Audio-video uređajiCES - Las VegasLG ElectronicsOLEDSajmovi elektronikeVijesti

LG na CES-u predstavlja prvi na svijetu fleksibilni OLED Ultra HD 4K televizor

lg-77-4k-flexible-OLED

Digitalni zasloni su bili ravni sve do pojave zakrivljenih OLED televizora prošle godine, a za ovu godinu dominantan proizvođač OLED televizora, LG Electronics, predstavlja prvi na svijetu fleksibilni OLED televizori dijagonale 195.6 cm (77″). Specifičnost ovog modela jest u tome što korisnik putem daljinskog upravljača može kontrolirati kut zakrivljenosti i tako prilagoditi iskustvo gledanja vlastitim željama. Samsung je također predstavio svoj fleksibilni televizor, no u njegovom se slučaju radi o LED LCD tehnologiji, što čini LG-jev proizvod još atraktivnijim.

Las Vegas/Zagreb, 7. siječnja 2014. LG Electronics (LG) danas je predstavio prvi na svijetu fleksibilni OLED televizor na međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Na ovom naprednom televizoru korisnici mogu kontrolirati kut zakrivljenosti za ultimativno iskustvo gledanja što se dosad smatralo znanstvenom fantastikom.

„LG-ev fleksibilni OLED televizor proizvod je koji se treba vidjeti da bi se mogao doživjeti – opisati ga je gotovo nemoguće“, rekao je H. H. (Hyun-hwoi) Ha, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. „Što je zakrivljeno ravnom, to je fleksibilno zakrivljenom. LG nastavlja predvoditi evoluciju televizora prema novoj generaciji.“

Ono što LG-ev fleksibilni OLED televizor čini različitim od bilo kojeg drugog televizora na svijetu je činjenica da je zakrivljenost zaslona moguće mijenjati pomoću daljinskog upravljača kako bi odgovarala preferencijama gledatelja. Raspon zakrivljenosti je određen prema ključnim faktorima koji utječu na iskustvo gledanja kao što su veličina zaslona i udaljenost korisnika. Kako je zakrivljenost moguće prilagoditi, gledatelji mogu uživati u najboljem iskustvu gledanja prilagođenom upravo njima.

Ovaj 77-inčni televizor rezultat je tehnološke integracije koja obuhvaća sve aspekte proizvodnje uređaja inovativnog poput ovog televizora kao što su dizajn, zaslon, osiguranje kvalitete itd. Fleksibilni OLED televizor je bio predmet nekoliko desetaka tisuća sati testiranja kako bi se osigurale pouzdanost i izdržljivost njegovog jedinstvenog zaslona. Tako je LG, predstavljanjem svjetskih prvijenaca u segmentu OLED televizora – onih s ravnim, zakrivljenim, a sad i fleksibilnim zaslonom, ostvario još jedan veliki uspjeh.

Posjetitelji LG-evog štanda na sajmu CES 2014 (Las Vegas Convention Center, Central Hall # 8204) od 7. do 10. siječnja imaju priliku vidjeti LG-ev fantastičan fleksibilni OLED televizor.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Darko imam jedno pitanje u vezi 4K televizora. Posto su to i dalje led televizori da li je kod njih smanjena mogucnost pozadinskog probijanja svetla backlight bleeding? Jel kod OLED tv-a koliko znam nepostoji mogucnost tog probijanja.

      1. Hvala predpostavio sam da je tako ali ajde da proverim. Posto sam ja nepopravljiva “picajzla” :) kojoj mnoge stvari smetaju mislim da cu do jeftinijih OLED televizora premostiti sa plazma tv-om bilo postojecom Samsung plazmom PS43F4500 ili Panasonic 42ST60.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!