Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Philips 48PUS7600 UHD Android TV – najava testa

Philips 48PUS7600 UHD Android TV – najava testa

philips-48pus7600-teaser-header

Najavljujemo test Philipsovog televizora iz više srednje klase, opremljenog trostranim Ambilightom i Android 5.1 operativnim sustavom. Pogonjen četverojezgrenim procesorom i Pixel Precise Ultra HD procesorom slike, od 48″ PUS7600 modela očekujemo mnogo i činjenica da je dobitnik EISA nagrade Best Buy 2015-16 TV neće ga poštedjeti našeg detaljnog testiranja, kalibracije i ostalih tortura.

Posjetom nabava.net stranici pronašli smo kako je trenutna maloprodajna cijena ovog modela 9.300,00 kuna, što je značajno više od 1″ većeg LG-jevog 49UF778V modela (6.650,00 kn) ili Samsung UE48JU7002 modela (8.729,00 kn) koje smo ranije testirali.

Razlog više cijene od sličnih UHD modela vjerojatno dijelom leži i u odabiru kvalitetnijih materijala – kromirano postolje, metalni okvir, Double Ring stereo zvučnici, te na kraju sam Ambilight koji je jedinstven upravo na Philips televizorima. Tu je također i 16 GB ugrađene memorije što je višestruko više od primjerice LG-jevih webOS televizora koje vlasnici vrlo brzo moraju proširivati vanjskim USB memorijama kako bi mogli instalirati sve aplikacije koje žele.

Još smo se prošle godine uvjerili u glatkoću izvođenja različitih igara na Philipsovim Android televizorima, za što je potreban brz procesor i optimiran operativni sustav kako trzanje i zastajkivanja ne bi pokvarila užitak igranja. Igranje ćemo ispitati povezivanjem Android mobilnih telefona kao i gamepadova.

philips-48pus7600-home

Android naslovnica

Uz sve navedeno, tu je i dvostrani daljinski upravljač s površinom osjetljivom na dodir, mikrofonom, te kompletnom Qwerty tipkovnicom što je također dobar bonus u cijeloj priči.

Kompletne specifikacije možete vidjeti na slici niže ili na linku na službeni letak.

philips-48pus7600-specs

Kompletnu recenziju možete očekivati uskoro na stranici. Također ćemo odraditi kompletnu kalibraciju za HD sadržaje i igre, te iste objaviti na našem YouTube kanalu TV Calibration with Darko.

Dodatna informacija:

Uz standardno dvogodišnje jamstvo Philips poklanja još 3 godine produženog jamstva, sveukupno 5 godina jamstva na sve Android modele iz 2014. i 2015. godine kupljene između 01.10.2015. i 31.01.2016.

Televizor je na test ustupio TP Vision Europe B.V. – Predstavništvo u Republici Hrvatskoj.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

8 komentara

  1. mislim da je panasonic odavno ispao iz konkurencije (bar sto se mene tice) za kupnju nekakvog kvalitetnog tv-a. Bez obzira na ovu nagradu sto je dobio ove godine ipak prednosti dajem LG-ju, SONY-ju..

  2. Sigurno je mislio na philips..

  3. dobar tv,ima veoma lepu sliku ,android operativni sistem radi dobro ali nije onako fleksibilan kao kod android mobitela,moze se instalirati striming aplikacije (KODI) ali softver i dalje len,ali da pricekamo recenzije,jako sam u iscekivanju rezultatete recenzije.

    pozdrav!

  4. hoce li ubrzo reenzija bas me zanima.Pitanje jedno moze li se nesto korisuraditi u service menu na panasonic televizoima.Vidio sam da ima mnogo opcija jeli moguce bar malo povecti svjetinu like a plazmi?

  5. vec sam ulazio tamo usao sam fazon kako se sta mijenja.Mislim da nije problem ako se zapisu fabricke postavke.Ima opcija za kontrast od 0 do 999 medjutim ne vidim prmjenu nikakvu cak i kad se vratim u service menu opet pise 000.White balance i sve drugo sam mijenjao ali kontrast ne moze.Vidio sam da americka verzija ima firmware kao st60 dakle kontrast od 0 do 100 i tri opcije svjetline slike.U evropskoj je od 0 do 60 i nema promjene svjetline slike,moze li se to mozda promijeniti u service meniu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*