Home » Vijesti » Audio-video uređaji » PlayStation 3 dobiva 3D podršku u drugoj polovici godine

PlayStation 3 dobiva 3D podršku u drugoj polovici godine

sony-bravia-lx900-3d-demo

Premda su prezentacije 3D materijala pogonjenih PlayStation 3 konzolom već počele, službeni firmware se neće pojaviti sve do kraja ljeta. Premda ćemo se još morati strpiti nekoliko mjeseci, dobra je vijest što će obnova biti besplatna, te će 3D funkcionirati na svim 3D-spremnim televizorima, a ne samo na Sony-jevim kako se nagađalo. Za više detalja o 3D tehnologijama posjetite naš edukativni članak na tu temu, a ako vas zanima kako izgleda 3D na Sony Bravia 52LX900 televizoru pogledajte ovaj članak.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

12 komentara

 1. Dali taj firmware vrijedi i za starije ps3 konzole?

 2. Kako ce to radit na konzoloma kad niti jedna (bar za sada) nema najnoviju verziju HDMI 1.4,a koliko sam shvatio i vas clanak o tome to je neophodno za 3D?

 3. Dobro,ali ps3 ima HDMI 1.3 ,kakva je stvar oko toga ?

 4. PS3 zbog 1.3 sučelja ae biti limitiran na 1080i 3D rezoluciju.

 5. Da i tebe pitam,dali se mijenja dimenzija standardnog hdmi 1.4 konektora kako tvrdi nani ?
  Razgovarao sam sa urednikom našeg izdanja poznatog vanjskog časopisa i on veli koliko zna da veličina ostaje ista i da ae biti nekih nekompatibilnosti ?

 6. Provjerio sam ovo i kako se navodi u intervjuu sa Steveom Venutijem, predsjednikom HDMI LCC-a, HDMI 1.4 ae se moai uštekati u 1.3 konektore, a isto vrijedi i za 1.3 kabele koji ae se moai spojiti na 1.4 kompatibilne ure?aje.

  Više: http://blogs.consumerreports.org/electronics/2009/06/hdmi-14-standard-hd-audio-video-connection-cable-high-def-interconnects-hdmi-explained-high-quality-connections-high-def-vide.html

 7. Bravo,tako sam i ja shvatio.

 8. Onda možda bude i omogučen audio povratni kanal sa opreme koja ima hdmi 1.3, a spojena sa hdmi 1.4 i tko zna što još.

 9. U gameplayu piše da su im na CES-u (Sony štand) rekli da 3D kod playstationa vridi jedno ako se bude spaja na njihovu novu seriju LCD 3D…..kao po nekim prvim testiranjima ti novi 3D LCD-i Sony bravia dolaze sa dva para 3D naočala i imaju dosad najbolju crnudosad(u LCD svijetu) cijena u merici 2000$ pa naviše,znači kod nas znači od 15000kn pa nadalje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*