Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Dell U2913WM 21:9 UltraWide monitor – fotografije raspakiravanja i instalacije

dell-u2913wm-header

Poznati proizvođač kvalitetnih monitora, američki Dell, svoju je ponudu proširio monitorom ultra-širokog formata 21:9, te se tako pridružio LG-ju i Philipsu u popularizaciji ovog novog formata koji ima potencijala postati uspješan u budućnosti. Dell je oduvijek bio poznat po dobro oblikovanim monitorima s raznim mogućnostima podešavanje, tako da i U2913 krase mogućnosti poput rotacije i povećanja po visini, kao i prakično smješteni USB 3.0 priključci.

Dell koristi LG-jev 21:9 IPS panel sposoban prikazati 99% gamuta koji je specificiran sRGB, odnosno Rec.709 standardom, a osim navoda u specifikaciji, proizvođač čak prilaže rezultate tvorničke kalibracije. Greške u bojama bi tako trebale biti ispod vrijednosti 5, a za konkretni primjerak greške u nijansama sive su ispod 4, a za boje ispod 2, što je odličan rezultat za tvornički podešen monitor. Osim sRGB raspona tu ih je još nekoliko, uključujući i različite temerature slike ovisno o primjeni. Uz monitor stiže i Dell Display Manager softver koji nudi mogućnost podešavanja različitog prikaza boja ovisno o aplikaciji, tako da primjerice Photoshop može biti u sRGB-u, a Firefox u nekom drugom predlošku. Predložak za igrače je također dostupan i putem softvera se može automatski paliti čim se na cijelom ekranu pojavi Direct3D aplikacija. Osim spomenutog, tu je i mogućnost raspoređivanja prozora u 18 različitih konfiguracija.

Sve u svemu, Dellov monitor obećaje mnogo i s obzirom na cijenu koja je nekoliko stotina kuna manja od cijene LG-jevog 29EA93 modela, mogao bi biti vrlo izgledan najbolji izbor u segmentu 21:9 monitora. Više detalja nakon testa, a u nastavku možete pogledati galeriju fotografija raspakiravanja i instalacije.

dell-u2913wm-packaging
Ambalaža u boji s detaljima o proizvodu.
dell-u2913wm-content
Sadržaj pakiranja je dovoljan za kvalitetno povezivanje s računalom – DisplayPort kabel uključen!
dell-u2913wm-connectors
Priključci smješteni s pogledom prema podlozi.
dell-u2913wm-stand
Stalak ima integrirani sustav za provođenje kabela.
dell-u2913wm-height
Jednostavno podešavanje po visini.
dell-u2913wm-thickness
Debljina monitora u odnosu na Blu-ray ambalažu.
dell-u2913wm-buttons
Površine osjetljive na dodir omogućuju kontrolu nad opcijama monitora.
dell-u2913wm-installed
Instaliran monitor u radno okruženje.

Na test ustupio: Dell

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!