Audio-video uređajiVideo kamere i fotoaparatiVijesti

Sony predstavio Action Cam 4K – ozbiljna konkurencija GoProu?

sony-action-camera-4k

U segmentu u kojem GoPro praktički trenutno dominira Sony je po novoj Action Cam inačici pokazao da se ne predaje tako lako. Novi model FDR-X1000V je ultrakompaktna kamera takvog tipa za ekstremne sportove (i slične namjene) koja omogućuje snimanje u UHD rezoluciji. Predstavljena na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu ona je velik skok u kvaliteti videa u ovom segmentu i pokazuje da je Sony odlučio pokazati zube u svim foto/video imaging segmentima.

Kamera posjeduje 1/2.3″ Exmor R senzor od 12.8 MP i uz Bionz X procesor zadnje generacije omogućuje snimanje videa u 3840×2160 rezoluciji do 30 sličica u sekundi, do 120 sličica u 1080p rezoluciji i do 240 sličica u sekundi u 720p rezoluciji. Kamera snima videe u XAVC-S i MP4 formatu do 100 Mb/s.

Vrlo kompaktno i aero/hidrodinamično kućište osmišljeno je za praktičnu upotrebu u sportovima i sličnim vanjskim aktivnostima i zaštićeno je od prašine, vode i vibracija. Što se vode tiče, originalno kućište otporno je na špricanje i zalijevanje vodom, za prave podvodne aktivnosti postoji dodatno kućište.

sony-4k-action-cam2

Ugrađen je stereo mikrofon s redukcijom šuma, i ZEISS tessar 170° f/2.8  ultraširoki objektiv za kojeg Sony kaze da je na profesionalnoj razini kvalitete. Za smanjene vibracije na snimci tu je Steadyshot stabilizacija slika a za geotagging to je ugradjeni GPS. Uz sve mogućnosti kamere, s obzirom na činjenicu da se radi o malom uređaju koji stane u džep, može se sa sigurnošću ustvrditi da je ovo pravo malo tehnolosko čudo.

Moguće je kontrolirati do 5 kamera kroz ugradjeni Wi-fi i to sa sa pametnim telefonom ili Sonijevim kompaktnim daljinskim upravljačem Liveview Remote. Kamera sama kompenzira pozadinsko osvjetljenje i prilagođava se uvjetima snimanja. Sony Action Cam FDR-X1000V kamera cjenovno je pozicionirana isto kao i GoPro 3 s tim da sada nudi puno više. Željno iščekujemo njen dolazak na tržište i UHD snimke avanturista širom svijeta.

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!