Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung ElectronicsVijesti

Samsungovi televizori u znaku zakrivljenog dizajna i Ultra HD rezolucije

samsung-curved-105-uhd

Samsung je CES sajam u Las Vegasu iskoristio za predstavljanje novih top modela televizora s naglaskom na zakrivljeni dizajn i Ultra HD rezolucije, uz isticanje svojih aduta u vidu razvijene Smart TV platforme i Evolution kit dodatka. Evolution kit od ove godine će biti dostupan i za Ultra HD modele koje je kompanija predstavila, a kojih će biti kako u premium 9000, tako i u seriji 8000. Dizajn novih modela, kao što možete vidjeti s fotografija je fantastičan i definitivno pristaje top modelima. Za sada nije poznato koji će od novih modela stići u Europu.

Las Vegas / Zagreb, 7. siječnja 2014. Samsung Electronics, predvodnik TV tehnologije posljednjih osam godina, predstavio je danas svoj prvi komercijalni zakrivljeni UHD TV te najavio svoju bogatu kolekciju zakrivljenih i UHD TV-a za 2014. Nova proizvodna linija za 2014. pojačava Samsungovu lidersku poziciju i postavlja ubrzani tempo na području inovacija, dizajna i sadržaja u TV industriji.

U 2014. godini, Samsung prikazuje svoju predanost novim tehnologijama i ubrzanom prihvaćanju istih uvođenjem široke ponude vlastitih UHD TV-a, koja uključuje najveći UHD TV na svijetu dijagonale 110-inča, ukupno šest zakrivljenih TV-a te prvi i najveći svjetski zakrivljeni UHD TV od 105-inča.

– Nastavljajući prošlogodišnje snažno predstavljanje Samsungovih UHD TV-a, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvaliteti UHD slike, revolucionarnog dizajna i ponude za korisnike – izjavio je HS Kim, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice zaslona u Samsun Electronicsu. – Spoj našeg zakrivljenog dizajna i UHD kvalitete slike stvara vrhunsko bogato iskustvo zabave za strastvene obožavatelje. Samsung je dobro pripremljen kako bi udovoljio zahtjevima za UHD potražnjom s našom novom ponudom prekrasno dizajniranih, odlično opremljenih i za budućnost spremnih Smart TV-a.

S rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, novi UHD TV uređaji pružaju nenadmašnu kvalitetu slike, a svi UHD izvori slike izgledaju spektakularno u kristalno čistoj 4k rezoluciji. Zahvaljujući UHD Upscaling funkciji, koja se nalazi na svim Samsungovim UHD TV uređajima, gledateljima je pružena najbolja moguća kvaliteta slike, neovisno u izvoru emitiranja. Odgovarajuća Samsungova tehnologija konvertira Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotovo UHD kvalitetu putem jedinstvenog procesa u četiri koraka koji uključuje analizu signala, redukciju šuma, analizu detalja te konačno upscaling signala, stoga sve izgleda bolje na Samsung UHD TV uređajima. UHD Dimming tehnologija dodatno pomaže u optimizaciji slike tako što procesuira svaki blok slike te pruža tamnije nijanse crne i poboljšani kontrast.

Samsungovi UHD TV uređaji ne samo da podržavaju sve današnje standarde – uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, već su jedini TV uređaji na tržištu koji nude podršku za buduće standarde emitiranja, zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu. Vanjska jedinica naziva One Connect Box mozak je TV prijamnika, čime korisnicima omogućava da ga zamijene s najnovijim Samsung UHD Evolution Kitom kako bi ostali u korak s posljednjom generacijom UHD standarda te dobili pristup najnovijim tehnologijama koje Samsung nudi, čime korisnici štite svoju investiciju tijekom godina.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV odlikuje se proširenim zaslonom, zakrivljenim dizajnom te je najveći ikad napravljeni televizor s kino omjerom prikaza slike u formatu 21:9. Rezultat navedenoga je istinski kino doživljaj u dnevnom boravku. Od 4K sadržaja, do Full HD ili HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji posjeduje 11 milijuna piksela za rezoluciju bez konkurencije, moglo se čuti prilikom predstavljanja.

Curved-UHD-U9000
Zakrivljeni UHD model U9000

Samsung zakrivljeni UHD televizori serije U9000 pružaju bogato i nenadmašno iskustvo gledanja zahvaljujući zapanjujućoj UHD kvaliteti slike, zakrivljenom obliku ekrana i jedinstvenom dizajnu – koji izgleda kao da su postolje i nosači nestali. Sve što ostaje su briljantna 4K slika te širi prikaz koji privlači gledatelje kao nikad do sad. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani omjer kontrasta slike u usporedbi s klasičnim ravnim ekranom. U9000 serija bit će dostupna u izvedbama od 78, 65 i 55-inča.

S9 serija UHD TV-a narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svijetu od nevjerojatnih 110-inča u UHD kvaliteti prikaza slike. Ova premium serija televizora mijenja način na koji su se do sada dizajnirali TV uređaji uz pomoć Frame TV koncepta. Upotrebom Samsungove tehnologije kompresije okvira, okvir TV-a je snažan i stabilan u svojoj strukturi, no istovremeno tanak i elegantan. S9 serija bit će dostupna u izvedbi od 110-inča kao i u prethodno dostupnoj izvedbi od 85- inča.

Flat-UHD-U8550
UHD U8550 model s ravnim ekranom

Samsungova U8550 serija UHD TV-a nudi UHD rezoluciju te sliku prepunu bogatih detalja i nevjerojatne čistoće. Ovaj TV ne samo da analizira izvor signala i reducira smetnje, već i radi interpolaciju detalja slike zasnovanu na informacijama o kvaliteti slike dostupnima iz baze koja je ugrađena u memoriji TV-a (system-on-chip/SoC). Postolje Samsunga U8550 s tankih 1,2-inča te 7mm debljine dizajnirano je kako bi se stvorio privid kako cijeli uređaj stoji samo na ekranu. U8550 serija bit će dostupna u izvedbama ekrana od 75, 65, 60, 55 i 50-inča.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Naravno da može , čak šta više nemorate tv nosit u servisi i plaćati bez veze. Možete ga izravnati i u kućnoj radinosti potreban Vam je samo automobi , ravna podloga i malo dobre volje. Poželjno bi bilo da Vam dragi nije kod kuće kada autom pređete par puta preko zakrivljenog tv-a , čim više prelazaka tim bolji rezultat. Rezultat će biti tv sa ravnim ekranom i neopisiva sreća vašeg dragog kada vidi koliko ste Vi truda , a on novaca uložili u taj pothvat. Nadam se da sam pomogao. P.S. U slučaju da su Vam na autu gume preuske , slobodno pozovite prijateljicu koja ima auto sa gumama dimenzija barem 225\45\17.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!