Blu-ray izdanjaFilmovi

Suicide Squad i Fantastic Beasts su prva lokalizirana UHD Blu-ray izdanja u regiji

fantastic-beasts-uhd-blu-ray

Dobra vijest za ljubitelje filmova u najboljoj kvaliteti dostupnoj potrošačkom tržištu – tvrtka Menart odnedavno je počela s izdavanje lokaliziranih UHD Blu-ray sadržaja. Prvo takvo izdanje je Suicide Squad (Odred Otpisanih), a slijedio ga je Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastične Zvijeri i Gdje ih Naći).

Na test smo dobili drugi navedeni naslov, a koji ima omot na engleskom jeziku izuzev tablice sa specifikacijom sadržaja, te informacijama o izdavaču koji su na hrvatskom jeziku. Otisak na disku također je na engleskom jeziku, kao i izbornici. Audio zapis nije sinkroniziran, već su dostupni titlovi na hrvatskom jeziku na oba izdanja.

fantastic-beasts-uhd-blu-ray-disc2
Uz UHD BD u kutiji je i klasičan Blu-ray disk

Podsjetimo, UHD Blu-ray diskovi pružaju sliku četiri puta veće rezolucije od Blu-raya, uz širi raspon boja i veći dinamički raspon (HDR). Dodatno, UHD Blu-ray je prvi medij koji podržava progresivni signal u 50 i 60 sličica u sekundi, te novi visoko učinkovit HEVC sustav komprimiranja sadržaja.

fantastic-beasts-uhd-blu-ray-disc

Kako doznajemo, Menart ima u planu i dalje raditi UHD izdanja filmova za koje kompanije osiguraju HR titl/sinkronizaciju, što za sada uglavnom uključuje Warnerova izdanja. Slijedeće izdanje bi trebalo biti Kong: Skull Island.

Zahvaljujemo Menartu na ustupljenom naslovu, a za koji ćemo uskoro objaviti i recenziju.

Više o filmskim izdanjima tvrtke Menart možete doznati na službenoj stranici, kao i pratiti Menart Film na Facebooku.

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Bilo bi dobro imati informaciju gdje je moguće kupiti navedena izdanja budući da se na mrežnim stranicama Menarta nalazi samo popis njihovih izdanja.

  2. Ako bude stizalo kao sto je blu ray onda mozemo ocekivati za 50g da uhd bude standard, barem u sarajevu kada pitas za blu ray (ignorisuci maloumne cijene kod pojedinih) gledaju te kao vanzemaljca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!