Home » Filmovi » Dani dokumentaraca u IMAX-u uz povoljnije ulaznice i poklone

Dani dokumentaraca u IMAX-u uz povoljnije ulaznice i poklone

imax-logo

Ukoliko još niste posjetili impresivnu IMAX dvoranu u zagrebačkom Arena Centru, sada je prava prilika da to učinite. Od danas u IMAX dvorani počinju Dani dokumentaraca. Na programu koji traje od 12.9. do 3.10. su 4 originalna IMAX 3D dokumentarca po posebnoj cijeni ulaznica od 24 kune. IMAX i dodatno nagrađuje gledatelje dokumentaraca u ovom periodu, jer za kupnju 2 ulaznice na poklon dobivaju DVD dokumentarnog filma visoke svjetske produkcije.

-> ARKTIK

arctic-imax

Nevjerojatno putovanje na sam vrh svijeta, Artik 3D, ispričat će nam priču o preživljavanju. Film vas vodi na do sada neviđene i neistražene lokacije ali i na fantastičnu avanturu u kojoj ćete upoznati život polarnih medvjeda koji preživljavaju u surovim uvje­tima Artika. Očaravajući avanturistički krajolik gle­datelja upoznaje sa životom glavnih junaka filma, majkom i mladuncima polarnih medvjeda, koji se bore za preživljavanje u nevjerojatnim uvjetima le­denjaka, glečera, vodopada i snijegom prekrivenih planina.

-> GALAPAGOS

galapagos-imax

Dijelom avantura, ali i ekspedicija, dijelom znan­stveno istraživanje, ali i fantastično putovanje, do­kumentarni film Galapagos 3D IMAX gledatelje vodi na ekspediciju na otočje Galapagos. Uronite u dobo­ke i neistražene vode koje okružuju vulkanski arhi­pelag i sami istražite nevjerojatne prirodne ljepote ovog predivnog grebena koji je sam po sebi veliki znanstveni laboratorij. Snimke grebena zabilježene su IMAX kamerom, a u istraživanju je korištena naj­suvremenija oprema, nastala na osnovi instrumena­ta koje je i sam Charles Darwin koristio na svom slavnom istraživanju Galapagosa 1835. godine.

-> U DUBINI OCEANA

deep-sea-imax

Doživite život ispod mora u sasvim novom svjetlu. U dubini oceana 3D, podvodna avantura tvoraca IMAX uspješnice U dubinama, a gledatelje vodi u velike dubine oceana. Uz pomoć IMAX tehnologije i 3D efe­kata, gledatelji će zaplivati s jedinstvenim, živopis­nim, ali i opasnim stvorenjima koja žive u vrlo inspi­rativnom podmorskom svijetu. Film je dobio i nagra­du američkog Parents Television Councila, koji nag­rađuje najkvalitetnije Hollywoodske uratke, i koji je film preporučio cijeloj obitelji.

-> SVEMIRSKA POSTAJA

space-station-imax

Zadivljujuće prekrasan koliko i tehnološki sjajan, Svemirska postaja 3D, prvi je film iz IMAX studija snimljen u svemiru. Gledajući film, publika će polet­jeti 220 milja iznad Zemlje, na Svemirsku postaju, najveće inženjersko dostignuće od slijetanja na Mje­sec. Ovaj je film i priča o 16 zemalja koje parterski grade veliki laboratorij u svemiru, gdje proučavaju utjecaj dogoročnog izlaganja području bez gravitaci­je te pronalaženju načina kako jednoga dana stupiti na Mars. Ovo je priča o izazovima i uspjesima, ali i o ljudima čiji su snovi nadišli sam život na Zemlji.
Poletite u svemir i pogledajte kako je živjeti bez gravitacije, pridružite se astronautima koji žive u nesvakidašnjim uvjetima u orbiti iznad Zemlje te postanite barem na trenutak dio tima koji istražuje nepredvidivi Svemir.

Više na IMAX Blitz Cinestar Arena stranici >>

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*