4K Ultra HDAudio-video uređajiPanasonicVijesti

Panasonic televizori za 2014. godinu – pregled modela visoke klase

Panasonic-VIERA-TX-65AX800E

Na konvenciji u Amsterdamu, Panasonic je predstavio najnovije serije svojih top VIERA 4K Ultra HD televizora; AX800 kao i Full HD model AS800 spajaju “Beyond Smart” značajke, vrhunsku kvalitetu slike i najsuvremeniji dizajn. Nadalje, prateći udruživanje Panasonicovih plazma i LED LCD inženjera, AX800 televizori će biti prvi 4K UHD televizori koji će koristiti prednosti know-how besprijekornosti kvalitete slike koje je Panasonic stekao kroz razvoj svojih vrlo hvaljenih plazma televizora.

AX800 serija dolazi u profinjenoj crnoj boji i dostupna je u veličinama zaslona od 50, 58 i 65 inča. AS800 dolazi u izradi od titana u veličinama zaslona od 47, 55 i 60 inča. Osim toga, Panasonic je najavio novu 4K Ultra HD seriju televizora, AX900, za jesen. AX900 posjeduje vrhunski panel, visoku klasu lokalnog zatamnjenja i snažni procesor za nesmetani doživljaj koji je i više nego “smart”. AX900 predstavlja još jedan dokaz o ultimativnoj 4K kvaliteti slike uklopljenoj u moderni, bezvremenski dizajn.

4K Ultra HD kvaliteta slike

Panasonicovi Ultra HD (UHD) 4K televizori – AX800 serija, je dizajnirana kako bi pružila besprijekorno, intenzivno i potpuno kino iskustvo u vašem domu. Uz UHD rezoluciju od 3.840 x 2.160 piksela, četiri puta više nego kod uobičajenih Full HD uređaja, AX800 serija se ističe svojom superiornom oštrinom slike, savršeno detaljno prikazujući svaku nijansu. Čak i 2D i 3D filmovi pružaju intenzivniji i realističniji doživljaj nego ikad prije.

Snažni procesor kod AX800 modela, Hexa Processing Engine PRO, u kombinaciji s naprednom obradom slike i inovativnim renderiranjem slike, povećava kvalitetu slike kako za predviđene 4K sadržaje, tako i za sadržaj napravljen u manjim rezolucijama od 4K. Zahvaljujući snažnom skeniranju pozadinskog osvjetljenja (BLS) od 2000Hz i “Intelligent Frame Creation” procesoru, AX800 jamči oštru i glatku, čistu sliku koja ostavlja bez daha čak i kada gledate brze akcijske scene.

Vrhunska Local Dimming PRO tehnologija kod AX800 pruža izvanredne mogućnosti zatamnjivanja za pojačavanje kontrasta, dajući dinamičke slike s najdubljim crnim i intenzivnim bijelim bojama. Ovaj sustav donosi još više detalja i u tamnim i u svijetlim područjima, analizom i optimiziranjem pojedinih dijelove slike u realnom vremenu. Time se postiže vrhunski kontrast kod AX800 serije čime se ističe zapanjujuća kvaliteta slika kod ovih modela televizora.

Kako bi boje bilo što vjernije originalu, AX800 koristi LCD panele opremljene novorazvijenim LED pozadinskim osvjetljenjem s kojim se postiže širok spektar boja. Studio Master Colour[2] tehnologija omogućava Panasonicovim 4K LED televizorima točan prikaz boja čak i pri niskoj zasićenosti i slabom osvjetljenju slike, uvelike povećavajući kvalitetu slike kod tamnih scena. Štoviše, nedavno je THX nagradio seriju AX800 prestižnim THX 4K Display certifikatom za izvrsnost kvalitete slike kojom se postiže savršeno jednak prikaz boja onome kakav su i filmski režiseri i namjeravali postići kod remasteringa svojih filmova. THX je testirao više od 30 područja zaslona kako bi certficirao TV kao televizor koji zaista pruža 4K kino doživljaj. Također, AX800 i AS800 serije su zadobile ISF certifikat što pokazuje da se ovi televizori mogu profesionalno kalibrirati.

4K sadržaj na dohvat ruke

AX800 predstavlja savršen televizor za 4K Ultra HD sadržaj u rezoluciji od 3.840 x 2.160 piksela. Ova serija je opremljena novim HDMI 2.0 ulazom koji je kompatibilan s HDCP-om 2.2 (Protokol zaštite visoko-širokopojasnog digitalnog sadržaja) i omogućava prijenos 4K sadržaja po visokoj frekvenciji osvježavanja slike. Podržavajući ulazni signal do 60 sličica po sekundi, AX800 serija je konačni izbor za korisnike koji traže novu razinu kućne zabave, kao i za profesionalce koji rade u malim studijima, za koje je kvaliteta slike imperativ.

Osim HDMI 2.0 priključkom, AX800 je opremljen i DisplayPort terminalom koji može prenositi 4K signal po frekvenicji od 50/60Hz bez da se pri tome smanji razina boje ili frekvencija osvježenja slike. PC gejmeri mogu jednostavno spojiti svoj PC putem 60p DisplayPorta i uživati u najnovijim popularnim igrama u nevjerojatnim detaljima i uz iznimnu jasnoću pokreta. Napredni pretvornik video signala omogućuje vam uživanje u omiljenom Full HD Blu-ray Disc filmu ili TV emisiji, također sa zapanjujućom jasnoćom pokreta.

I foto entuzijasti mogu uživati u svojim fotografijama na 4K foto pregledniku (4K Photo Viewer) ili putem 4K zamahni & podijeli funkcije (4K Swipe & Share) kojima se pristupa preko Panasonic TV Remote aplikacije na tabletu ili pametnom telefonu. VIERA 4K UHD televizori podržavaju reprodukciju 4K videa s USB-a, SD kartice ili online izvora kompatibilnih s novim HEVC formatom što je idealno za video sadržaj ultra visoke rezolucije.

Osim toga, 4K web pretraživači dodatno pospješuju web stranice, a s Panasonicovim 4K kanalom možete bilo kada pristupiti širokom izboru sadržaja visoke rezulucije
Prilagodljive mogućnosti povezivanja

Panasonic je svoju top seriju VIERA televizora za 2014. namijenjenu europskom tržištu opemio velikim brojem ulaznih priključaka kako biste sadržaj mogli preuzeti gotovo iz bilo kojeg izvora. Twin HD Tuner može istovremeno primati dva odvojena HD programa putem kabelskog, satelitskog ili DVB-T prijema i paralelno snimati jedan od tih programa preko vanjskog USB diska. Možete započeti gledanje programa koji je prethodno snimljen dok snimate drugi, ili gledati prijenos uživo dok se drugi program snima i šalje putem vaše privatne mreže na vaš tablet ili smartphone. Sve tri VIERA serije imaju ugrađena po dva Common Interface Plus utora, tako da možete dekodirati i istovremeno gledati dva različita programa koji se plaćaju.

Za još više zabave, HbbTV povezuje klasičan TV program s Internetom za dodatne informacije o programu ili za pristup različitim medijskim dodacima i uslugama mnogobrojnih TV kuća. S ugrađenim Wi-Fi i DLNA opcijama možete surfati internetom i pristupiti sve većem broju dostupnih aplikacija, i sve to iz udobnosti vaše fotelje, a možete uživati i u multimedijalnom sadržaju; slikama, filmovima ili glazbi spremljenima na kućnoj mreži ili nekom USB mediju.

Inteligentne značajke za jednostavno upravljanje

My Stream opcija, dostupna i u AX800, i u AS800 seriji, u potpunosti redefinira iskustvo TV doživljaja. Ova usluga omogućuje stvaranje individualiziranih kanala s personaliziranim sadržajem za vas i članove vaše obitelji, sastavljenim iz različitih izvora. Omogućuje vam se pristup filmovima i TV emisijima preko kabelskog i zemaljskog emitiranja kao i preko videa na zahtjev (VoD) na osnovu vaših preferencija. Na taj način ostvarujete jednostavan pristup najomiljenijem sadržaju bez gubljenja vremena. Snimljeni sadržaj, kućni filmovi, obiteljske fotografije, web stranice i online video zapisi su bez ikakvih poteškoća također uključuju u sučelje my Stream opcije.

Koristeći “My Button” na Touchpad daljinskom upravljaču možete kreirati personalizirani profil s vašim omiljenim sadržajem. Odabir ove tipke obavještava TV da vam se posebno sviđa sadržaj koji trenutačno gledate te koristeći metapodatke programa zajedno s naprednim algoritmima ova vam usluga daje preporuke i za drugi sličan sadržaj.

Putem Voice Print tehnologije prepoznavanja glasa, dostupne kroz Touchpad daljinski upravljač i TV Remote 2 aplikaciju, identificira se glas ukućana koji koristi TV i automatski se uključuje njegov my Stream profil na televizoru. Osim toga, inovativna funkcija glasovnog navođenja i funkcija upravljanja ne samo da raspoznaju pojedine riječi, već prepoznaju i cijele rečenice te se tako putem integriranih glasovnih naredbi[3] može jednostavno pronaći sadržaj koji tražite.

VIERA AX800 i AS800 modeli su dizajnirani kako bi se omogućila jednostavnost upravljanja čak i za one korisnike koji nemaju ni najmanje iskustvo u rukovanju “tehnikom”. To podrazumijeva optimiziranu My Home Screen uslugu, VIERA početni zaslon koji može biti personaliziran prema individualnim preferencijama svakog od ukućana. Sada su tu i nove dodatne mogućnosti za preuzimanje gotovih tematskih zaslona kao što su sportski (nogomet), za igre, Twitter, Facebook i YouTube početni zasloni.

Nova i inovativna Info Bar opcija automatski prikazuje korisne informacije za cijelu obitelj, brzo i vrlo zgodno. Senzor blizine u kombinaciji s tehnologijom prepoznavanja lica (Face Recognition) putem ugrađene kamere zajednički prepoznaju vašu nazočnost i automatski prikazuju vama relevantne informacije poput vremenske prognoze, poruka, vremena i drugih obavijesti. Sve ovo moguće je bez da ste uključili TV! Ukoliko niste doma, možete poslati tekstualnu, slikovnu ili video poruku vašim ukućanima putem usluge Panasonic Clouda s TV Remote 2 aplikacije koju će oni moći pogledati uz pomoć Info Bar opcije televizora.

TV gdje god bili

Zahvaljujući AX800 i AS800 televizorima ne morate biti doma kako biste imali pristup dobrom sadržaju. Koristeći Panasonic TV Remote 2 aplikaciju i spajanjem na Panasonic Cloud uslugu možete pratiti TV sadržaje ili filmove na vašem tabletu ili pametnom telefonu preko USB hard diska spojenog na vaš TV, ma gdje se na svijetu nalazili. Ukoliko idete na put, opcija TV Anywhere vam omogućuje da počnete film gledati dok ste još doma, započnete snimanje prije nego što odete i nastavite gledati na mjestu gdje ste stali kada dođete u hotel. U slučaju da ste zaboravili pokrenuti snimanje, pomoću Panasonic TV Remote 2 aplikacije možete to učiniti dok ste na putu.

Nikada nije bilo lakše i brže podijeliti važne trenutke s prijateljima i obitelji, bilo gdje se nalazili, zahvaljujući Remote Sharing opciji. Koristite Panasonic TV Remote 2 aplikaciju na vašem smartphoneu ili tabletu kako biste poslali poruke, video zapise ili slike putem Panasonic Clouda na vaš TV u vašem domu iako ste na putu.

Ekološki pristup

Novi top modeli nude pametne eko funkcije i inteligentno upravljanje za štednju snage kako bi se uštedjela energija i očuvali resursi. Senzor osvjetljenja automatski detektira koliko slika treba biti svijetla i u skladu s time podešava postavke osvjetljenja. Isto tako povezani uređaji troše energiju samo kada je to potrebno.

AX900 Serija

Panasonic je objavio kako će AX900 seriju, još napredniju seriju 4K UHD televizora, predstaviti ove jeseni. AX900 će uključivati još neke neobjavljene prednosti kod kvalitete slike i “beyond smart” značajki.

Pregled top VIERA LED LCD TV-a za europsko tržište u 2014.

AX800

Panasonic-VIERA-TX-65AX800E
Panasonic VIERA TX-65AX800E

 

 • Vrhunske 4K slike u kombinaciji s najnaprednijim mogućnostima povezivanja
 • Ultra HD LED TV s 2000Hz (BLS) – nevjerojatno brz panel za nevjerojatnu kvalitetu slike u pokretu i 3D
 • my Stream – jednostavno putem intuitivnog sučelja uživajte u sadržaju koji odgovara vašim preferencijama
 • 4K Studio Master Drive – za prezicnije boje i bogatije, glatke gradacije u gotovo bilo kojim uvjetima osvjetljenja
 • Info Bar – stanite kraj vašeg televizora koji je u standby načinu rada i trenutno primite obavijesti o satu, vremenskoj prognozi, novim porukama i još mnogo toga
 • Hexa Processing Engine PRO – brza procesorska snaga, s HEVC dekoderom, donosi uzbudljivu 4K zabavu

AS800

Panasonic-VIERA-TX-60AS800E
Panasonic VIERA TX-60AS800E

 

 • Full HD IPS LED TV with 1800Hz (BLS) – panel visokih performansi za izvanrednu kvalitetu slike u pokretu i 3D
 • my Stream – jednostavno putem intuitivnog sučelja uživajte u sadržaju koji odgovara vašim preferencijama
 • Local Dimming – tehnologija lokalnog zatamnjivanja donosi još veći užitak gledanja, s više dubine zahvaljujući dubokim crnim bojama i finim tamnim gradacijama
 • Hexa Processing Engine – brza procesorska snaga donosi uzbudljivu 4K zabavu
 • Advanced Colour Spectrum – (napredni spektar boja) – podrazumijeva intenzivinije iskustvo gledanje s prirodnim spektrom boja i svjetlijim slikama

Izvor: Panasonic

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

16 komentara

 1. Poštovani,kupujem tv plazmu al imam dilemu između LG i SAMSUNGA radi se o modelima LG 42PN450BG i SAMSUNG 43F4500 .Bitna mi je kvaliteta slike a gledat ce se najvise sd signal sport,filmovi…….Molio bi vas ako mi mozete pomoci pri odluci ,unaprijed veloko hvala.

  1. Pozdrav Marko,

   Između ova dva modela prednost po pitanju kvalitete slike bih dao SAMSUNG 43F4500 modelu – u cjelini je nešto bolji od LG-ja kada su plazme u pitanju.

 2. Poštovano Darco zahvaljujem vam na odgovoru danas sqm bio u ducanu i za nevirovat sad mi je zapela panasonicova plazma TX-P42X60E jel mi mozes kazat da li je jel bolja od samsunga 43F4500 da rijesim vise te dvojbe…..nadam se da nisam dosadan i unaprijed zahvaljujem na odgovoru

   1. nisam iz zg iz splita sam :) jel se moze dobit vas broj mobitela ili telefona ako nije to nekakvi problem jer sam ja po horoskopu vaga i jako tesko se odlucim sta da uzmem………

 3. Poštovani ,imam namjeru danas kupiti palzma televizor ali imam veliku dilemu PANASONIC TX-P42ST60E 5.700kn ili PANASONIC TX-P42GT60E 6.900kn koliko sam ja upucen nije velika razlika u kvaliteti vise manje imaju dosta slicnosti…..ako mi mozet pomoci i sugerirati sta da uradim bit cu vam neizmjerno zahvalan :) LP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!