Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Video prilog: LG-jev OLED TV – najbolja slika iz svakog kuta

Video prilog: LG-jev OLED TV – najbolja slika iz svakog kuta

lg-oled-tv-emmezeta

Brian Cooley sa CNET-a je jednom prilikom izjavio kako je OLED zapravo skraćenica od “Only Lawyers, Executives and Doctors”, odnosno samo za odvjetnike, direktore i doktore. OLED televizori kao nova referenca u kvaliteti slike pojavili su se krajem 2013. godine po cijeni od oko 70.000 kuna za 55″ dijagonalu, zbog čega je Cooleyev komentar tada i imao smisla. Danas su OLED TV-i mnogo pristupačniji (18.500,00 kn + za 55″), a od ove godine i u mnogo većem broju, ravni i u Ultra HD rezoluciji.

Ipak, mnogi ne znaju što točno jest OLED TV i koje su njegove prednosti u odnosu na sveprisutne LED LCD televizore. Kako bismo razjasnili o čemu se radi, napravili smo video prilog upravo na tu temu:

Dio video priloga sniman u Emmezeti na zagrebačkom Jankomiru. Više detalja o LG-jevim OLED televizorima možete pronaći na službenoj stranici >>

Recenzija 55EA980V OLED televizora >>

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

12 komentara

 1. Odličan video. Hvala!

 2. Haha-a ni sad oled tv nije nego za odvjetnike-dokore i odvjetnike.

 3. Ukoliko su glasine točne da kvaliteta slike na oled televizorima rapidno pada proporcionalno satima korištenja oled ostaje definitivno tv za bogatune, koji si mogu priuštiti takvu igračku, malo se poigrati i onda kupiti drugu.
  Za tv ovakvih karakteristika ja nebi žalio dati 20000kn,ali da kvaliteta slike bude postojana barem 6-7 godina

  • Evo moji dojmovi nakon skoro 5 mjeseci korištenja:

   1. Kvaliteta slike se u bilo kojem pogledu nije pogoršala, svjetlina i balans slike je jednako dobar kao i prvog dana.
   2. Tragova statične slike nema, a dosta često je povezan na PC ili media player sa statičnim dijelovima sučelja.
   3. Svakim danom mi se LCD-i sve manje sviđaju :).

   Budem ovih dana ponovno mjerio karakteristike slike u odnosu na stanje zabilježeno prije cca. 3 mjeseca pa ću onda imati i nekakve opipljive rezultate za usporedbu.

 4. To su govorili i za plazme,a ja znam neke Panasonic koje rade preko 10 godina i slika je odlična.

 5. Hvala Darco na trudu, rijetko se može naći bilo gdje ovakve recencije i detaljne analize, -samo tako nastavite.

 6. Hvala za trud Darko imenjače, zbilja se nadam na ću u slijedećih par godina nabaviti oled tv. Još kada bi konkurencija tj samsung panasonic, sony ili drugi predstavili svoje varijante oled televizora cijene bi brzo padale.
  Šta se tiče lcd-a nikada mi se nisu ni sviđali. Mane te tehnologije tj slab kontrast i vidljivi kut su me puno više smetale od relativno zagasite slike na plasmi ili raznoraznih mana crt debelih televizora. Baš sam si nabavio ovih dana polovan panasonic acuity 2 qintrix sr 36pd50. Ala sam se nateglio ja i kompić na drugi kat odnjeti..

  • Ja sam imao 32” verziju.Savršen tv,ali me koštao prestrašnih 13000 kn!!!Problem je nastao kad je došlo puno uređaja za spojit ga na njega(PS3,media player,snimač,dvb-t,B-net risever).Svi podržavaju HD,a TV ima samo SCART.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*