DisplayPort 1.2 i HDMI 1.4. Tu su još audio ulazi i izlazi tako da osim ugrađenih zvučnika snage 2×2 W korisnik može spojiti slušalice direktno na monitor. Za povezivanje periferije i drugih uređaja, tu su USB 3.0 priključci.

philips-272B8QJEB

Monitor je moguće montirati na zid jer je kompatibilan s VESA 100×100 mm nosačima, a tu je i moguće zaključavanje putem Kensington sustava.

Cijena i dostupnost

Novi Philips 272B8QJEB dostupan je od ožujka ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.500,00 kn.

Za više informacija o Philips modelima: www.philips.com/monitors

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!