Blu-ray izdanjaFilmoviVijesti

Kong: Otok Lubanja Ultra HD Blu-ray u izdanju Menarta

kong-skull-island-packaging2

Nakon Suicide Squad i Fantastic Beasts and Where to Find Them, na domaćem se tržištu pojavilo i treće lokalizirano Ultra HD Blu-ray izdanje. Menart Film je izdao Kong: Otok Lubanja na DVD-u, Blu-rayju, 3D Blu-rayju i Ultra HD Blu-rayju, a izdanje po izboru možete već sada kupiti u Menartovoj Multimedijalnoj Knjižari i u Stripovima na Kvadrat.

Osnovne informacije

Žanr: akcija, avantura

Godina izlaska (kino): 2017.

Godina izlaska Blu-ray izdanja: 2017.

Redatelj: Jordan Vogt-Roberts

Glume: Tom HiddlestonSamuel L. JacksonBrie Larson

IMDb ocjena:

Kong: Skull Island (2017) on IMDb

Detalji o filmu na IMDb-u >>

Oba izdanja sadrže film u originalnom 2:35:1 (Cinemascope formatu) s engleskim audio zapisom u Dolby Atmos i DTS-HD Master Audio formatima. Između ostalih, dostupni su i podnaslovi na hrvatskom jeziku, uz engleske titlove za gluhe i nagluhe. UHD Blu-ray izdanje filma je u HDR-10 formatu, uz prošireni raspon boja (DCI-P3 unutar Rec.2020 spremnika). S obzirom da je film obrađen u 2K formatu, UHD Blu-ray sadrži skaliranu sliku na Ultra HD rezoluciju, što se može uočiti kroz nešto mekši prikaz u odnosu na neke druge naslove, poput Fantastic Beasts and Where to Find Them. Bez obzira na to, kombinacija šire palete boja, finijih nijansi i HDR efekata jamče impresivnije kadrove u odnosu na klasično Blu-ray izdanje.

kong-skull-island-packaging

Autentičnosti filma svakako doprinose prirodne boje koje katkada mogu djelovati i blago zagasite. Slično vrijedi i za HDR efekte – iako će se najbolje uočiti u akcijskih scenama, posebice pri kraju filma, tako su balansirani da ne ometaju gledanje u glavni objekt kadra. Primjerice, ako iza glumca bukti plamen, intenzitet plamena neće biti toliko intenzivan da ga je teško gledati i da moramo posezati za daljinskim upravljačem kako bismo ugasili HDR prikaz. S druge strane, detalji u sjenama su dobro prezentirani, bez prigušenja i odlično ukomponirani u cjelokupnu scenu.

kong-skull-island-back
Klik na sliku za uvećanje

Dok UHD Blu-ray izdanje sadrži samo film i komentare redatelja Jordana Vogt-Robertsa, na Blu-ray izdanju se nalazi pristojna količina dodatnih materijala s ukupnim trajanjem nešto preko 45 minuta.

Dodaci na Blu-ray disku:

  • Creating a King (2 video priloga,  Realizing an Icon (11:39) i Summoning a God (12:47)
  • On Location: Vietnam (5:38)
  • Tom Hiddleston: The Intrepid Traveler (6:53)
  • Through the Lens: Brie Larson’s Photography (2:19)
  • Monarch Files 2.0 (Companion Archive) (7:56)
  • Commentary (komentari redatelja Jordana Vogt-Robertsa)
  • Izbrisane scene (3:45, bez komentara)

Sve u svemu, ako vam se svidio novi Kong i želite ga gledati u najboljoj kvaliteti koja je trenutno dostupna, potražite ovo izdanje:

Hvala Menart Filmu na ustupljenom primjerku filma.

Film gledan na Philips 65PUS7601 (ustupio Philips Hrvatska) i Panasonic TX-65EZ1000E (ustupio Panasonic Hrvatska) putem OPPO UBD-203 UHD Blu-ray reproduktora (ustupio Sigma Audio Koncept). Za zvuk smo koristili Marantz SR5011 7.2 A/V receiver (ustupio Ronis).

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Ako ima neka dobra dusa koja putuje za sarajevo pa da mi kupi neki od ovih uhd filmova da napokon probam player, naravno sve ce biti placeno, i pocasceno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!