Audio-video uređajiVijesti

Ako volite Samsungove stalke “X” oblika, voljeti ćete i nove Acerove G6 monitore

acer-g6-series

Acer je predstavio novu G6 seriju monitora namijenjenu igračima i ostalim korisnicima, aktraktivnog dizajna i dostupnosti u šest različitih veličina. Tanak – no ne među najtanjima – okvir će opasavati panel TN matrice pune HD razlučivosti (osim na 27″ modelu), a za osvjetljenje panela će se pobrinuti bočno postavljene LED diode (W-LED).

Pogled na stalak monitora odmah nas je podsjetio na Samsungove televizore koje zadnjih godina plasira na tržište – Acer doduše koristi manje sofisticiranu i manje atraktivnu varijantu, no “X” oblik i dalje ostaje prisutan. U svakom slučaju Acerove izjave kako se radi o futurističkom “ultra-slim” dizajnu djeuju malko pretjerane, baš kao i deklarirani kontrast od “do 100 milijuna naprema jedan”. Acer primjenjuje ovdje Adaptive Contrast Management rješenje koje dinamički prilagođava pozadinsko osvjetljenje ovisno o sadržaju na ekranu kako bi ostvario širi raspon kontrasta nego je to slučaj kod uobičajenog korištenja s fiksnim osvjetljenjem i parametrima slike. Acer također navodi vrijeme odziva od 2 milisekunde, te Eco opcije za smanjenu potrošnju energije.

acer-samsung-stand

Cijena i dostupnost još nisu poznati.

Izvor: TechPowerUp!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!