4K Ultra HDOLEDSony (Japan)Video kamere i fotoaparati

Sony predstavio A7SII: 4K Full Frame video super osjetljivosti

 

A7S2_02

 

Sony A7S kamera, koja je zahvaljujući svojim performansama odjeknula u svijetu videografera, dobila je svojeg nasljednika A7SII. Kamera je svojim brojnim poboljšanjima pokazala da Sony misli vrlo ozbiljno i u ovom segmentu.

A7S dominirala je svojom osjetljivošću a mk2 verzija ide još dalje sa performansama.
ISO vrijednost dosiže nevjerojatnih 409600, što je isto kao kod prethodnika, no proizvođač ističe novo procesiranje i iskoristivost cijelog raspona. Uz Slog3 gamu sada se moze računati na bolje iskorištavanje 14 blendi dinamičkog raspona i finije prelaze u ekstremima ekspozicije. Interestantno je da je sada nativna ISO vrijednost za Slog3 gamu ISO 1600. Ovaj model dodatno se ističe mogućnošću snimanja u 120 sličica u sekundi u 1080p rezoluciji i 100 Mb/s.

 

A7S2_03

Kao i u nedavno predstavljenom A7RII modelu i ovdje je implementirana stabilizacije slike u 5 osi, što se moglo i očekivati. Drugi dugo očekivani korak svakako je opcija snimanja u 4K rezoluciji. A7SII to čini koristeći 100 Mb/s XAVC/L 8 bitni 4:2:0 codec. Tu je još uvijek i vrlo dobar XAVCS 50 Mb/s codec za HD. Praktičnost je povećana sa više programabilnih funkcija prekidača na kameri a elektronsko OLED tražilo sad je 0.78x, kao i u ASR2, što je najveće u klasi.

Kamera posjeduje novi inteligentni autofokus sistem koji segmentiranim grupama od 9 piksela omogućuje autofokus u -4 EV podeksponiranosti. Okidač je testiran na 500,000 okidanja sa minimalnim zvukom i vibracijom. Kao i kod prethodnika, tijelo kamere izrađeno je od magnezija, a prsten nosača objektiva dodatno je pojačan radi pouzdanosti kamere i sa većim i težim objektivima. Antistatički premaz preko low pass filtera na senzoru dodatno smanjuje mogućnost nakupljanja prašine na senzoru uz postojeći mod ćišćenja vibracijom.

Kamera dolazi uskoro na tržište po cijeni od 3400 Eura.

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!