LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Usporedni test 39″ LCD televizora: LG 39LN575S vs. Samsung 39F5000

samsung-lg-39-lcd-header

Nakon usporednog testa Philipsovih televizora serija 5000 i 6000, na red su došla dva LCD televizora istih osnovnih karakteristika i cjenovne klase, no uz različitu opremljenost i mogućnosti. S jedne strane tu je LG-jev 39LN575S, osnovni Smart TV model s dvojezgrenim procesorom i ugrađenim Wi-Fijem, a s druge strane Samsungov 39F5000 LCD televizor koji ne nudi pristup internetu već samo osnovnu povezivost putem USB sučelja. Koliko su dobri ovi modeli i koji nudi više (i bolje) za istu cijenu, provjerili smo za vas u nastavku.

Video pregled (video overview)

hdtelevizija-youtube

HD Televizija YouTube kanal >>

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač LG Samsung 
Model 39LN575S 39F5000
Tehnologija prikaza LCD s direktnim LED pozadinskim osvjetljenjem LCD s direktnim LED pozadinskim osvjetljenjem
Veličina ekrana 39 inča / 99 cm 39 inča / 99 cm
Energetska klasa A+ A+
3D Ready/3DTV Ne Ne
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz / /
Osvježavanje zaslona 100 Hz (Motion Clarity Index) 100 Hz (Clear Motion Rate)
Lokalno zatamnjenje ne ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080 Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3 2
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne Da/Ne
USB priključak Da (x2) Da (x1)
Ethernet/mrežni priključak Da Ne
Wi-Fi Da Ne
PCMCIA/Common Interface utor Da Da
Utor za memorijske kartice Ne Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da Da/Da/Ne
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Da Ne/Ne
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da Da/Da
Zemlja porijekla: Poljska Mađarska

HDDB baza televizora >>

Dizajn

samsung-f5000-design

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne (oba modela) crna (oba modela) plastika (oba modela) sjajan s laganim mat efektom (oba modela) da (LG) / ne (Samsung)

Iz tablice za brze informacija, kao i s fotografija jasno je kako su ova dva modela vrlo slična kada je dizajn u pitanju, te da je glavna razlika između njih u stalku. LG-jev model koristi dizajn stalka koji se po prvi puta pojavio na modelima tog proizvođača prošle godine (primjerice 47LM670S), dok Samsung koristi klasičan kvadratični stalak velike površine kakav se koristi već godinama od strane praktički svih proizvođača.

Oba modela imaju uzak okvir sjajne površine u kojem se reflektira ambijentalno svjetlo, dok su sami zasloni reflektivne površine uz blagi mat efekt. Okviri su također podjednake širine od oko 1.5 cm u prednjem dijelu, a koji se za još 0.5 cm proširi do svojeg kraja na poleđini.

Oba modela koriste direktno postavljeno LED osvjetljenje iza LCD zaslona, što im ne omogućava ostvarivanje posebno male dubine kao kod modela s bočnim pozadinskim osvjetljenjem. Ipak, Samsung je za ovogodišnje modele značajno smanjio dubinu i ona sada iznosi nešto manje od 5 cm (4.94 cm prema specifikaciji), što je gotovo dvostruko manje od prošlogodišnje EH serije (40″ model EH6030 je imao dubinu od 9.3 cm). LG-jev LN575S model tako izgleda mnogo krupnije i time manje atraktivno sa svojih 7.9 cm, a koja se smanjuje kako se približavamo rubovima kućišta. Oba modela su u potpunosti izrađena iz plastike, te se na svoje stalke povezuju vijcima putem okomitog elementa.

samsung-lg-thickness

Broj priključaka ide u korist LG-ja u ovoj usporedbi, a koji je opremljen s 3 HDMI sučelja (ARC i MHL podržani), 2 USB-a, analognim ulazima i antenskim/kabelskim i satelitskim priključcima.  Priključci su postavljeni u dvije orijentacije, baš kao i kod Samsunga, a koji je skromnije opremljen s 2 HDMI-ja, jednim USB-om i antenskim/kabelskim ulazom.

samsung-f5000-connectors

Oba televizora imaju SCART sučelje standardnog oblika, tako da se bez adaptera mogu povezati s različitim linijskim komponentama.

Daljinski upravljač (Remote Control)

samsung-lg-remote

Brzi info
Boja Materijal Komunikacija Pozadinsko osvjetljenje Dodatno
crna (oba modela) plastika (oba modela) IR (oba modela) ne (oba modela) /

Proizvođači nisu mnogo eksperimentirali s daljinskim upravljačima ovih modela, a koji su kompaktnog oblika i dobre ergonomije sa svim potrebnim funkcijama. LG-jev upravljač je tako oblikovan da se lagano sužava prema svojem vrhu, dok je Samsungov jednako zaokružen duž cijele poleđine. Oba upravljača su bila ugodna za korištenje i iako nemaju pozadinsko osvjetljenje tipaka, nije ih teško koristiti niti u uvjetima slabijeg ambijentalnog osvjetljenja.

Upravljači za rad koriste dvije AAA baterije.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

samsung-lg-menus

Brzi info
Vodič za instalaciju Sučelje na hrvatskom jeziku Smart TV naslovnica Internet pretraživač
da da da (LG) / ne (Samsung) da (LG) / ne (Samsung)

Preglednost sučelja i brzina njegovog odziva dvije su glavne karakteristike kojih se oba proizvođača već godinama drže, te su one zadržane i kod ovih modela. Izbornici su već dobro poznatog dizajna, pregledni i bogati opcijama, posebno u slučaju LG-ja koji za podešavanje slike posjeduje napredne kontrole za profesionalnu kalibraciju. Samsungov model nije Smart TV, te svi koji žele ovu značajku trebaju pogledati modele serija F5300 ili F5500, a koji su nešto više cijene od testirane F5000 serije u istoj dijagonali. LG-jeva Smart TV platforma jednaka je onoj koju smo vidjeli kod modela više serije, te je njena preglednost, bogatstvo aplikacija i povezivost na vrlo visokom nivou. Upravljanje sučeljem se vrši putem daljinskog upravljača ili USB povezane tipkovnice/miša, a moguće je kupiti i proizvođačev Magic Motion daljinski upravljač i koristiti ga za navigaciju kroz sučelje ali i igranje igara u Game World sekciji.

samsung-f5000-lg-ln575-usb

Osim Smart TV platforme, LG-jev televizor također omogućava snimanje i pauziranje TV programa unutar Time Machine II funkcije, MiraCast dijeljene slike i zvuka između uređaja, Smart Share funkcije i pristup LG Cloud servisu. Sve u svemu, lijepo je vidjeti kako proizvođač nije ograničio mogućnosti svoje Smart TV platforme na osnovnom modelu.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

samsung-lg-picture
Lijevo: LG, Desno: Samsung

Oba modela smo proveli kroz našu standardnu paletu testova, a koja uključuje testove procesora putem Blu-ray diskova FPD Benchmark Software, Spears and Munsil HD Benchmark 2nd Edition i HQV Benchmark 2.0. Za analizu sadržaja standardne kvalitete koristimo HQV Standard Definition V1.4a PAL Edition DVD disk.

Glavne karakteristike oba modela u segmentu kvalitete slike su veliki kontrast uz duboku crnu boju kada se zaslon gleda potpuno ravno, mala odstupanja u tvorničkim predlošcima i dobro baratanje signalima temeljenim na poluslikama (interlaced, SD i HD). Oba modela imaju poteškoća s prikazom detalja u pokretu, čemu je razlog upotreba 50 Hz panela sa treptajućim pozadinskim LED osvjetljenjem, a koje za razliku od Samsungovog modela, na LG-jevom je stalno aktivno. S druge strane, LG-jev model nudi interpolaciju slike kroz TruMotion funkciju, što znači da će svi oni koji vole glatko izvođenje filmova (ali uz pojavu artefakata), doći na svoje.

Tragovi iza objekata su bili izraženiji kod Samsungovog modela i to iz razloga što su sjene objekata bile narančaste boje, a što se jako lako može uočiti na crno-bijelim uzorcima gdje se ne očekuje niti jedna druga boja. Samsungov model isto tako pojačano gubi na oštrini i povećava tragove iza objekata kada je svjetlina kadra manja, što nam je potvrdio Characters test na FPD Benchmark testnom disku.

samsung-f5000-trails
Tragovi iza linija u pokretu imaju narančastu boju – Samsung F5000

Oba modela su glatko prošla kroz seriju testnih sekvenci vezani za prikaz sadržaja standardne kvalitete, bez nazubljenosti objekata bez obzira koliko zahtjevna sekvenca bila. Najbolji dokaz za to je prikaz američke zastave kako vijori ispred zida od cigle – rubovi linija su bili jasni i bez nazubljenosti. DVD filmovi i TV program je dobre kvalitete što se prikaza boja tiče i glatkoće linija, no pripadanje ulaznoj klasi vidljivo je po slabijem “izvlačenju” detalja iz signala, nešto što puno bolje odrađuju televizor srednje i visoke klase. Slabije izvlačenje detalja uočili smo i kod statičnih Full HD sadržaja kod Samsungovog F5000 modela, a gdje su slike izgledale grublje nego što bi trebale, odnosno bilo je vidljiva svojevrsno segmentiranje slike koje smo do sada vidjeli možda jednom ili dva puta na takav način. Ova pojava nije vidljiva kada se zaslon gleda s više od 2 metra udaljenosti, stoga ovo je upozorenje za sve koji planiraju televizor gledati iz male udaljenosti. Kod klasičnog video sadržaja ovu pojavu nismo uočili.

Redukcija šuma je kod oba televizora vrlo učinkovita, premda je ova funkcija sve manje i manje zanimljiva za korištenje otkako smo okruženi digitalnim signalima. S druge strane, redukcija nesavršenosti digitalne slike je za nijansu bolje odrađena kod LG-jevog kandidata, dok su kod Samsungovog modela kompresijski blokovi i efekt roja mušica bili jače izraženi. Ovo je posebno bilo vidljivo na HQV Benchmark 2.0 testnom disku, a gdje smo uočili pojavu blokova na mjestima koje uopće nismo očekivali, primjerice statičnoj pozadini iza slova koja se dijagonalno kreću po ekranu.

samsung-f5000-angle

Uzak kut gledanja kakvim nas je počastio i nešto skuplji Panasonicov 39E6E model prisutan je i ovdje i za optimalnu kvalitetu slike savjetujemo da se sjeti direktno ispred televizora, inače će dinamični raspon značajno pasti, a boje izgubiti na zasićenju. Kada spominjemo zasićenje, moramo reći kako ono nije idealno podešeno niti na jednom od kandidata, te bismo ga istaknuli kao jedan od glavnih nedostataka – posebno kod LG-ja. Naime, LG-jev model ima manji raspon crvenih nijansi i samim time crvena boja nije dovoljno zasićena, što se može vidjeti na cijelom nizu primjera – boji ljudske kože (a koja nema svoju toplinu i može u čak vući na zelenkastu boju), pejzažima (posebno cvijeću) itd. Usporedno gledajući Samsungov model koji ima pravilno zasićenu crvenu boju, jasno se mogla vidjeti razlika. S druge strane, Samsung ima prezasićenu zelenu i žutu boju i unatoč tome što su ljudske oči najosjetljivije upravo na zelenu boju, nismo uočili značajna odstupanja kod pregledavanja poznatih materijala.

samsung-lg-bluray
Scena iz filma After Earth, Blu-ray izdanje. Obratite pažnju na topliju sliku i zasićeniju crvenu kod Samsungovog modela.

Na kraju, oba modela imaju jako pravilnu gamma karakteristiku i samim time kadrovi su pravilno eksponirani s detaljima, što s obzirom na cjenovni segment zaokružuje dobar dojam koji su oba kandidata ostavila na nas. U usporedbi s Panasonicovim 39E6E televizorom, slabiji su prvenstveno u detaljnosti sadržaja standardne rezolucije, a koju japanski proizvođač kvalitetnije prikazuje. Kod Panasonica je također bolje kontrolirana plavičasta nijansa u crnoj boji, nešto što je vrlo česta karakteristika LCD televizora s LED pozadinskim osvjetljenjem.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Reprodukcija zvuka na oba modela je vrlo slična jer oba proizvođača koriste stereo zvučnike snage 2 x 10 W s pogledom prema podlozi, a koji su dobri za reprodukciju dijaloga (TV program, serije, kontakt emisije), dok za gledanje filmova neće zadovoljiti svojom dinamikom i širinom pozornice. Oba televizora posjeduju digitalni optički audio izlaz za slanje zvuka u vanjsko pojačalo ili sustav kućnog kina, a LG-jev model također možete povezati putem HDMI 1 priključka i njegove ARC funkcije povratnog audio kanala.

Zaključak

samsung-lg-39-lcd-header

LG 39LN575S Samsung 39F5000
 • precizni tvornički predlošci i dobar kalibracijski potencijal
 • jako dobar kontrast
 • dobra uniformnost prikaza
 • kvalitetna Smart TV platforma s otvorenim internet pretraživačem
 • brzo i intuitivno sučelje
 • integrirani DVB-T/C/S2 prijamnici
 • moguća rotacija stalka
 • mala potrošnja energije
 • precizni tvornički predlošci s malim odstupanjima
 • jako dobar kontrast
 • brzo i intuitivno sučelje
 • malo ulazno kašnjenje
 • dobra podrška za multimediju putem USB sučelja
 • podržani OGG i FLAC audio formati preko USB-a
 • mala dubina kućišta televizora
 • uzak kut gledanja s dobrim kontrastom i zasićenim bojama
 • slaba oštrina slike u dinamici
 • nedovoljno zasićena crvena boja umanjuje realističnost prikaza
 • velika dubina kućišta televizora
 • uzak kut gledanja s dobrim kontrastom i zasićenim bojama
 • slaba oštrina slike u dinamici – narančasti tragovi iza objekata
 • loša ujednačenost prikaza (probijanje u središnjem dijelu)
 • slabije baratanje s kompresijskim artefaktima
 • prezasićena zelena i žuta boja se ne mogu otkloniti
 • izostanak naprednih kontrola za podešavanje slike

Mnogo sličnosti veže ova dva modela koji su na našem tržištu dostupni po gotovo jednakoj cijeni. Ako tražite povoljan LCD televizor koji će trošiti malo električne energije, a pritom imati dobar kontrast i preciznu sliku, oba modela će zadovoljiti, a isto vrijedi ako želite u paketu klasičan daljinski upravljač, jednostavno i pregledno sučelje i dobru podršku za multimediju nakon povezivanja USB memorije ili tvrdog diska. S druge strane, za istu cijenu LG-jev kandidat nudi i Smart TV platformu kojoj ništa ne nedostaje u usporedbi s modelima više klase ovog proizvođača, dok ćete u slučaju Samsunga morati uložiti još nekoliko stotina kuna kako biste imali “pametan” televizor. S obzirom na cijenu kvaliteta slike će zadovoljiti, premda treba naglasiti kako oba modela imaju određena odstupanja od referentnih vrijednosti koje u određenoj mjeri utjeću na kakvoću originalne informacije. Isto tako, ukoliko tražite televizor koji će detaljno prikazati sliku standardne rezolucije (TV program, DVD-i), tada preporučujemo da uložite koju kunu više u Panasonicov 39E6E model, a koji ovaj segment bolje odrađuje.

 • LG 39LN575S – 39″ – oko 3.570,00 kn

hddb-baza-button

 • Samsung 39F5000 – 3.599,00 kn (Ronis)

hddb-baza-button

target-group-ciljana-skupina
 • korisnici koji traže povoljan Smart televizor s dobrom slikom
 • korisnici koji žele kvalitetnu reprodukciju preko USB-a
 • korisnici koji ne trebaju Smart TV platformu
 • korisnici koji žele kvalitetnu reprodukciju preko USB-a

Dodijeljene klasa:

lg-39ln575s-award

samsung-f5000-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupili: LG Hrvatska i Ronis

ronis-1

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

18 komentara

 1. Ovako, ovom prilikom bih se obratio Darku da mi pomogne oko problema registracije na forum,gdje po registraciji nisam dobio aktivacijski kod na e-mailu.Darko, napisao si mi na jednom od clanaka u komentaru svoju adresu ali mi je outlook ne prepoznaje, tako da ne mogu stupiti u kontakt.Ono sto sam htio pitati vezano za ovaj clanak je to, da li je platforma ovog f5000 ista kao i kod ue32f5300 i kakve su idealne kalibracije za ovaj tv.Ja trenutno koristim sljedece : Slika-Movie, Osvjetljenje-7,Kontrast-92 , Svjetlina-45 , Ostrina-20, Boja-40 i sa iskljucenim svim opcijama u dodatnim postavkama slike.Bio bih zahvalan na bilo kakvom odgovoru.

  1. Pozdrav Neske,

   Nisam zaprimio nikakav e-mail vezan za aktivaciju na forumu, no obavijestio sam administratora da pogleda je li sve u redu.

   Što se postavki za Samsung F5000 tiče, ja sam u Movie predlošku najbolje podesio ovako:

   Backlight: 15 (niže bih išao samo za potpuno zamračen ambijent)
   Contrast: 95
   Brightness: 45
   Sharpness: 5 za HD sadržaje
   Sve ostalo isto osim u Advanced Settings u White Balance vrijednosti su 24, 25, 22, 19, 25 i 26.
   Digital Clean View i MPEG Noise Filter su Off, LED Clear Motion Off, Format slike Screen Fit.

   1. Da, vi ste mi rekli da vam se javim na ovu adresu darkoAThdtelevizija.com ali mi je messenger ne prepoznaje, tako da ne mogu stupiti u kontakt.Ako ste zainteresovani napisao bih vam ja svoju pa da se vi meni pokusate javiti, jer i dalje ne mogu na forum :/ i HVALA ZA KALIBRACIJU :D i jos nesto, da ne zaboravim :D Posto f5000-serije koriste direct lit pozadinsko osvjetljenje, kolike su sanse za ucestalost javljanja banding-a.Oko mjesec dana vec proucavam svoj f5300 i priliko gledanja sportskog sadrzaja, brzog prelaza slike primjetio sam kao neke vertikalne sjene u slici, koje nisu prepoznatljive kada je slika staticna.Mnogi blate samsung zbog tog pozadinskog probijanja, mozda ce zvucati bezobrazno, skoro da ga i nema.Jedino sto se moze uociti jesu blaci tamni shadow-i u coskovima i to primjetni na bijeloj podlozi slike.Jako bih volio na taj forum da ne moram ovako nasirokim pisanjem da zamaram i vas i posjetioce.Hvala !

    1. Neske, jeste li zamijenili AT u @ kod unosa moje e-mail adrese u messenger? Što se TV-a tiče, dobra je no na mojem uzorku je probijanje zbilja jako izraženo, 3x je svjetlija slika na sredini ekrana zbog toga i to se može lako uočiti ako se sjedi malo sa strane.

 2. Darko, imam jedno pitanje nevezano s ova dva TV-a.
  Frend mi je kupio Panasonic TX-L42E6E i kad ide gledat film nemože nači titlove.
  Znam da je Panasonic imao prije problema sa titlovima, al eto, ipak da provjerim.
  Čitao sam i recenziju od tog TV-a na vašoj stranici i netko je isto postavio pitanje u vezi titlova, al niko nije odgovorio na to pitanje.
  Pa ako bi bio ljubazan da mi što prije odgovoriš.

  1. Anakin, Panasonic i dalje ima problema s titlovima, nekada jednostavno neće ih učitati makar se zovu isto. Pozivanje se vrši putem Option tipke na daljinskom upravljaču, o čemu ću napraviti kratak video prilog ovaj vikend.

 3. Pitanje i molba. Krepao mi je Grunding CRT 82 cm. Kupio bi do oko 5000 kuna televizor. Ovaj mi se sviđa jer je 99 cm a ne 107 ali i ta veličina prolazi. Imam 69 godina i nisam protivnik novosti u tehnologiji ali mi se kod LG 42LA660S ili 690S ne sviđa daljinski. To novo čudo je za moju suprugu prekomplicirano. Napisali ste da 690S radi i sa običnim daljinskim ali pitao sam i nitko mi ne zna reći gdje bi ga kupio. Čitao sam dosta razmišljanja čitaoca foruma ali se iskreno ne mogu odlučiti na ništa. Kratko oko 5000 kuna plus cca 500 kuna od 99 do 107 što bi vi kupili. Jedino što bi trebao je nekakav normalan kut gledanja jer smo supruga i ja na 3 metra od televizora i tri metra razmaka dok gledamo TV. Razlog je što sam invalid u posebnoj stolici. Hvala na savjetu i prijedlogu.

  1. Pozdrav,

   Evo postavki:

   Energy Off
   Expert 1
   Backlight 50
   Contrast 80
   Brightness 50
   H V Sharpness 10 10
   Colour 50
   Tint 0
   Dynamic Contrast Off
   Super Resolution Off
   Colour Gamut Standard
   Edge Enhancer Off
   COlour Filter Off
   Gamma 2.2
   Colour Temp: Warm2
   WP 2 points
   Low R -4 G -4 B -2
   High R -6 G -5 B +1
   20 point:
   10 28,21,0
   20 3,0,0
   30 -1,0,-7
   40 -5,-3,-5
   50 -6,-6,-5
   60 -13,-8,-6
   70 -9,-7,-4
   80 -14,-7,-1
   90 +18,-3,0
   100 -26,0,0

   CMS
   Red 0 0 -5
   Green -8 0 4
   Blue 0 0 0
   Cyan 1 5 2
   Magenta 0 0 12
   Yellow 7 -7 -5

   Black Level Low

 4. Hvala. Za vikend mi dođe prijatelj i namjestiti će on. Mlad je i popravlja televizore. To nu je posao. Javim kako je prošlo.

 5. Napravio sam sve kako ste napisali. Zaboravio sam vam reći da imam Iskon trio i da namještavanje slike nije neki dobar posao što je moja greška. Ne zbog vas nego zbog Iskon trio jer je kvaliteta slike na svakom programu drugačija.. Ne znam koliko mogu oni napraviti na ujednačavanju kvalitete slike. Uskoro ću si spojiti antenski kabl za mpeg4 i onda si namjestiti sliku barem za digitalne signale.
  Zahvaljujem se na trudu a možda imate i neki savjet za nas koji imamo kabelsku televiziju nažalost kod nas u Hrvatskoj loše kvalitete. Najvjerovatnije zbog T-coma koji ništa nije napravio na kvaliteti kabela kojim nam se dostavlja slika, internet i telefon u mojem slučaju. Možda postoji nešto da gledamo kvalitetniji program a mislim da bi vam bio dobar članak da se obradi tržište kabelske televizije.
  Zahvaljujem i pozdrav Pahić Zdenko

  1. Poštovanje Zdenko i hvala na sugestiji za članak na temu domaće ponude programa. Situacija je nažalost takva posvuda, uvijek će biti kanala i tehnika emitiranja s boljom i lošijom kvalitetom, no zbog velike kompresije signala definitivno da je IPTV televizija jedna od lošijih u ponudi digitalnih televizija. Kako slika ne bi pucala i kako bi se glatko izvodila kompresija je jaka, a danas je stvarno veliki broj korisnika koji imaju velike televizore koji djeluju kao povećalo na signal slabije kvalitete. Po testovima koje sam proveo, niti jedan proizvođač televizora se ne ističe s posebno učinkovitom redukcijom MPEG kompresijskih blokova, te bi za sve njih idealno bilo gledati Blu-rayeve i kvalitetne programe u HD-u preko satelita.

   Po kvaliteti slike DVB-T signal bih stavio ispred IPTV-a, tako da vjerujem da ćete preko antene hvatati sadržaje koji će Vas kvalitetom malo više zadovoljiti.

 6. Gospodine Darko ako možete učinite si islugu i nikad nemojte ostariti jer starost nosi zaboravljivost. Zaboravio sam napisati da je slika na HTV 1 i 2 daleko bolja zapravo prirodnija ali sam zabpravio i to da prijatelj i ja nismo uspjeli naći jedan dio vaših postavki koje ste mi poslali Prekopirao sam od vas taj dio.
  20 point:
  10 28,21,0
  20 3,0,0
  30 -1,0,-7
  40 -5,-3,-5
  50 -6,-6,-5
  60 -13,-8,-6
  70 -9,-7,-4
  80 -14,-7,-1
  90 +18,-3,0
  100 -26,0,0

  Black Level Low

  Zahvaljujem se ako mi pomognete u navigaciji do tog djela postavki. Inače slažem se da je kabelska Tv kod nas u povojima jer gledao sam je u Amsterdamu i to je nešto bez mane. Pitanje dali osim skinuti preko interneta ili satelitske TV ima se u Hrvatskoj u planu HD televizija. Reklama ima podosta ali baš ne vjerujem u njih. Pitanje na primjer: svjetsko prvenstvo u nogometu ili olimpijada u Sočiju dali osim satelitske se igdje može gledati u HD rezoluciji.

  Hvala na odgovoru.

 7. Poštovani Darko
  Interesira me zašto Toshiba 39L4333 ima veći (bolji) kut gledanja nego LG 39LN575, samsung 39F5500 i Panasonic 39E6 ?
  Hvala,
  Lijep pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!