Audio-video uređajiVijesti

AOC lansirao Q2790PQU 1440p IPS monitor

aoc-Q2790PQU

AOC je lansirao novi monitor iz serije 90, model Q2790PQU. Radi se o 27-inčnom monitoru IPS LED LCD panela rezolucije 2560×1440, a koji će biti dostupan već ovog rujna po maloprodajnoj cijeni od 2.999,00 kn.

Monitor krasi dobra ergonomija uz mogućnost podešavanja visine u rasponu od 130 mm, naginjanje naprijed ili unazad od -5 do 25 stupnjeva, zakretanje od 165 stupnjeva te okretanje do 90 stupnjeva (pivot).

Televizori s IPS ekranom nisu najpoželjniji zbog malog kontrasta slike koji umanjuje prikaz crne i dinamiku pri gledanju filmova u zamračenom prostoru, no u slučaju monitora situacija je drugačija. IPS monitori pružaju bolji prikaz boja u odnosu na konkurentne tehnologije poput VA ili TN, te imaju bolju ujednačenost slike preko cijelog ekrana. Dodatno, tu je i manje zamućenje slike – posebno u tamnim kadrovima – što je posebno velika prednost za igrače.

[box type=”shadow” ]Što je IPS tehnologija i koje su njene prednosti?

Doznajte ovdje >>[/box]

Kako bi se oči zadržale odmornima i nakon duljeg rada na računalu, već standardna Flicker Free tehnologija ugrađena u svim AOC-ovim modelima, ugrađena je i u novi monitor serije 90 kako bi korisnicima omogućila maksimalno udobno gledanje. Flicker Free tehnologija podešava svjetlinu ekrana bez modulacije širine impulse (PWM) kako bi se smanjilo titranje ekrana.

AOC_90P-angled

Dva ili više monitora spojenih jedno do drugoga značajno povećavaju produktivnost što je razlog zašto su takve postavke postale uobičajene u mnogim uredima. Dodani prostor na ekranu omogućuje korisnicima da pretražuju različite aplikacije i datoteke simultano bez stalnog pomicanja, otvaranja ili zatvaranja prozora. Na taj način, rad na dva dokumenta ili više aplikacija postaje puno lakši.

Ušteda energije ne samo da smanjuje financijske troškove, već pozitivno pridonosi i očuvanju okoliša. Novi AOC Q2790PQU dolazi s uključenim Energy Star, EPEAT i TCO certifikatima. Osim toga, ugrađeni E-saver softver omogućuje monitorima da se automatski prebace na nisku potrošnju energije kada korisnik nije prisutan, dok Eco način rada prilagođava postavke ekrana za različite tipove sadržaja koji se prikazuje (tekst, internet, video igra, film ili sportski sadržaj) kako bi se minimalizirala potrošnja energije.

Od priključaka monitor ima VGA, 2 x HDMI,  DisplayPort, USB 3.0.

Za više informacija o tvrtki AOC i njezinim proizvodima posjetite internetsku stranicu  www.aoc-europe.com.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!