FilmoviKino

Gravitacija sasvim zasluženo osvojila čak 7 nagrada Oscar

 gravity-header

Tehnički i redateljski inovativna Gravitacija Alfonsa Cuaróna, sa sedam osvojenih Zlatnih kipića najuspješniji je film 86. po redu dodjele filmskih nagrada Oscar. Američka akademija Gravitaciju je nagradila za najbolju režiju, mon­tažu, fotografiju, originalnu glazbu, zvuk, montažu zvuka i vizualne efekte.

Film u kojem su u glavnim ulogama Sandra Bullock i George Clooney bio je nominiran za ukupno 10 Oscara, a koliki je trud uložen u njegovo nasta­janje ispričao je friški oskarovac Alfonso Cuarón kojem se na kraju sve to višestruko vratilo.

Sasvim očekivano Gravitacija je osvojila nagrade i tehničkim kategorijama, posebno kada pogledate video u kojem se otkriva količina računalne grafike koju nije moguće razlikovati od stvarnih snimaka, čak ni kada se film gleda u HD rezoluciji.  Video prilog u nastavku otkiva upravo to:

Steve Price je također odradio izvrstan posao s glazbenom podlogom filma i njenim naglim prijelazima iz velike glasnoće u potpunu tišinu, što u kombinaciji s dinamičnim efektima predstavlja još jednu originalnu stavku ovog filma.

Ako želite pogledati Gravitaciju u vlastitom kućnom kinu, preporučujemo Blu-ray ili 3D Blu-ray izdanja, a koja kod nas možete kupiti po cijeni od 169,00, odnosno 199,00 kn.

gravity-blu-ray-disc

Recenzija filma >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!