4K Blu-ray4K Ultra HDAudio-video uređajiCES - Las VegasPanasonicSajmovi elektronike

Panasonic predstavio DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray reproduktor

DMP-UB900-panasonic

Panasonic je danas predstavio DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray player koji će lansirati na europskom tržištu tijekom proljeća. Panasonic je još prošle godine lasirao DMB-UBZ1 UHD Blu-ray reproduktor, no samo za japansko tržište. Cijena za sada nije poznata, iako pretpostavljamo kako će biti preko 3500 kuna na našem tržištu.

UB900 opremljen je novim visoko-preciznim 4K Chroma procesorom kojeg karakteriziraju nove tehnologije kada je posrijedi procesiranje slike, a koje su razvijene i usavršene u Blu-ray R&D odjelu Panasonicova razvojnog centra Hollywood Laboratory (PHL).

UB900 korisnicima također nudi i dramatična poboljšanja kada je u pitanju kvaliteta zvuka. Opremljen je s optimiziranim, snažnim napajanjem te posjeduje mnogo vrhunskih audio dijelova i komponenti u svojim audio sklopovima što rezultira bogatim zvučnim izrazom. Osim toga, player podržava i visoko-rezolucijske audio formate poput DSD-a i ALAC-a.

Kako se interes za 4K rezolucijom nastavlja širiti, UB900 Ultra HD Blu-ray player korisnicima nudi nova iskustva gledanja, posebno onima koje zanima beskompromisna kvaliteta i slike i zvuka. 

4K Chroma procesor

panasonic_UB900_front_h

UB900 posjeduje novorazvijeni procesor s podrškom za 4K. Koristeći originalne točne procese visoke preciznosti interpolacije dekodiranih 4K (4:2:0) signal Ultra HD Blu-ray sadržaja na 4K (4:4:4) zapis, procesor isporučuje prekrasnu i prirodnu sliku koju karakterizira dubina koje je vjerna stvarnosti i žive boje. UB900 također raspolaže i originalnom 4K Direct Chroma Up-scaling funkcijom zbog čega može reproducirati sliku 4K kvalitete u velikoj rezoluciji i lijepim bojama čak i s 2K sadržajem.

*TV s 4K/60p/4:4:4 kompatibilnošću mora biti spojen s 18-Gbps kompatibilnim high-speed kabelom. Kada je u pitanju reprodukcija Ultra HD Blu-ray sadržaja, 4:4:4/36-bitni podaci  konvertiraju se za izlaz 4K/24p, a 4:2:2/36-bitni podaci za 4K/60p.

THX certifikat

UB900 Ultra HD Blu-ray player, certifiran od strane THX®-a, reproducira i najsitnije nijanse boja i tako isporučuje bogatu i detaljnu sliku koja ostaje vjerna originalnim zamislima redatelja. Također, player reproducira i surround zvuk vjeran stvarnosti. Korisnici mogu u svojim domovima gledati filmove i doživjeti identično iskustvo kao i u kino dvorani.

Audio/Video izolirani dvostruki HDMI & 7.1-kanalni analogni audio izlaz

UB900 opremljen je s nizom digitalnih i analognih priključaka kako bi zadovoljio raznovrsnost potreba korisnika. Nova dvodijelna HDMI struktura razvija audio od video signala kako bi smanjila količinu neželjenog šuma i postigla vrhunsku razinu reprodukcije zvuka. Osim toga, player podržava i analogni 7.1-kanalni audio za direktno spajanje na sustave kućnog kina  za prirodan surround zvuk. Svaki priključak je pozlaćen kako bi se spriječila oksidacija i osigurala visoka provodljivost signala.

Pažljivo odabrani audio dijelovi visoke kvalitete

UB900 koristi mnogo visoko-kvalitetnih audio komponenti koje je moguće pronaći i u HiFi audio proizvodima. Stabilno i snažno napajanje osigurano je korištenjem velikih elektrolitskih kondenzatora, dok Mica kondenzatori  smanjuju interne digitalne šumove iz napajanja. Digitalni sklopovi imaju ugrađen LAN filter koji smanjuje neželjeni šum tijekom reprodukcije sadržaja s mreže a audio sklopovi podržavaju zapise visoke rezolucije putem  192-kHz/32-bit Audio DAC-a. Ukratko, svaki dio playera UB900 napravljen je s ciljem da isporuči zvuk visoke kvalitete, od procesiranja signala do outputa audio uređaja.

Audio formati visoke rezolucije

UB900 dizajniran je za reprodukciju audio formata visoke rezolucije. Osim konvencionalnih audio formata (WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA), UB900 može reproducirati i datoteke koje su zabilježene u DSD (5.6MHZ / 2.8MHZ) i ALAC formatima. Jednostavno spojite player na svoj kućni audio sustav i uživajte u kvaliteti zvuka koja je jednako onoj iz glazbenih studija.

Digitalni cijevni zvuk uz pomoć up-samplinga

Distinktivne, tople, umirujuće zvučne karakteristike cijevnih pojačala vjerno su simulirane. Naime, šest različitih vrsta zvuka cijevi slušatelj može doživjeti u iznimno visokoj kvaliteti s 96-kHz/192-kHz uzorkovanjem.

Pametno povezivanje: Različiti tipovi konektivnosti omogućuju jednostavno uživanje u cijelom nizu 4K izvora

4K Video / JPEG reprodukcija

Korisnici također mogu reproducirati 4K video zapise (MP4) koje su zabilježili fotoaparatom ili kamkorderom. A i JPEG podatke mogu spremiti u 4K rezoluciji. To vam omogućuje da uživate u sjećanjima s vaših putovanja i godišnjih odmora u njihovoj prirodnoj ljepoti, bilo da se radi o prekrasnim pejzažima ili o dragim fotografijama vaših prijatelja i obitelji.

DLNA

Korisnici mogu slobodno dijeliti svoj sadržaj – poput fotografija, video zapisa ili glazbe – preko priključenih uređaja koji se nalaze u njihovom domu. Svaki član obitelji može uživati u željenom sadržaju,  svatko na svoj način, bez obzira na vrijeme i mjesto.

3D efekt stakla  i Dot-matrix displej

panasonic_UB900_image_left_

Jednostavan i sofisticiran dizajn playera UB900 predstavljat će savršeni dodatak bilo kojem TV-u tankog ekrana. Glatka i na svim rubovima zakošena prednja ploča predstavlja suptilnu ali zanimljivu pojavnost oplemenjenu visokokvalitetnim dot matrix displejem.

Daljinski upravljač s osvijetljenim tipkama

Daljinski upravljač playera UB900 posjeduje pozadinski osvijetljene tipke kako bi ga mogli s lakoćom koristiti čak i u mračnim prostorijama koje su savršene za postavljanje sustava kućnog kina. Također, još jedan dodatak kada je u pitanju iskustvo gledanja u mračnim prostorijama predstavlja i tipka “Dimmer” koja će automatski uskladiti svjetlinu zaslona playera s količinom ambijentalnog svjetla u prostoriji.


DMP-UB900, glavne karakteristike:

Visoka kvaliteta slike

 • Ultra HD Blu-ray Playback (4K/HDR)
 • 4K High-Precision Chroma Processor
 • 4K Direct Chroma Up-scaling
 • 4K 60p/50p Output (HDMI 2.0a)
 • 4K Networking
 • THX certifikat
 • Multi Contents 4K Up-scaling
 • FULL HD 3D Blu-ray DiscTM Playback
 • Picture Type Presets

Visoka kvaliteta zvuka

 • TWIN HDMI PURE AV (Twin Isolated Output)
 • 7.1ch Analog Audio Output
 • Audio komponente visoke kvalitete(Power Supply, Audio Circuit, Digital Circuit)
 • High Clarity Sound Premium
 • HDMI Low Clock Jitter Process
 • Digital Tube Sound with Up-sampling
 • High-resolution Audio Playback (DSD (2.8MHz/5.6MHz), ALAC, FLAC, WAV)
 • 192kHz/32bit DAC x 5
 • 192kHz/96kHz Surround Re-master

Pametno povezivanje

 • Internet aplikacije*1
 • DLNA (Client/Renderer)
 • Network Drive Access
 • External HDD Playback
 • MiracastTM
 • Web Browser*1

Jednostavno korištenje

 • Wi-Fi Built-in (802.11n(11ac))
 • Stylish GUI
 • Quick Start
 • Home Screen Wallpaper
 • VIERA Link

Dizajn

 • 3D Cut Design
 • Insulator

*1 Potreban pristup Internetu.

*THX  je zaštitini znak kompanije THX LTD, registrirane u SAD-u i drugim državama. Sva prava pridržana.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!