Home » Vijesti » 4K Ultra HD » IFA 2014: Grundig pokazao prototip svojeg OLED TV-a

IFA 2014: Grundig pokazao prototip svojeg OLED TV-a

grundig-oled-ifa-2014

Tvrtka Grundig je na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu predstavila prototip svojeg OLED televizora. Iako se radi o prototipu, predstavljeni primjerak je izgledao prilično dovršeno, unutar kućišta i na stiliziranom postolju.

Iako nije potvrđeno, vrlo vjerojatno se radi o LG.Displayevom WRGB OLED panelu, a koji i sam LG Electronics koristi u vlastitim OLED televizorima koi su dostupni na tržištu. Dijagonala ekrana je 140 centimetara (55 inča), a njegova geometrija je zakrivljena. Prema nekim izvorima, rezolucija panela je Ultra HD.

Grundig nije prvi proizvođač koji koristi LG.Displayevu WRGB OLED panel – kompanija je panele već prodala kineskim kompanijama poput Skywortha, a postoje naznake i da će japanski Panasonic lansirati svoje prve OLED televizore upravo s LG.Displayevim panelima.

S obzirom na usavršen proizvodni proces i veliku šansu da LG Electronics neće moći prodati sve proizvedene panele, WRGB OLED panela bismo trebali vidjeti i kod drugih proizvođača koji žele uvrstiti OLED TV u svoju ponudu, posebno zato što se niti jedan drugi proizvođač nije uspio nametnuti kao lider u tehnologiji zaslona nove generacije. Ipak, sumnjamo da će Samsung Electronics učiniti isto s obzirom na kompetitivnu prirodu obje kompanije, a i kompanija je već lansirala svoj RGB OLED, iako se od tada ne spominje prečesto.

Grundig nije naveo kada bi TV trebao izaći iz faze prototipa i krenuti u masovnu proizvodnju, no bilo bi interesantno da se pojavi na tržištu i još ubrza ionako brz pad cijena OLED televizora.

Izvor: OLED-info.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Pozdrav Darko za Vas i vas ekupi,kakvi su vam utisci sa grundingovim televiyorima ,naime gledam da kupim
    49VLE6621BP lepo izgleda i specifikacije su mu dobre i sto je najvaznije nije skup, sta vi mislite o ovom televizoru veliki pozdrav i izvinjavam se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...