Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung Electronics

Samsung lansira nove komplete kućnog kina uz naglasak na kompaktnost

sound-samsung-2014

Samsung je na svojim službenim stranicama najavio nove proizvode iz audio segmenta za 2014. godinu, među kojima se ističu HT-H7730WM 5.1 sustav kućnog kina, HW-H600 Sound Stand zvučnik koji se postavlja ispod televizora, te osvježena verzija HW-F750 soundbar zvučnika – model HW-H750.

samsung-HT-H7730WM
HT-H7730WM 5.1 komplet

HT-H7730WM posjeduje sve što je uz televizor potrebno za kompletan dojam kino dvorane u kućnom ambijentu.  Komplet se sastoji od centralne jedinice s Blu-ray reproduktorom s Ultra HD Upscale procesorom i cijevnim pojačalom za topao zvuk, te šest zvučnika (2 tallboya, 2 bežična stražnja, 1 centralni i 1 subwoofer). Ovo je ujedno i prvi audio uređaj koji je opremljen novim DTS Neo: Fusion II kodekom za 2014. godinu, a koji bi trebao kreirati efekt 9.1 audio sustava kroz interpolaciju izvornog materijala. Rezultat bi trebao biti trodimenzionalan zvuk koji dopire ne samo oko, već i iznad gledatelja. Samsung navodi primjer helikoptera koji prilazi, leti iznad gledatelja i zatim odlazi na isti način kao u stvarnosti.

samsung-HW-H600-Sound-Stand
Samsung HW-H600 Sound Stand

HW-H600 Sound Stand je relativno novi tip proizvoda koji su pojedini proizvođači počeli nuditi u 2013. godini, a čiji je zadatak poboljšati kvalitetu zvuka modernih tankih televizora uz zauzimanje minimalnog prostora u dnevnom boravku. Za razliku od soundbarova, a koji se postavljaju ispred televizora u slučaju montaže na policu, Sound Stand komplet neće sakriti stalak televizora i različite kontrole koje su postavljene u donji okvir, tako da će korisnik moći vidjeti cijeli televizor i upravljati njime kao i prije. Proizvod će podržavati i TV Sound Connect funkciju za jednostavno povezivanje s televizorom putem bežične -bez ikakvih gubitaka – Bluetooth veze.

HW-H750-Soundbar
HW-H750 Soundbar

Na kraju, tu je osvježena verzija soundbar kompleta pod oznakom HW-H750. Prema prvim slikama vidimo da je Samsung zadržao postojeći dizajn soundbar zvučnika i subwoofera, baš kao što je i cijevno pojačalo i ovoga puta prisutno za stvaranje toplog i ugodnog zvuka. Glavnu razliku vidimo u većoj snazi od 320 W, dok je prošlogodišnji HW-F750 model imao snagu od 230 W. Toplo se nadamo da je dodatna snaga išla u subwoofersku komponentu, a koja prošle godine nije bila dovoljno jaka za pravi kino efekt.

Više detalja o proizvodima možete saznati na Samsung Tomorrow stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!