4K Ultra HDFoto HDSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Novi brand Sony objektiva dizajniran je za foto i video – G Master

24_70_side_web

Sony je nedavno predstavio novi brand visoko kvalitetnih objektiva G Master, kojima cilja na dva vrlo zahtjevna tržišta – foto i video. Danas postoje vrlo kvalitetni objektivi različitih proizvođača, no uspješan spoj funkcionalnosti i performansi za foto i video namjenu je vrlo velik izazov za svakog proizvođača. Prvi objektiv u G Master seriji je 24-70 f2.8 ($2200), drugi je 85 mm f1.4 ($1800) treći je 70-200 f2.8 objektiv sa optičkom stabilizacijom. Uz to, su predstavljena i dva nova telekonvertera. 1.4x i 2x specijalno dizajnirana za 70-200.
 

Yasuki Nagata, General Manager Lens and Peripherals Group, izrazio je Sonijev naglasak na rezoluciju u izradi full frame objektiva, kao i pažnju na bokeh efekt. Naglasio je Sonijevu čistu viziju budućnosti te stav po kojem objektivi moraju evoluirati da bi bili ispred.
 

Mark Weir, Sony Technology Manager, rekao je da Sony kao vodeći proizvođač senzora može vidjeti budućnost u kontekstu dizajna senzora i kamera te na temelju toga može razmotriti opcije u dizajnu objektiva. Gosp. Weir također je naglasio da su mnogi današnji objektivi dizajnirani na principima filmske fotografije te da je Sony u G Master seriji krenuo ispočetka radi optimizacije i postizanja dramatično boljih tehničkih performansi. Sonijev standard testiranja rezolucije objektiva je 50 linija po milimetru, za razliku od 10-30 linija u tipičnim testiranjima. Posebnom metodom lijevanja Sony postize XA (Extreme Aspherical) elemente i može spojiti dva optička elementa. Time se postiže dramatični napredak u rezoluciji objektiva.

G-Master-mehanika_web

Velika pažnja posvećena je karakteristikama bokeha, tj. dijela slike van fokusa, radi postizanja što prirodnije, ugodnije i estetski lijepše slike. Treći dio fokusa proizvođača bio je na optimizaciju objektiva za foto i video namjenu. Napredak je ostvaren u direct drive supersonic motorima koji omogućuju vrlo brze i vrlo precizne izmjene / do 0.01 mm preciznosti. Motori su također bešumni, što je izuzetno važno za video snimanje.

 

70_200_side_web
Sony vizija ukljucuje razbijanje granica između fotografije i videa i s obzirom na nove implementirane funkcije u A7 kamerama kao i u nedavno predstavljenoj a6300, moguće je vidjeti da se ta vizija postepeno i uspješno realizira.

Sony je objavio i video u kojem prezentira filozofiju i tehnologiju u izradi ovih objektiva.

 

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!