FilmoviKinoVijesti

Novi laserski projektor u 4DX dvorani CineStar Arene

4dx-laser-projektor-cinestar-1

Blitz-CineStar je postavio najnoviji laserski projektor Barco DP2K-20CLP u 4DX dvoranu u CineStar Arena IMAX u Arena Centru. Riječ je o tehnologiji koja će gledateljima donijeti još realističnije kino iskustvo, a CineStar se ovim potezom još jednom pokazao kao predvodnik implementacije najsuvremenije kino tehnologije na tržištu.

Barco DP2K-20CLP najnoviji je iskorak u laserskoj tehnologiji projektora jer ne koristi klasičnu lampu nego laser-fosfor modul kojim se slika prikazuje u 2K rezoluciji. Također, projektor je energetski učinkovitiji od svojih prethodnika zahvaljujući posebnom sustavu hlađenja. Životni vijek projektora značajno je produžen – na 50 posto snage radi čak i do 30 000 sati. Projicirana slika ima izvanrednu konzistenciju svjetline, preko 80 posto, te bolji kontrast (tipično 2400:1).

4dx-laser-projektor-cinestar-2

Što se samo dvorane tiče, 4DX je najsuvremenija tehnologija koja gledatelju donosi potpuno uključujuće kino iskustvo, odnosno gledatelje „smješta“ unutar samih zbivanja na filmu. Unutar 4DX dvorane nalaze se pokretna sjedala i efekti okoliša poput vjetra, magle, mjehurića i mirisa, koji su sinkronizirani s događajima na platnu. U ovoj se dvorani prikazuju najveći filmski blockbusteri, a zbog jedinstvenog iskustva koje 4DX tehnologija nudi interes gledatelja kontinuirano je visok.

Podsjetimo, Blitz-CineStar trenutno u regiji posluje kroz 17 multipleksa s ukupno 100 dvorana i gotovo 17.000 sjedala, što ga s četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim kinoprikazivačem u ovom dijelu Europe. Također, među najbolje svjetske kinoprikazivače svrstava ga upravo opremljenost kino dvorana s najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima. CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju, najsuperiorniji kino-format IMAX, Gold Class kino te ultimativnu 4DX dvoranu.

Službene specifikacije Barco DP2K-20CLP projektora (PDF) >>

Barco DP2K-20CLP-specs

Trenutno u 4DX dvorani možete pogledati filmove poput: Zvjezdane Staze: S One Strane, Odred Otpisanih, Istjerivači Duhova i Ledeno Doba: Veliki Udar. Više na službenoj stranici >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Dostupnost Dolby Atmosa i DTS:X zvučnih formata te 4K HDR televizora i 3D tehnologije u udobnosti vlastitoga doma zapravo i diktira kontinuirani razvoj kino dvorana, budući da im je malo toga još preostalo za ponuditi, a što već ne možemo imati, i to čak mnogo bolje, kod kuće. Kada govorimo o svjetlini, jasnoći, oštrini i jarkim bojama, vlastito kućno kino može ponuditi izuzetno bolji prikaz i doživljaj. Često se događa da su projekcije prigušene svjetline, izblijedjelih boja, siva umjesto crne, mutna slika, a što ne bi trebao biti slučaj s obzirom na cijene karata. Štoviše, 4K projektor u “eXtreme” dvorani 7 u Avenue Mallu, o kojem se pisalo i na ovome portalu prije dosta vremena, gotovo da se niti ne koristi pošto se, iz nepoznatih razloga, ne nabavljaju filmovi u tom formatu. U međuvremenu su ljubiteljima filmova već dostupni 4K bluray filmovi putem internetskih trgovina. Preostaje nam nadati se da je uprava Blitz CineStara konačno zadovoljna s brojem multipleksa u regiji te da će krenuti u nabavku projektora visoke rezolucije kao i u postavljanje dodatnih zvučnika i pripadajuće opreme za Dolby Atmos zvučni format.

  2. Gledanje 3D u udobnosti svog doma i 3D na velikom platnu u kinu nema usporedbe-4D u kinu je zaista vrhunski doživljaj.
    Filmovi 4k bluray ce koštati po suho zlato.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!