LCDRecenzijeTelevizori i monitori

LG 55UF950V vs. Samsung 65JS9502 Ultra HD Smart TV – usporedni test

Kvaliteta slike (Picture Quality)

lg-uf950v-js9502-ultimate-wave

 • LG 55UF950V – verzija softvera u televizoru na dan testa: 03.03.05 / webOS 2.0.2-4123 (beehive-badlands)
 • Samsung 65JS9502 – verzija softvera u televizoru na dan testa: 1205

Isti sadržaj smo istovremeno gledali na oba televizora, od DVB-T signala, preko DVD-a, Blu-raya, igara na PlayStation 3 konzoli i PC povezivanja.

Ako ste pogledali prethodnu stranicu ove recenzije s rezultatima kalibracije i testova, tada ste mogli uočiti kako oba modela ostvaruju vrlo slične rezultate u pojedinim testovima. Doista, kada smo analizirali kvalitetu primjerice redukcije šuma u slici ili izvođenje različitih kadenci isprepletenih signala, bili smo iznenađeni koliko su slična ova dva modela. Tako je ovaj usporedni test pokazao kako je glavna razlika u kvaliteti slike između ova dva modela upravo u tipu panela i konfiguraciji LED pozadinskog osvjetljenja, dok je kvaliteta procesiranja podjednaka.

S jedne strane imamo LG koji je u svrhu kozmetike i male potrošnje električne energije LED osvjetljenje postavio ispod zaslona, u donji okvir. Da, to je omogućilo iznimno malu dubinu od svega 8 milimetara u gornjem dijelu i to je impresivno, no tu postoji jedan mali problem: televizor ne gledamo s boka nego sprijeda, te nam je na duge staze bitnija kvaliteta slike od “nemoguće” male dubine. Zbog te odluke, lokalno zatamnjenje na LG-jevom modelu je vrlo neprecizno i podijeljeno na svega 12 okomitih zona koje se mogu paliti i gasiti. Ako se u bilo kojoj od zona nalazi objekt, LED osvjetljenje se mora u njoj upaliti i cijela vertikala se vraća na nativni kontrast od oko 900:1. Ista priča kao i ranijih godina. U praksi ovo znači da će crne trake iznad i ispod slike biti sive, a ne crne, te da će pri gledanju iz kuta situacija biti još i gora. Naime kod IPS panela boje dobro zadržavaju svoje zasićenje pri gledanju iz kuta, no crna postaje doslovno siva i dobivate dojam kao da ekran isijava sivkastu boju.

lg-uf950v-js9502-big-picture

No LG-ju nije niti cilj rušiti rekorde kontrasta LCD linijom televizora – za to ima OLED TV modele koji su u ovom trenutku apsolutni rekorderi po tom pitanju. Ne samo da je njihova crna boja savršeno crna (0.00 cd/m2), već je takva i kada se televizor gleda iz kuta, te na svim tipovima sadržaja (SD, HD, internet video). U tom smislu razumijemo LG koji je odustao i od svoje Nano LED tehnologije koja je prije nekoliko godina bila aktualna i okrenuo se proizvodnji LCD televizora dobre kvalitete slike, no ne i najbolje kada je kontrast u pitanju.

Osim nepreciznog lokalnog zatamnjenja, na zaslonu smo uočili i blage okomite linije koje su vidljive kad se kamera pomiče i snima ujednačenu površinu (npr. plavo nebo ili zeleni travnjak na stadionu).

lg-uf950v-DSE
LF 55UF950V – okomite linije uočljive tijekom pomicanja kamere

S druge strane imamo Samsung koji je dugo godina bio gotovo ekskluzivno orijentiran na LCD televizore s bočno postavljenim LED pozadinskim osvjetljenjem. Čak je i prošlogodišnji top model, HU8500 imao takvu konfiguraciju. Ove godine se situacija mijenja i JS9502 model krasi direktno postavljeno LED pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem (popularni FALD – Full Array Local Dimming). Razlog ove odluke dijelom je kako bi se preciznije mogla postići crna boja tamo gdje nema sadržaja, a s druge strane kako bi se pripremio teren za HDR, odnosno sadržaje visokog dinamičkog raspona. JS9502 može postići lokalnu vršnu svjetlinu od preko 1000 cd/m2, što je vrijednost koju do sada nismo susretali na televizorima za potrošačko tržište (najveću svjetlinu do sada smo izmjerili na Philips 46PFL9706H – 793 cd/m2). Bijela boja preko cijelog ekrana uz max. pozadinsko osvjetljenje i Gammu na +3 je pružilo 407 cd/m2.

Na 65″ JS9502 modelu se nalazi ukupno 150 LED zona za reguliranje njihovog intenziteta, 15 horizontalno i 10 okomito. To je 12 puta veći broj nego na LG-jevom UF950V modelu. Iako je u prošlosti bilo modela s daleko više zona (Philips 46PFL9706H iz 2011. ih je imamo 224, a Toshiba 55ZL1 čak 512), zbog visoke cijene proizvodnje proizvođači ih zadnjih godina implementiraju manji broj. Najbolji Panasonicov LCD televizor do danas, AX900E ih ima 128 (16×8), no umjesto pukog paljenja i gašenja LED dioda, ovisno o sceni njihov intenzitet se prilagođava tako da razlike između pojedinih zona ne budu previše uočljive.

lg-uf950v-js9502-macbeth

U slučaju JS9502 modela, razlike između pojedinih blokova su bile evidentne, posebno pri gledanju iz kuta. Paljenje pojedinih zona najviše je bilo uočljivo pri gledanju filmova u Cinemascope formatu, a gdje su se oko titlova pojavljivali “oblačići” pozadinskog osvjetljenja. S druge strane, crna boja traka iznad i ispod slike je bila vrlo realistična, a percepciji velikog kontrasta je doprinosio i srebrni okvir oko zaslona. Lokalno zatamnjenje plus VA panel pružili su tako sliku mnogo boljeg kontrasta nego na UF950V, posebno pri gledanju filmova u zatamnjenom ambijentu.

Oba modela su u skaliranju sadržaja standardne rezolucije pokazala podjednako dobar rezultat. Unatoč maloj rezoluciji, slika je bila solidne oštrine, glatkih linija i bez posebno istaknutih nesavršenosti digitalne slike. Kako oba modela pravilno prikazuju isprepletene (interlaced) signale, nije bilo poteškoća s glatkoćom izvođenja.

lg-uf950v-js9502-viewing-angles
Usporedba peformansi ovisno o kutu gledanja

Oba modela se hvale vrhunskom čistoćom slike u dinamici, LG s 2300 PMI (Picture Mastering Index), a Samsung s 2400 PQI (Picture Quality Index) indeksima. Iako je razlika u brojkama samo jednu stotinu, upravo je Samsungov model za nijansu bio bolji, pružajući tako oštru dinamičnu sliku bogatu detaljima. Najbolji rezultat na Samsungovom modelu smo postigli kada je LED Clear Motion opcija bila aktivna, no na štetu ukupne svjetline slike i uočljivog titranja, posebno bijele boje. Dobra je stvar što JS9502 može postići veliku vršnu svjetlinu, tako da LED Clear Motion može naći svoju primjenu u praksi. Oba modela mogu i precizno razdvojiti algoritam za interpolaciju (sapunica efekt) i redukciju zamućenja u prikazu.

samsung-suhd-before-after
Samsungov ugrađeni demo materijal demonstrira prošireni raspon boja koji može prikazati (ignorirajte sliku lijevo koja je blijeđa nego što bi trebala biti).

Na kraju dolazimo do Quantum Dot i Nano Spectrum tehnologija koje proizvođači spominju u kontekstu šireg raspona boja. Oba modela mogu prikazati širi raspon boja nego što to aktualni Rec.709 standard zahtijeva, Samsungov čak 92% DCI P3 standarda koji se koristi u kino dvoranama.

samsung-suhd-before-after-apple
Samsungov ugrađeni demo materijal demonstrira prošireni raspon boja koji može prikazati (ignorirajte sliku lijevo koja je blijeđa nego što bi trebala biti).

Osim šireg raspona boja, Samsung navodi i upotrebu 10-bitnog panela za više nijansi od aktualnih 8-bitnih modela. U praksi ovo dobro zvuči, no osim kratkih demo materijala koji to mogu demonstrirati nemamo što u ovom trenutku gledati u toj kvaliteti. Ako kojim slučajem odlučite gledati postojeće sadržaje uz nativni raspon boja, očekuju vas prenaglašene i krive boje. Veći broj nijansi nećete uočiti s postojećim 8-bitnim materijalima, što su potvrdili i testovi koje smo proveli.

 POBJEDNIK: Samsung

Usporedba s referencom: LG-jevim OLED televizorom

55EA980V-black-sword-test
Sword test za provjeru kvalitete prikaza crne boje (FPD Benchmark)

Za usporedbu performansi smo iskoristili LG-jev 55EA980V Full HD OLED televizor iz 2013. godine, a koji je pripadnik elitne Reference Class skupine među testiranim modelima. Po pitanju crne boje i kontrasta, LG-jev OLED TV s lakoćom odnosi pobjedu čak i pred Samsungovim kandidatom zbog savršene crne boje koja je na čitavom ekranu jednaka i ne varira ovisno o sadržaju koji se prikazuje. Svjetlina slike je na strani LCD modela, konkretno Samsungovog JS9502 modela, a koji se uspješno nosi s velikom količinom ambijentalnog svjetla uz pomoć snažnih LE dioda iza zakrivljenog zaslona. Kut gledanja je na strani OLED-a i to bez ikakve dvojbe ili potrebe za dodatnim provjerama. Čak ni LG-jev 55UF950V se ne može nositi s beskonačnim kontrastom i zasićenim bojama iz baš svakog kuta.

Što se reprodukcije boja i nijansi tiče, za postojeće sadržaje Rec.709 raspona boja i 8-bitne dubine, ponovno prednost ide LG-jevom OLED modelu upravo zbog činjenice što prikazuje sve boje idealno zasićene bez obzira iz kojeg ga kuta gledali i koliko mu blizu sjedili. Posebno impresionira prikaz crvene boje. Samsungov SUHD model zauzima drugo mjesto, a na trećem je LG-jev Super Ultra HD LCD TV i to ponajprije zbog najmanjeg kontrasta.

Na kraju dolazi pitanje pokretne rezolucije, a koja je prema testovima bila najbolja na Samsungovom modelu, zatim na LG-jevom UF950V LCD-u i tek onda na OLED TV-u. No tijekom gledanja sporta i ostalog dinamičnog sadržaja percepcija oštrine nije bila toliko inferiorna UHD modelima, djelomično i zato što se lagani efekt dupliranja objekata u pokretu više uočava i više može smetati od lagano zamućenog traga koji ostavlja referentni model OLED TV-a.

Da zaključimo: ako je kvaliteta slike u pitanju, LG-jev OLED TV iz 2013. godine odnosi pobjedu nad aktualnim vrhom ponude Samsungovih i LG-jevih LCD televizora.

paragraph-separator-divider

Gaming

Oba modela imaju specifične predloške za sliku namijenjene igračima, a u kojima se dio procesiranja isključuje kako bi kašnjenje slike bilo što je moguće manje. Kašnjenje od preko 100 ms van predložaka za igru prisutno je i na UF950V i JS9502 modelu, što je slab rezultat uz vidno kašnjenje pokazivača na ekranu, neprihvatljiv za čak i manje zahtjevno igranje. Situacija se bitno mijenja kada se aktivira Game način rada – Samsungov kandidat tada ostvaruje izvrsnih 24.8 ms, a LG-jev za nijansu slabijih 35.7 ms. Dobra je vijest što u Game načinu rada lokalno zatamnjenje ostaje aktivno, tako da igrači mogu uživati u brzoj akciji i slici velikog kontrasta, posebno u slučaju Samsungovog 65JS9502 modela.

 POBJEDNIK: Samsung
paragraph-separator-divider

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

lg-uf950v-js9502-native-gamut

Oba modela su opremljena 4.2 konfiguracijom zvučnika ukupne snage 60 W. LG-jev model kombinira posebno oblikovano postolje sa zvučnicima koje potpisuje poznata kompanija harman/kardon, dok Samsung računa na refleksiju zvuka od podloge na kojoj se televizor nalazi. Za razliku od prošle godine, a kada je Samsung kroz prorez duž donjeg dijela okvira usmjeravao dio zvuka prema gledatelju, ove godine se zvuk isključivo reflektira od podloge, što može umanjiti jasnoću zvuka. U praksi smo to i potvrdili, te nam se više svidjela reprodukcija srednjetonskog i visokotonskog područja na LG-jevom modelu, dok je Samsung bio bolji u reprodukciji niskih tonova, odnosno baseva.

Razlog zbog kojeg su niski tonovi bili realističniji na Samsungovom modelu leži i u većem kućištu televizora, a u kojem ima više prostora da se razvije potreban volumen i snaga. Ipak, uz oba modela bismo toplo preporučili i adekvatan sustav kućnog kina, s 5.1 konfiguracijom zvučnika za najbolji dojam. Više o temi možete doznati u našem edukativnom članku.

POBJEDNIK: izjednačeno

paragraph-separator-divider

Zaključak

uf950v-samsung-js9502

Proveden usporedni test je pokazao kako ograničenja LCD tehnologije koja su bila prisutna i prije nekoliko godina postoje i dalje, tako da iznenađenja u kvaliteti slike nije bilo. Tako i na testiranim modelima vidimo ograničenja u kontrastu, učinkovitom lokalnom zatamnjenju i uskom kutu gledanja kao i ranijih godina. S druge strane, Samsungov SUHD model je pokazao kako je pripremljen za nadolazeće sadržaje visokog dinamičkog raspona i širokog raspona boja, a koji neće imati primjenu sve do dolaska Ultra HD Blu-ray reproduktora i pripadajućih video materijala. Do tada su oba modela ograničena na aktualni Blu-ray sadržaj kao izvor najveće kvalitete Full HD rezolucije, te rijetki Ultra HD sadržaj koji je ograničen na standardni dinamički raspon, dubinu i raspon boja.

Kao 3 glavne prednosti LG-jevog 55UF950V modela naveli bismo:

 1. odlično procesiranje svih tipova signala, veliku pokretnu rezoluciju, Full HD 3D prikaz
 2. širok kut gledanja (za LCD TV)
 3. odličnu Smart TV platformu, brzu i intuitivnu; najbolji LG-jev daljinski upravljač do danas

Kao 3 glavna nedostatka LG-jevog 55UF950V modela naveli bismo:

 1. ograničen kontrast i neprecizno lokalno zatamnjenje
 2. neuvjerljivu crnu boju
 3. uočljiv efekt prljavog ekrana (okomite linije)

Kao 3 glavne prednosti Samsungovog 65JS9502 modela naveli bismo:

 1. veliki kontrast uz učinkovito lokalno zatamnjenje
 2. odlično procesiranje svih tipova signala, veliku pokretnu rezoluciju, dobre tvorničke karakteristike slike, živu sliku velike svjetline
 3. podršku za HDR, širok raspon boja i buduće hardverske nadogradnje

Kao 3 glavna nedostatka Samsungovog 65JS9502 modela naveli bismo:

 1. pad kontrasta i zasićenosti boja pri gledanju iz kuta
 2. nedovoljno optimiranu Smart TV platformu; lošiji Smart daljinski upravljač nego prošle godine
 3. nužnu dodatnu investiciju za gledanje 3D-a (bez 3D naočala u ambalaži)
Kao što se iz pregleda prednosti i nedostatka vidi, Samsungov model je bolji u cjelini kada je kvaliteta slike u pitanju (izuzev ograničenog kuta gledanja). S obzirom da se radi o 3D televizoru visoke cjenovne klase, smatramo da je Samsung ipak trebao priložiti barem dvoje 3D naočale kako bi se i ta mogućnost mogla isprobati, a ne tjerati sve zainteresirane u dodatni angažman i trošak. LG-jev model odnosi pobjedu kada su Smart TV platforma i intuitivnost korištenja u pitanju, a i svi ljubitelj 3D će cijeniti ugodan trodimenzionalni prikaz pune HD razlučivosti s bitno smanjenim efektom dvostruke slike (crosstalk) nego na prošlogodišnjim UHD modelima.
lg-uf950v-award samsung-65js9502-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

LG UF950V Samsung JS9502
55″ – 20.999,00
65″ – 29.999,00 65″ – 37.999,00
78″ – 109.000,00
88″ – 191.499,00

U tablici su navedene maloprodajne cijene 25. lipnja 2015. Za aktualne cijene posjetite Jeftinije.hr >>

Na test ustupili:

LG Hrvatska i Samsung Hrvatska 

© HD Televizija 2015. Sva prava pridržana.

Prethodna stranica 1 2 3

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

28 komentara

 1. Kao i uvijek-detaljano i jasno objašnjeno.
  Svaka čast-iskrene čestitke na trudu uloženom u ovakve recenzije.
  Hoćete li imati u recenzijama i sonyeve modele za ovu godinu.?

  1. Hvala papundek na lijepim riječima. Da, mnogo je truda i vremena uloženo, no nadam se da će biti od koristi čitateljima. Još spremam video recenziju na engleskom plus kalibracije za gaming.

   Sonyeve modele ću zatražiti, koje biste htjeli da testiram?

   1. Pozdrav, hoćete možda radit za ovaj lg 55uf950V 3d kalibraciju s postavkama.?
    Od sonya najviše me zanimaju modeli Sony -55X8505C – i možda najočekivanij model dolazi u 7mj Sony 55X9005C

 2. Ja sam sebi narucio Sony 55X8509C. Gledajuci 55JS8500 i ovaj Sony i to u zatamnjenom prostoru, na isti DVB-t signal, ma koliko Samsungu izmjenjivao postavke, Sony mi na tvornicke postavke daje puno prirodniju sliku,sa ljepsim

  bojama, te sam primjetio da na sportske scene Samsung malo trza, dok ovaj pegla sve krasno. Ne govorim da Samsung nije dobar, dapace, ali je i skuplji skoro 4000kn, ali vjerujte mi da to ne opravdava.

  1. Samsungovim modelima treba više podešavanja slike da bi bila prirodna, posebno ako je gaming u pitanju. No Samsung je otišao zbilja daleko zadnjih par godina i to je već danas jako dobro već ravno iz pakiranja (mislim na Movie mod).

 3. Odlična recenzija.
  Darko, molio bih tvoje mišljenje (dojam) o slijedećem:
  Da li ti se čini, ako se prikazuje FHD video na FHD TV-u i isti taj FHD video na UHD TV-u, da je slika zapravo oštrija na FHD TV-u, nešto slično kao kada se na PC monitoru gleda sadržaj u nativnoj rezoluciji monitora i sadržaj čija je rezolucija niza od nativne rezolucije monitora, kada je slika vidno mutnija.
  Čini mi se da je slična stvar i sa TV panelima bez obzira na njihov proklamirani upscaling.

  1. Hvala Leo!

   Skaliranje FHD na UHD panel nije ni približno onako loše kao kada se na monitor šalje rezolucija koja je manja od nativne. Jedan od razloga je što je skaliranje u osnovi jednostavno (svaki piksel se jednostavno učetverostruči, tako da nema informacija koje padaju “između” piksela (osim kod HD Ready i SD materijala). Proizvođači imaju skaliranje koje dovoljno dobro odradi posao u zaglađivanju linija, a i Sharpness kontrola može malo doprinjeti dojmu veće oštrine. U praksi, s udaljenosti od dvije dijagonale ekrana ne mogu vidjeti razliku primjerice između 55″ FHD i 55″ UHD TV-a koji prikazuju isti FHD signal. Zapravo ponekad i zaboravim da testiram UHD TV :).

 4. Odlicna recenzija mene isto tako zanima hocete li raditi recenzije za neke sony televizore, te da li imate u planu recenzije nekih soundbarova

  1. Hvala! Upravo pregovaramo vezano za Sony modele, trebali bi dobiti modele serija 7, 8 i 9. Soundbar možda koji dođe na test, no nisu nam prioritet.

 5. Odlicna recenzija, doduse mene isto tako zanima hocete li raditi recenzije za neke sony televizore te za zvucne sustave (soundbar)

  1. Hvala Igore – da, biti će testova Sonyjevih modela definitivno. Nažalost sve ove godine nekako dolazi kasno tako da ćemo imati dosta zaposlenu jesen (s obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci ipak malo više vremena provodi AFK :).

 6. Darco dali je u planu usporedni test sa Samsung JU7002 i JU7502 ? Zanima me sta je bolje od njih u toj cjenovnoj klasi, volim Samsung ali nisam spreman izdvojiti 12-13k kn za nesto sto ce dati losiju sliku od 4 godine stare Samsung plazme.

  Tnx

  1. Pozdrav Jozo,

   U najavi su mi Samsungovi modeli serija 6, 7 i 8, s time da ću najprije riješiti 6 i 7 s obzirom na interes kod publike. Budem vidio hoće li biti moguće istovremeno testirati više modela s obzirom na raspored testiranja.

 7. pozdrav Darko ,za vas i vasu ekipu,planiram kupiti ovaj model tv LG 49LB870V pa me interesuje vase misljenje ,televizor je za sve upotrebe ali glavno je 2d i 3d veliki pozdrav za vas hvala.

  1. Pozdrav Dragane,

   LB870V je najbolji LG-jev Full HD televizor za 2014., dobro zaokružen što se tiče kvalitete slike, Smart TV-a i media playera. Ako planirate dosta 3D materijala gledati onda definitivno je to dobar izbor zbog polarizacijskog 3D prikaza, a koji je vrlo ugodan i daje dobar osjećaj dubine. Iako biste s LG-jevim Ultra HD modelima (npr. modelom UB850V https://hdtelevizija.com/2014/12/29/lg-49ub850v-ub850v-ultra-hd-webos-televizor-recenzija/) dobili oštriju 3D sliku, ne preporučam ga zbog jako izraženog dupliranja objekata (eng. cross talk). Ukratko, model koji ste razmatrali ima preporuku s naše strane, posebno sada kad je dostupan po konkurentnoj cijeni.

 8. Pozdrav Darko može mala pomoć imam plazmu panasonic 42gt60 alibi htio uzeti veći tv i tvoja preporuka moj favorit je LG49UF8527 ILI možda Samsung UE48JS8502 većinom gledam filmove u HD ili card sharing utakmice

  hvala na odgovoru

 9. Veliki pozdrav Darko, gotovo svaki dan pročitam nešto od tebe na HDTeleviziji,
  trebao bih za koji dan da kupim TV ali se veliko razmišljam između LG 55UB950v i LG 49UF8507v, cijena je ista, da li su to isti paneli tvoja preporuka od ovih dva LG-a ili da se zadovoljim sa LG 49UF7707 ako je kvalitet slike isi iako nema 3D,Hvala!

 10. Čitao sam nedavno da će cijene Samsung SUHD modela u USA pasti i po nekoliko hiljada dolara. Može li se to očekivati i kod nas? Konkretno za model JS8500. Recimo tamo negdje na jesen?

 11. Darco vase recenzije su stvarno fantastične
  Dugo sam se dvoumio između ova dva televizora LG 55UF950V i Samsung 65JS9502 odnosno Samsung UE55JS9002
  Samsung me je privukao svojim One Connect Box-om što je stvarno definitivno odlična stvar isto tako privukao me je mogučnošču updatea odnosno kroz godinu ili dvije mozeš promijeniti cijeli sustav tv odnosno gledajući realno mozeš imati kompletan novi TV iako je star npr već dvije godine.
  Zanima me da li je to moguće i kod LG 55UF950V obzirom da nigje nisam naisao na taj podatak
  Samsungova prednost bila je i ta da uz nekih 600 kn mozete dobiti produženu garanciju za proizvod na 5 godina. Lg produzene garancije nema osim u nekim akcijama.
  Samsung je u mojim očima bio u velikoj prednosti one conect box, update, garancija i onda sam imao mogučnost sjesti ispred oba televizora u isto vrijeme
  Samsung UE55JS9002 je definitivno dobar tv ako ga kupujete samo za sebe i ako ga samo vi gledate. Ako sjedite sa ekipom u boravku i gledate tekmu i sl odnosno zelite otići po pivo ili sl do frizidera …………….. tada nastaje problem. Čim ste izašli iz kuta od 25-30 stupnjeva od centra ekrana gotov je vas dozivljaj. Definitivno ravan tv. Barem moje mišljenje. LG je na putu prema meni :)

 12. Sa LG tv-om neces imati problem sa kutom gledanja al mozda budes imao problem sa crnom bojom u mracnoj prostoriji (vise ce liciti na sivu).
  Hajd javi utiske….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!