Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Pogledajte kako izgleda Samsungov fleksibilni Ultra HD televizor “u akciji”

Pogledajte kako izgleda Samsungov fleksibilni Ultra HD televizor “u akciji”

samsung-85-curved-lcd

Vjerujemo da su mnoge zaintrigirale vijesti o novih fleksibilnim televizorima koji se mogu zakretati putem daljinskog upravljača. Engadget je objavio kratku reportažu s CES-a 2014. gdje je snimio kako se Samsungov 216 cm veliki (85″) Ultra HD 4K televizor zakreće pred objektivom kamere. Snimak također pokazuje kako se za zakrivljenost brinu motori unutar kućišta televizora, a koji mogu učiniti da je ekran potpuno ravan ili zakrivljen pod gotovo jednakim radijusom kao i kod trajno zakrivljenih modela.

Da ste vlasnici jednog takvog fleksibilnog modela, koliko biste često koristili ovu funkciju?

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Ispricavam se i slobodno ”feel free to disagree”, ali ja sam jedan od onih koji je jedva docekao doba kad ce televizor biti toliko tanak da izgleda kao zaljepljeni poster na zidu (ili sastavni dio zida) toliko ostrog prikaza da je udaljenost od njega nebitna (stovise, blizina je prednost zbog detalja). I koji bas nikome ne smeta u prostoru. Mozda je zakrivljenost doista ”next big thing” ali cini mi se da trenutno proizvodjaci samo pokazuju svoje tehnoloske mogucnosti i ”IMAX-like” mogucnosti OLED tehnologije te ”lupaju” po toj zakrivljenosti u trenutnoj nemogucnosti ”izmisljanja tople vode”. Kad televizore budemo odmotavali kao plakate i postavljali gdje god, mogucnosti OLED-a imat ce smisla. Zasad zakrivljenost izgleda kao najobicniji ”gimmick”. Bit ce zanimljivo vidjeti ako/kad, kao sto je to slucaj sa 3D tehnologijom, na CES-u dvije godine od sada nitko ne bude ni spomenuo zakrivljenost. Dakako, “feel free to disagree”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*