Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Sony predstavio Action Cam 4K – ozbiljna konkurencija GoProu?

Sony predstavio Action Cam 4K – ozbiljna konkurencija GoProu?

sony-action-camera-4k

U segmentu u kojem GoPro praktički trenutno dominira Sony je po novoj Action Cam inačici pokazao da se ne predaje tako lako. Novi model FDR-X1000V je ultrakompaktna kamera takvog tipa za ekstremne sportove (i slične namjene) koja omogućuje snimanje u UHD rezoluciji. Predstavljena na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu ona je velik skok u kvaliteti videa u ovom segmentu i pokazuje da je Sony odlučio pokazati zube u svim foto/video imaging segmentima.

Kamera posjeduje 1/2.3″ Exmor R senzor od 12.8 MP i uz Bionz X procesor zadnje generacije omogućuje snimanje videa u 3840×2160 rezoluciji do 30 sličica u sekundi, do 120 sličica u 1080p rezoluciji i do 240 sličica u sekundi u 720p rezoluciji. Kamera snima videe u XAVC-S i MP4 formatu do 100 Mb/s.

Vrlo kompaktno i aero/hidrodinamično kućište osmišljeno je za praktičnu upotrebu u sportovima i sličnim vanjskim aktivnostima i zaštićeno je od prašine, vode i vibracija. Što se vode tiče, originalno kućište otporno je na špricanje i zalijevanje vodom, za prave podvodne aktivnosti postoji dodatno kućište.

sony-4k-action-cam2

Ugrađen je stereo mikrofon s redukcijom šuma, i ZEISS tessar 170° f/2.8  ultraširoki objektiv za kojeg Sony kaze da je na profesionalnoj razini kvalitete. Za smanjene vibracije na snimci tu je Steadyshot stabilizacija slika a za geotagging to je ugradjeni GPS. Uz sve mogućnosti kamere, s obzirom na činjenicu da se radi o malom uređaju koji stane u džep, može se sa sigurnošću ustvrditi da je ovo pravo malo tehnolosko čudo.

Moguće je kontrolirati do 5 kamera kroz ugradjeni Wi-fi i to sa sa pametnim telefonom ili Sonijevim kompaktnim daljinskim upravljačem Liveview Remote. Kamera sama kompenzira pozadinsko osvjetljenje i prilagođava se uvjetima snimanja. Sony Action Cam FDR-X1000V kamera cjenovno je pozicionirana isto kao i GoPro 3 s tim da sada nudi puno više. Željno iščekujemo njen dolazak na tržište i UHD snimke avanturista širom svijeta.

 

About Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...

sony-2019-midrange-tv

Istraživanje tvrtke Sony: Veličina televizora je bitna!

Usprkos porastu popularnosti manjih, prenosivih uređaja, dimenzije televizora postaju sve veće – i nema nagovještaja ...