Home » Vijesti » Audio-video uređaji » AOC lansirao Q2790PQU 1440p IPS monitor

AOC lansirao Q2790PQU 1440p IPS monitor

aoc-Q2790PQU

AOC je lansirao novi monitor iz serije 90, model Q2790PQU. Radi se o 27-inčnom monitoru IPS LED LCD panela rezolucije 2560×1440, a koji će biti dostupan već ovog rujna po maloprodajnoj cijeni od 2.999,00 kn.

Monitor krasi dobra ergonomija uz mogućnost podešavanja visine u rasponu od 130 mm, naginjanje naprijed ili unazad od -5 do 25 stupnjeva, zakretanje od 165 stupnjeva te okretanje do 90 stupnjeva (pivot).

Televizori s IPS ekranom nisu najpoželjniji zbog malog kontrasta slike koji umanjuje prikaz crne i dinamiku pri gledanju filmova u zamračenom prostoru, no u slučaju monitora situacija je drugačija. IPS monitori pružaju bolji prikaz boja u odnosu na konkurentne tehnologije poput VA ili TN, te imaju bolju ujednačenost slike preko cijelog ekrana. Dodatno, tu je i manje zamućenje slike – posebno u tamnim kadrovima – što je posebno velika prednost za igrače.

Što je IPS tehnologija i koje su njene prednosti?

Doznajte ovdje >>

Kako bi se oči zadržale odmornima i nakon duljeg rada na računalu, već standardna Flicker Free tehnologija ugrađena u svim AOC-ovim modelima, ugrađena je i u novi monitor serije 90 kako bi korisnicima omogućila maksimalno udobno gledanje. Flicker Free tehnologija podešava svjetlinu ekrana bez modulacije širine impulse (PWM) kako bi se smanjilo titranje ekrana.

AOC_90P-angled

Dva ili više monitora spojenih jedno do drugoga značajno povećavaju produktivnost što je razlog zašto su takve postavke postale uobičajene u mnogim uredima. Dodani prostor na ekranu omogućuje korisnicima da pretražuju različite aplikacije i datoteke simultano bez stalnog pomicanja, otvaranja ili zatvaranja prozora. Na taj način, rad na dva dokumenta ili više aplikacija postaje puno lakši.

Ušteda energije ne samo da smanjuje financijske troškove, već pozitivno pridonosi i očuvanju okoliša. Novi AOC Q2790PQU dolazi s uključenim Energy Star, EPEAT i TCO certifikatima. Osim toga, ugrađeni E-saver softver omogućuje monitorima da se automatski prebace na nisku potrošnju energije kada korisnik nije prisutan, dok Eco način rada prilagođava postavke ekrana za različite tipove sadržaja koji se prikazuje (tekst, internet, video igra, film ili sportski sadržaj) kako bi se minimalizirala potrošnja energije.

Od priključaka monitor ima VGA, 2 x HDMI,  DisplayPort, USB 3.0.

Za više informacija o tvrtki AOC i njezinim proizvodima posjetite internetsku stranicu  www.aoc-europe.com.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AG35-G-Sync-header

Novi AGON AG352UCG UltraWide monitor s G-SYNC tehnologijom

Još jedan monitor namijenjen igračima s ultra-širokim formatom slike stiže na tržište. AOC je predstavio ...

ag352qcx_monitor-header

AOC predstavio novi 35-inčni gaming monitor AG352QCX

AOC je lansirao novi 35-inčni zakrivljeni AGON premium igraći monitor ultra širokog formata – AG352QCX. ...