Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Ako volite Samsungove stalke “X” oblika, voljeti ćete i nove Acerove G6 monitore

Ako volite Samsungove stalke “X” oblika, voljeti ćete i nove Acerove G6 monitore

acer-g6-series

Acer je predstavio novu G6 seriju monitora namijenjenu igračima i ostalim korisnicima, aktraktivnog dizajna i dostupnosti u šest različitih veličina. Tanak – no ne među najtanjima – okvir će opasavati panel TN matrice pune HD razlučivosti (osim na 27″ modelu), a za osvjetljenje panela će se pobrinuti bočno postavljene LED diode (W-LED).

Pogled na stalak monitora odmah nas je podsjetio na Samsungove televizore koje zadnjih godina plasira na tržište – Acer doduše koristi manje sofisticiranu i manje atraktivnu varijantu, no “X” oblik i dalje ostaje prisutan. U svakom slučaju Acerove izjave kako se radi o futurističkom “ultra-slim” dizajnu djeuju malko pretjerane, baš kao i deklarirani kontrast od “do 100 milijuna naprema jedan”. Acer primjenjuje ovdje Adaptive Contrast Management rješenje koje dinamički prilagođava pozadinsko osvjetljenje ovisno o sadržaju na ekranu kako bi ostvario širi raspon kontrasta nego je to slučaj kod uobičajenog korištenja s fiksnim osvjetljenjem i parametrima slike. Acer također navodi vrijeme odziva od 2 milisekunde, te Eco opcije za smanjenu potrošnju energije.

acer-samsung-stand

Cijena i dostupnost još nisu poznati.

Izvor: TechPowerUp!

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Isto vjesalica za kapute, neznam sta im je zadnje vrijeme, ali prave sve odvratnije stalke za tv-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*