LCDMonitoriPhilipsVijesti

Philips predstavio panoramski monitor – BDM3470

BDM3470_1_web

U zadnjih 5 godina vidi se trend prelaska na veće dimenzije monitora, kako u poslovne tako i privatne svrhe. Nakadašnji prosjek od 17″ danas je prošlost i sve više je monitora preko 23″ dijagonale ekrana. Sa 4:3 omjera stranica prešlo se na 16:10, nakon čega su se pojavili i 16:9 monitori paralelno u ponudi, a u zadnjih godinu dana 21:9 omjer pojavio se kao još jedna  opcija. Time je format koji je nastao u filmskom svijetu stigao u domove i urede.

Njegova prednost u filmskom svijetu je povećanje rezolucije zapisa i specifična vizualna estetika, a u svijetu kompjuterskih monitora ovaj format omogućuje korištenje jednog monitora tamo gdje su prije bila potrebna dva. Na ovaj način izbjegava se iritantna vizualna margina između dva monitora i umanjuje kaos sa žicama oko radnog mjesta.

Philips, kao poznati proizvođač kompjuterskih monitora pridružio se kompanijama kao što su Dell, LG i Samsung, proširivši svoju paletu i na ovaj ultrawide standard, što svakako smatramo dobrim potezom. Monitor je temeljen na LG AH-IPS panelu rezolucije 3440 x 1440 piksela koji podržava široki kut gledanja uz vrlo dobru količinu detalja.

Uređaj je namijenjen korisnicima koje često koriste dva monitora, npr. profesionalcima u audio i video segmentu, ali mogao bi biti zanimljiv i ostalim poslovnim korisnicima koji žele povećati produktivnost i preglednost svojeg digitalnog radnog prostora. Gaming zajednica naravno nije isključena.

BDM3470UP_75_web

Smart uniformity postavka brine se za provjeru autentičnosti boja a Multiview tehnolgija omogućava gledanje sadržaja iz više izvora istovremeno, npr PC + laptop ili PC + TV.  Monitor podržava HDMI i MHL, omogućujući i spajanje s mobilnim uređajima, a tu su i Display Port,  DVI, VGA i USB3.0. Uređaj posjeduje i ugrađene stereo zvučnike i uskoro dolazi u trgovine po maloprodajnoj cijeni od 6999 Kn.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!