Home » Vijesti » 4K Ultra HD » CES 2013: Sony predstavio 56″ Ultra HD OLED TV – za sada u prototipnoj fazi

CES 2013: Sony predstavio 56″ Ultra HD OLED TV – za sada u prototipnoj fazi

sony-oled-56in-4k-2013

Glasina o Sonyjevom predstavljanju prvog OLED televizora velike dijagonale i Ultra HD rezolucije se je pokazala točnom! Sony je na CES-u u Las Vegasu prezentirao prototip svojeg prvog OLED televizora velike dijagonale i tako korejsku konkurenciju ostavio iza sebe kada je u pitanju razlučivosti zaslona, a jedan inč veću dijagonalu možemo zamisliti kao crvenu bobicu na vrhu pobjedničke torte.

Ipak, za sada jedino korejski LG ima model spreman za masovno tržište, te bi od veljače prvi OLED-i trebali naći svoje mjesto u korejskim kućanstvima, a ubrzo i diljem svijeta.

Prve fotografije Sonyjevog OLED-a možete pogledati na Gizmodu, a s više detalja nadamo se da ćemo se vratiti uskoro.

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Zašto se uporno piše da je reč o “Ultra HD” panelima rezolucije 7680×4320, iako je reč o samo 4K ?

    • Poštovani, termin Ultra HD se službeno koristi za iduću generaciju zaslona za kućnu upotrebu, a koji predstavlja rezoluciju od 3840 piksela u 2160 linija. Istim terminom je pokriven i Super Hi Vision format čiju ste rezoluciju naveli, a koja je četiri puta veća od 4K, odnosno 16 puta veća od Full HD razlučivosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*