Home » Vijesti » Apple će lansirati svoj (i)HDTV?

Apple će lansirati svoj (i)HDTV?

Apple iHDTV

New York Post je danas objavio glasinu koju je proširila investicijska firma s Wall Streeta, a prema kojoj se špekulira kako bi Apple mogao ući na tržište HDTV-a već iduće godine sa svojim LCD televizorom. Tvrtka Piper Jaffray je obavijestila svoje klijente kako je Apple investirao 3.9 milijardi dolara u kompanije koje se bave proizvodnjom LCD panela, što bi mogla biti priprema za predstavljanje novog proizvoda orijentiranog na dnevne boravke. Apple je već ranije izašao s Apple TV uređajem za reprodukciju filmova i TV serija dostupnih na internetu, no to je bio tek sićušan korak prema osvajanju dnevnih boravaka.

Premda Appleov interes za ulazak u dnevne boravke ostaje na razini hobija, mi nastavljamo vjerovati kako će kompanija ući na HDTV tržište punim fokusom, vjerojatno sa sve-u-jedan rješenjem koje će pokrenuti lavinu sličnih proizvoda.” izjavio je analitičar Gene Munster pred Piper Jaffrayem.

Tvrtka predviđa da bi Apple, pod uvjetom da uspije privući kritičnu masu, mogao prodati 1.4 milijuna televizora u 2012. godini. Ipak, Apple nije prva tvrtka van TV tržišta koja želi osvojiti taj segment. Poznati proizvođači računala i komponenti, Dell i Gateway, su pokušali isto prije nekoliko godina, no uskoro napustili tržište zbog slabe prodaje.

Apple je već dobro poznati po PC monitorima za prosječne i napredne korisnike, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će se situacija odvijati ukoliko doista odluči ući na TV tržište.

[TV Predictions]

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*