Audio-video uređajiNAB - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

NAB Show 2012: Canon demonstrira prototip referentnog 4K monitora

canon-4k-reference

Canon, japanska optička kompanija poznata po svojoj EOS seriji digitalnih SLR fotoparata i objektivima, demonstrira 30-inčni referentni monitor 4K rezolucije na NAB Showu u Las Vegasu, najvećem događanju vezanom za stvaranje, obradu i distribuciju audio/video sadržaja. Monitor je namijenjen profesionalnog obradi videa visoke rezolucije u studijskim uvjetima, a na tržištu bi se trebao pojaviti do kraja 2012. godine.

Sve se više sadržaja snima u originalnoj 4K rezoluciji koja sadrži dvostruko veći broj informacija nego video pune HD razlučivosti kakav gledamo na modernim HDTV-ima. Canonov studijski monitor posjeduje 3820 piksela u 2160 linija što na 30″ dijagonali znači da se zasebni pikseli neće moći razabrati čak i pri gledanju iz male udaljenosti, što omogućuje vjeran prikaz svih detalja bez ometanja efektima poput nazubljenosti i stepeničastog efekta na finim linijama.

Iako specifikacije nisu objavljene, ne treba sumnjati da ovaj prototip, baš kao i Dolbyjev 42″ PRM-4200 referentni LCD monitor, nudi vrlo precizne karakteristike slike kada su u pitanju parametri poput gamme, razine i vrijednosti crne boje, grešaka u RGB balansu ili prikazu raspona boja. Svi ovi parametri moraju biti vrlo precizni kako bi inženjeri i koloristi koji uređuju video mogli vidjeti materijal u kvaliteti kakva je originalno snimana i raditi potrebne prilagodbe.

Nekoliko fotografija zaslona možte vidjeti na Engadgetovim stranicama. Cijena još nije objavljena.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!