Audio-video uređajiVijesti

Novi Denon A/V receiveri s Wi-Fijem i HDMI 2.0 priključcima

denon-x-series-2014-avr

Proizvođač high-end uređaja za kućnu zabavu Denon najavio je dolazak novih modela AV receivera iz X serije. Prvi su predstavljeni modeli AVR-X1100 i AVR-X2200 koji će već u lipnju biti raspoloživi u Sonus Artu. Prije svega želimo naglasiti kako se ne radi tek o pukim kozmetičkim promjenama, jer novi modeli donose pregršt novih tehnologija i mogućnosti od kojih su možda najzanimljivije one koje se odnose na bežičnu povezivost – ugrađena WiFi antena i Bluetooth streaming opcija.

Iako ne sumnjamo da će već ove promjene razveseliti većinu vjernih Denonovih korisnika, Denon nije stao na tome pa je svim novim modelima dodao i mogućnost DSD reprodukcije, ECO mode za štednju energije te HDMI 2.0 port koji omogućuje reprodukciju Ultra HD sadržaja u 60 sličica u sekundi.

Ovim je promjenama Denon osigurao puno veću trajnost novih modela, dok je u isto vrijeme zadržao sve isprobane značajke svojih „starih“ modela koji su izašli točno prije godinu dana.

AVR-X1100 & AVR-X2100 – nasljednici modela X1000 i X2000

denon-avr-x2100w

Novi modeli su istinski network receiveri kao i njihovi prethodnici, što znači da su opremljeni s raznim mrežnim funkcijama. OmogućujuAirPlay i DLNA streaming s računala i raznih „pametnih“ uređaja te nude pristup moru internet radio stanica putem besplatne aplikacije ili daljinskog upravljača. Oba modela će bez problema bežično reproducirati sve glazbene datoteke (uključujući DSD, FLAC i WAV formate) putem kućne mreže ili Bluetootha.

denon-avr-x2100w-back

Svi receiveri iz Xcellence serije posjeduju Audyssey mikrofon za kalibraciju i optimizaciju surround iskustva prema zahtjevima vaše sobe, a upravljanje svim Audyssey funkcijama je izrazito olakšano preglednim grafičkim sučeljem i najnovijom verzijom „asistenta za instalaciju“.

U novoj verziji Denon AVR-X1100 dolazi sa sedmokanalnim pojačalom snage 145 W i nudi 6 HDMI ulaza (op.a. prošlogodišnji model nudio je 5 kanala i 5 HDMI izlaza) dok Denon AVR-X2100 može isporučiti 150 W snage na 7 kanala te nudi čak 8 HDMI ulaza i 2 zasebna HDMI izlaza (op.a. prošlogodišnji model imao je 7 HDMI ulaza i 1 izlaz) što vam omogućuje prikaz slike na 2 televizora, monitora ili projektora. Osim toga, jači model nudi 4K upscaling mogućnosti što će osjetno poboljšati kvalitetu svih trenutno dostupnih video sadržaja.

Oba uređaja bit će dostupna u lipnju po cijenama od 3800 kn za AVR-X1100 odnosno 4560 kn za AVR-X2100.

Više na SonusArt stranici >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!