4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG UF671V – 2015. godina donosi Ultra HD rezoluciju u modelima srednje klase

lg-uf671v

Bilo je za očekivati kako će Ultra HD ove godine biti normalna pojava u televizorima srednje klase, a prvi neslužbeni detalji LG-jevog novog UF671V televizora to potvrđuju. Nasljednik popularnog LB670V, odnosno LB671V televizora iz 2014. godine, će imati zaslon Ultra HD rezolucije, 900 MCI indeks čistoće slike (100 Hz panel), bočno postavljeno LED pozadinsko osvjetljenje, te lokalno zatamnjenje slike.

Izvor navodi kako će i ove godine LG-jev Triple XD procesor slike biti implementiran, uz sasvim očekivan dodatak skaliranja na Ultra HD rezoluciju panela. Televizor će biti opremljen i HDMI 2.0 priključkom koji podržava HDCP 2.2 sustav zaštite sadržaja, a osim mogućnosti prikaza 2160/60p signala, televizor će podržavati i H.265 (HEVC) sustav kompresije, baš kao što su ga podržavali i prošlogodišnji LG-jevi Ultra HD televizori.

Prema izvoru navodi se raspon dijagonala ekrana od 43″ pa sve do 65″, uz inačice od 60″, 55″ i 49″ između njih. Zanimljivo je da se spominje 43″ dijagonala s obzirom da je LG-jev standard veličina od 42″, no baš kao što se je prošle godine pojavila dijagonala od 49″, moguće je da i ove godine stiže neka “nova”. Pod nova mislimo na dijagonale za LCD televizore jer je za plazme 43″ koristio Samsung na pojedinim modelima.

Bez obzira na 1″ veću dijagonalu, i dalje smatramo da za uobičajene udaljenosti gledanja (veće od dvije dijagonale ekrana), Ultra HD nema mnogo smisla, no za proizvođače koji moraju nekako uvjeriti kupce da je ovogodišnji model bolji od prošlogodišnjeg po pitanju kvalitete slike, argument četiri puta veće rezolucije će im u tome pomoći.

Baš kao i modeli za 2014. godinu sa slovom “V” na kraju oznake, tako će i ove godine to slovo označavati ugrađene DVB-T2/-C/-S2 prijamnike, a biti će i moguće snimati sadržaj na USB prijenosnu memoriju.

3D prikaz ostaje onaj polarizacijski i tu ne vidimo ništa loše jer na Ultra HD panelu on pruža Full HD prikaz bez vodoravnih linija kao u slučaju Full HD televizora. Drugim riječima, ljubitelji 3D-a bi ove godine mogli za manje novaca uživati u boljem 3D prikazu koji više neće biti ograničen samo na modele srednje visoke i visoke klase.

Više detalja nakon službenog predstavljanja LG 2015 TV lineupa, najvjerojatnije sredinom ožujka.

Izvor: FullHD.gr 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Hmm…Kao vlasnik LB serije ne osećam se inferiorno u odnosu na ovogodišnju seriju. Lg na novim modeloma ne donosi ništa revolucionarno. Nisam neki stručnjak ali meni ove “novine” deluju kao restiling.

    Ono što bezuspešno pokušavam pronaći na Vašem sajtu jeste recenzija za nešto iz LG BP serije.
    Konkretno planiram da pazarim LG BP730.
    Da li je u planu neka recenzija za pomenuti model?

    Pozdav. :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!