Audio opremaHome CinemaRecenzije

Recenzija: Samsung HW-F751 (HW-F750) soundbar s bežičnim subwooferom

samsung-hw-f751-header

Da bi kvalitetno mogli uživati u filmovima i serijama, veliki televizor nije dovoljan – potrebno je imati i dovoljno dobar audio sustav da bi uranjanje u sadržaje bilo potpuno. Korejski Samsung je toga svjestan i na tržištu ima različita rješenja koja uz HD televizor mogu vrlo kvalitetno prenijeti široku paletu zvukova koje nalazimo na DVD, Blu-ray i drugim formatima. Model HW-F751 predstavlja najnapredniji soundbar sustav koji proizvođač nudi na našem tržištu, a koji se sastoji od soundbar centralne jedinice s cijevnim pojačalom za topliji, prirodniji zvuk, te bežičnog subwoofera koji se brine za reprodukciju svih onih dubokih tonova koje uzrokuju eksplozije, koračanje divova ili prolazak svemirske letjelice. Sustav nudi još mnogo mogućnosti, te bi prema specifikaciji trebao biti ozbiljniji komad audio opreme – koliko je doista ozbiljan, za vas smo provjerili u nastavku.

Općenite informacije o soundbar sustavima i kućnim kinima možete pronaći u našem vodiču >>

SPECIFIKACIJE

Proizvođač Samsung
Model HW-F751
Tip 2.1 (soundbar sustav s aktivnim subwooferom), ukupna snaga 40W+40W+150W
Optički pogon Ne
Broj satelita 0 (soundbar sustav)
Subwoofer Da, aktivan
Broj HDMI priključaka 2
Optički/koaksijalni audio Da/Ne
USB priključak Da (1x)
Ethernet/mrežni priključak Ne
WiFi Ne
FM radio Ne
Utor za memorijske kartice Ne
HD audio dekoderi Ne

Iste performanse Samsung nudi i u varijanti crne boje, modelu HW-F750. Sukladno tome, sve navedeno u ovoj recenziji vrijedi i za taj model.

samsung-hw-f750
Varijantu u crnoj boji – službena Samsungova fotografija

Značajke:

Službena stranica >>

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

Samsungovo kućno kino HW-F751 dolazi upakirano u kartonsku ambalažu u boji, s prikazom proizvoda i istaknutim ključim značajkama. Ugrađen senzor za poziciju soundbar elementa, kao i cijevno pojačalo su dodatno istaknuti.

samsung-hw-f751-packaging
Ambalaža proizvoda

Unutar ambalaže smo pronašli uredno zapakiranje komponente, svaka u svojoj vrećici i međusobno odvojene kartonskim profilima. Cjelokupan sadržaj je na test stigao bez ikakvih oštećenja.

Sadržaj pakiranja

samsung-hw-f751-content
Sadržaj pakiranja

Unutar pakiranja smo pronašli:

 1. centralnu jedinicu (soundbar),
 2. aktivni subwoofer,
 3. daljinski upravljač,
 4. dvije AAA baterije,
 5. adapter za montažu na zid i potrebne vijke,
 6. USB kabel,
 7. vezicu za kabele,
 8. naponski kabel,
 9. DC adapter,
 10. AUX kabel,
 11. ASC mikrofon za kalibraciju,
 12. feritne jezgre i
 13. korisničke upute na više jezika

 

DIZAJN

samsung-hw-f751-vacuum-tube

Samsung HW-F75x seriju nudi u dvije boje – crnoj (HW-F750) i srebrnoj (HW-F751), čime korisniku pruža mogućnost izbora varijante koja će mu bolje odgovarati u dnevnom boravku. Bez obzira na boju dizajn proizvoda je jako dobro pogođen, uz naglasak na jednostavnost i čiste plohe bez varijacija u visini i grubih prijelaza. Tako je centralna jedinica prekrivena metalnom perforiranom mrežom velike gustoće, a kroz koju putuje zvuk iz ugrađenih zvučnika s lijeve i desne strane. U centralnom dijelu se nalaze četiri tipke osjetljive na dodir, a koje svijetle bijelom bojom. U njihovom nastavku kroz prozirni plastični prozor se mogu vidjeti dvije vakuumske cijevi, a koje svijetle narančastom bojom tijekom rada. Iako se u uputama spominje mogućnost reguliranja njihove svjetline, pa čak i gašenje, na priloženom daljinskom upravljaču nismo pronašli spomenutu opciju.

Na uređaju se nalaze dva zaslona iza perforiranog pokrova – jedan je aktivan u slučaju vodoravnog, a drugi u slučaju okomitog položaja. Oba zaslona su blijedo plave boje, dovoljno velikog teksta koji se može čitati do udaljenost od cca 4 metara.

samsung-hw-f751-display

Svi priključci se nalaze u uvučenom dijelu na poleđini, uz iznimku USB priključka koji se nalazi sakriven iza kliznog poklopca sa stražnje strane. Osim HDMI ulaza i izlaza (s ARC povratnim audio kanalom), tu je još digitalni optički audio ulaz, 3.5 mm analogni ulaz, ulaz za priloženi mikrofon za kalibraciju (ASC), te okrugli utor za napajanje. Svi priključci za prijenos multimedijalnih sadržaja su standardnog oblika i nije potrebno koristiti nikakve adaptere.

samsung-hw-f751-soundbar-re

Visina centralne jedinice je nešto manja od 6 cm, što bi trebalo osigurati da se može smjestiti ispred bilo kojeg danas dostupnog televizora bez da pritom prekriva njegove IR priključke. Jasno, postavljanjem ispred televizora će se sakriti njegov stalak – element koji je postao ključno područje za identificiranje modela televizora otkako su njihovi okviri postali tanji od jednog centimetra – barem u slučaju modela visoke klase.

samsung-hw-f751-subwoofer-details

Subwoofer mase 7,25 kilograma i dimenzijama 175 x 350 x 295 mm bojom i dizajnom prati centralnu jedinicu, te osim naljepnice koju je moguće skinuti i neupadljivo postavljenog logotipa proizvođača, na stranicama okrenutim prema prostoriji ne posjeduje nikakve dodatne oznake. Tu je samo dvije LE diode – jedna za povezivanje s centralnom jedinicom i druga koja crvenom bojom svijetli kada je uređaj u stanju pripravnosti, odnosno plavom kada se automatska komunikacija s centralnim elementom ostvari.  Membrana se nalazi na stražnjoj strani iza crne tkanine koju nije moguće skinuti i ponovno vratiti, no koju bi zato neopreznim rukovanjem se lako moglo oštetiti. Bas refleks rupa i tipka za identifikaciju s centralnom jedinicom se također nalaze na poleđini.

U cjelini, Samsung je odradio dobar posao kada je u pitanju dizajn, kvaliteta izrade i povezivost ovog audio kompleta, te ne sumnjamo da će se dobro uklopiti u moderni dnevni boravak, bilo postavljanjem na podlogu ili na zid.

DALJINSKI UPRAVLJAČ i MIKROFON ZA KALIBRACIJU

samsung-hw-f751-remote-mic
Lijevo: mikrofon za kalibraciju; Desno: daljinski upravljač

Unutar ambalaže smo pronašli mikrofon za kalibraciju (ASC) i daljinski upravljač kompaktnih dimenzija. Mikrofon za kalibraciju je vrlo jednostavan i po svojoj namjeni se ne razlikuje mnogo od sličnih koji se prilažu uz A/V pojačala. Potrebno ga je pozicionirati na centralno mjesto na kojem ćete najčešće sjediti i zatim povezati na centralnu jedinicu , te će sustav kroz niz zvučnih testova prilagoditi frekvencije kako bi zvuk bio pravilno balansiran.

Daljinski upravljač jest kompaktnih dimenzija i opremljen s relativno velikim brojem tipaka koje ujedno pokrivaju i funkcije upravljanja sa Samsungovim televizorima. Tako putem ovog daljinskog upravljača možete upaliti i ugasiti TV, regulirati glasnoću zvuka ili birati ulaz. Daljinski upravljač nije posebno atraktivan po dizajnu no dobro leži u ruci i gumene tipke su ugodne na dodir. Za radi koristi dvije AAA baterije.

INSTALACIJA I SUČELJE

Instalacija sustava

Postavljanje Samsung HW-F751 kompleta je napravljeno s naglaskom na jednostavnost, tako da ćete u slučaju postavljanja zvučne letve na ravnu podlogu s instalacijom biti gotovi za svega nekoliko minuta. U slučaju montaže na zid savjetujemo konzultaciju s priloženim uputama, a u kojima je postupak vrlo pregledno objašnjen. Subwoofer je bežičan i za radu mu je potrebna samo jedan naponski kabel, što omogućava da se s lakoćom poigrate s njegovim pozicioniranjem u prostoru.

Samsung HW-F751 posjeduje dva HDMI priključka – jedan za ulaz i drugi za izlaz signala, tako ga je njegovo idealno spajanje zamišljeno između linijske komponente (primjerice Blu-ray reproduktora) i televizora. Nažalost, proizvođač nije implementirao dva HDMI ulaza za istovremeno spajanje više komponenata, što smatramo propustom jer u slučaju potrebe povezivanja više uređaja s HDMI izlazom potrebno je koristiti zaseban HDMI razdjelnik što komplicira instalaciju. Alternativno se može koristiti digitalni optički audio ulaz.

U slučaju korištenja Samsungovog televizora s Anynet+ funkcijom, povezivanje HDMI kabelom omogućuje upravljanje soundbarom putem daljinskog upravljača od televizora, a tu je i Auto Power funkcija koja automatski pali soundbar nakon paljenja televizora povezanog digitalnim optičkim kabelom.

Sučelje na ekranu televizora ne postoji, te se sve funkcije prikazuju na zaslonu na samoj centralnoj jedinici. Iako je ovo praktično, u slučaju korištenja multimedijalnog reproduktora bilo bi praktično vidjeti prikaz strukture direktorija, a i sučelje s više opcijama za ugađanje karakteristika zvuka bi bio dobar dodatak.

U cjelini, vrlo jednostavna i brza instalacija.

Potrošnja energije

Pri srednjoj glasnoći centralna jedinica (soundbar) je trošio 14 W, a subwoofer oko 11 W pri tvorničkoj snazi 0 i srednjoj ukupnoj glasnoći (25/50). Ove vrijednosti su manje od deklariranih na službenoj stranici (24 W centralna jedinica, 20 W subwoofer).

KVALITETA ZVUKA

samsung-hw-f751-view
* Samsungova službena fotografija

Najvažniji segment svakog kompleta kućnog kina jesu njegove audio performanse, odnosno mogućnost da kvalitetno prenese originalni zvučni zapis i prezentira ga sa što manje nesavršenosti – posebno onih koje se jasno mogu čuti i umanjiti iskustvo gledanja. Sukladno tome Samsung HW-F751 smo iskoristili za gledanje nekoliko različitih Blu-ray filmova čiji audio zapis jako dobro poznajemo, kao i za preslušavanje stereo glazbe različitih formata.

Samsung je napravio dobar posao kada je u pitanju čistoća zvuka čak i pri velikim glasnoćama, a koje su dovoljne da prosječni dnevni boravak ispune dinamičnim zvukom čija se karakteristika može podešavati kroz različite predloške na daljinskom upravljaču. Kao i kod ranije testiranih sustava ovog i nižeg cjenovnog ranga, najbolji balans zvuka se postiže na srednjim glasnoćama jer u slučaju prevelike glasnoće visoki tonovi se počinju dodatno isticati, a niski tonovi gube na kontroli i popunjavaju prostor tutnjavom.

S obzirom da je jedna od ključnih karakteristika HW-F751 kompletna korištenje cijevnog pojačala, posebnu smo pažnju obratili na toplinu zvuka i zaokruženost tonova, a zbog kojih bi glazba, a zatim i filmovi trebali zvučati prirodnije. Nakon što smo pogledali nekoliko Blu-ray naslova i poslušali nekoliko odabranih albuma sa stereo glazbom, došli smo do zaključka kako osim čistoće visokih tonova cijevno pojačalo ne doprinosi toplini zvuka, odnosno ne u tolikoj mjeri da bi razlika bila očita u odnosu na ranije testirane sustave.  Isprobavanjem Sound Effect kontrole nismo niti jedan koji bi našu pažnju posebno zadržao, te iz onog što smo čuli svi oni u ovom ili onom segmentu negativno utječu na zvuk. To može biti dodatno isticanje vokala (Music, Drama i News) što dovodi do distorzija i manje čistoće zvučne scene, uvođenje jeke u Sportsu ili pretjerano istaknuti niskim tonovima u Cinema i Game predlošcima.

Što se subwoofera tiče, njegova priča je ista kao i kod ranije testiranih soundbar + subwoofer kompleta – kratke niske tonove će korektno reproducirati, dok u slučaju kompliciranijih dionica će čak i na srednjim glasnoćama pokazati slabosti u vidu manjka snage. Za primjer ćemo uzeti scenu iz filma Umri Muški: Dobar Dan za Umiranje, a u kojoj je velika eksplozija plina praćena dugim i vrlo snažnim niskim tonovima. Subwoofer tu scenu odrađuje vrlo površno, bez dovoljno dubokog ulaska u razne varijacije tonova, zbog čega smo u prostoriji jasno čuli tutnjavu koja bitno umanjuje grandioznost scene. Ništa bolje subwoofer se nije pokazao niti kod pregledavanja odabranih scena iz filmova Prometej, Sherlock Holmes: A Game of Shadows i Snow White & the Huntsman, a koje su dostupne na DTS-ovom Demo disku za 2013. godinu. Valja napomenuti kako smo nakon preslušavanja snagu subwoofera smanjili na -3 (tvornički 0, najviše +/-6), što osim za filmove ima koristi još i više kod glazbe.

good-day-to-die-shot3

Prostornost scene je solidna unatoč širini centralne jedinice manjoj od jednog metra, a isto vrijedi i za simulaciju surround efekata. Preslušavajući “Dredd” – DTS Sound Check na najnovijem DTS-ovom Blu-ray disku, kao i odabrane scene iz filmova s naglasnom pa bogatu prostornost, u nekoliko navrata smo doista dobili osjećaj kao da se zvučnici nalaze iza oko nas, što bitno poboljšava dojam kućnog kina. Važno je samo biti relativno blizu centralnoj jedinici jer se efekt bitno smanjuje ako sjedite dalje od cca. 3 metra. Naravno, i ovdje treba istaknuti kako za najbolji dojam višekanalnog zvuka je “pravi” 5.1 ili 7.1 komplet najbolje rješenje.

Slušajući zadnji album grupe Dead Can Dance, Anastasis, bili smo zadovoljni s detaljnošću tonova i čistoćom zvuka, kao i dinamikom subwoofera u slučaju kraćih i ne odviše dubokih niskih dionica. Između dostupnih predložaka putem tipke Sound Effect, nadali smo se kako će Music predložak pružiti nešto topliji zvuk i istaknuti prednost upotrebe cijevnog pojačalo, no u našem slučaju to nije bilo tako. Sukladno tome, pronašli smo najbolji balans zvuka smanjenjem snage subwoofera na -3 i isključenjem svih opcija koje utječu na neutralnost zvuka (3D Sound Plus, Smart Volume).

andre-rieu-vienna
Adre Rieu auf Schonbrunn – Blu-ray izdanje s PCM DTS-HD 5.0 zvukom

Slušajući koncert Andrea Rieua u Schonbrunnu, bili smo sasvim zadovoljni balansom bogatih tonova orkestra Johanna Straussa, a koji su rijetko gubili kontrolu i detaljnost u slučaju kompleksnijih dionica. Situacija nije bila tako dobra u slučaju glasnoća većih od 2/3 maksimuma, a pri čemu su fini detalji izostali i bili zamijenjeni manje definiranim tonovima. Isto vrijedi i za niske tonove, a koje subwoofer nije mogao kvalitetno prezentirati.

S obzirom na mogućnost postavljanja centralne jedinice u vodoravan ili okomit položaj (ovisno o tome nalazi li se na ravnoj podlozi ili na zidu), usporedili smo kvalitetu zvuka gledajući nekoliko scena iz filma Ni na Nebu ni na Zemlji (Up in The Air). Film s brojnim dijalozima i prigodno odabranom glazbom, nakon nekoliko ponavljanja istih scena otkrio nam je kako je vodoravan položaj centralne jedinice bolji jer pruža čišće dijaloge koji prirodnije zvuče. Naravno, ako prostor ne omogućava takvu montažu, dobra je vijest kako je okomit položaj gotovo zanemarivo slabiji po kvaliteti zvuka prema našoj analizi.

U tablici dolje nalaze se kratke ocjene za pojedine segmente reprodukcije glazbe. Ocjene su: dobar, osrednji i loš.

Telarc Test Disc #2
Tonalni balans dobar pri srednjim glasnoćama
Udaraljke dobre
Vokali dobri
Žičani instrumenti dobri
Basevi i niske frekvencije osrednje, loše pri većim glasnoćama
Zvučna pozornica dobra
Dinamika osrednja
Detalji dobri u srednjim i visokim tonovima

Za referentno slušanje je korišten sustav s ProAC Response Tritower zvučnicima i Denon PMA-700AE pojačalom.

DOJMOVI NAKON KORIŠTENJA

Soundbar zvučni sustavi su napravljeni tako da budu praktični za korištenje, što znači da sve radnje od vađenja i pozicioniranja u prostoriji, pa do korištenja ugrađenih funkcija trebaju biti jasne i logične. Samsung HW-F751 je idealan primjer toga i doista sve osim kalibriranja sustava putem priloženog mikrofona i montaže na zid se može napraviti bez posebnih uputa. Daljinski upravljač na prvi pogled izgleda komplicirano zbog velikog broja tipki, no iste će se pokazati jako korisne ako posjedujete Samsungov televizor – isprobali smo to u slučaju 51F5500 plazme i bili smo vrlo zadovoljni s praktičnosti koju funkcije na daljinskom nude.

samsung-hw-f751-connection

U slučaju da ne posjedujete Samsungov televizor, ključne funkcije za reguliranje glasnoće i odabir efekta ćete pronaći u donjem dijelu na praktičnom mjestu za dohvat palce, tako da ćete već nakon kraćeg perioda korištenja bez problema moći u mraku podesiti glasnoću ili snagu subwoofera.

Bluetooth bežična povezivost je također dostupna i omogućuje praktično povezivanje pametnih telefona i tableta i reprodukciju glazbe, brzo i jednostavno.

Podrška za multimediju putem USB sučelja

samsung-hw-f751-usb-connected

Putem USB sučelja isprobali smo različite glazbene formate koji se mogu reproducirati bez potrebe za povezivanje zasebne komponente.

movie-film-icon Format/i clipboard-report-icon Rezultat
Video
DivX/Xvid, DivX HD – SD i HD ne
Matroska (MKV) – SD, 720p i 1080p ne
– MKV čitanje poglavlja ne
– MKV propusnost
ne
MK3D (MKV 3D) ne
4K (2160p) ne
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom ne
MOV – snimke kamerama i fotoaparatima, foršpani ne
Ogg Theora (SD i HD) ne
Audio
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps da
OGG da
APE da
FLAC – 16 bit / 44.1 kHz da
FLAC – 24 bit / 44.1 kHz da, no uz trzanje zvuka
FLAC – 24 bit / 48 kHz da, no uz trzanje zvuka
FLAC – 24 bit / 88.2 kHz da, no uz uzbrzan zvuk
FLAC – 24 bit / 96 kHz reproducira, no ne čita listu
– FLAC s CUE listom ne
WAVE, stereo i višekanalni da, višekanalni uz šum i preskakanje
DTS i DD 5.1 (lossy) da
DTS HR i MA 5.1 i 7.1
ne
Dolby Digital Plus 5.1 i 7.1 (lossy) ne
Dolby True HD 5.1 i 7.1 ne
Slike
Slikovni formati razne rezolucije ne
ISO
DVD ne
Blu-ray (40 GB, 1:1 copy)
ne
Blu-ray 3D (40 GB, 1:1 copy) ne
Titlovi / pdonaslovi
MicroDVD [.sub], SubRip [.srt], Sub Station Alpha [.ssa], Sami [.smi], Idx+Sub, PGS titl ne

Kako je iz tablice vidljivo, danas popularni audio formati su podržani, te unatoč problematičnoj reprodukciji pojedini FLAC datoteka, možemo reći da smo zadovoljni ugrađenom podrškom za multimediju. Čak su i Dolby Digital i DTS 5.1 formati podržani, što je dodatni plus. Sama reprodukcija glazbe je brza i putem tipaka na daljinskom upravljaču je lagano može preskakati s datoteke na datoteku, kao i zaustaviti i nastaviti reprodukciju. Nažalost, nije moguće “ubrzavati” glazbu kako bi se moglo brže doći do željenog trenutka koji želite poslušati u slučaju dužih datoteka.

samsung-hw-f751-header

ZAKLJUČAK

 • kvaliteta izrade i dizajn
 • čista reprodukcija srednjih i visokih tonova
 • dobra širina pozornice i centralizacija dijaloga
 • automatska prilagodba zvuka ovisno o položaju centralne jedinice
 • jednostavna instalacija i korištenje
 • podrška za multimediju putem USB-a
 • bežičan subwoofer
 • priloženi potrebni nosači za zid
 • mala potrošnja energije
 • cijevno pojačalo malo doprinosi toplini i prirodnosti zvuka
 • nedovoljno snažan subwoofer lako gubi kontrolu pri većim glasnoćama
 • bez kontrola za prilagođavanje zvuka (visoki i srednji tonovi)
 • predlošci ograničene primjene
 • reprodukcija pojedinih FLAC datoteka uz prekidanje ili krivim taktom
 • bez zaslona na televizoru otežano korištenje ugrađenom USB reproduktora

Samsung je pokazao da zna napraviti dobar proizvod s HW-F751 kompletom koji smo testirali. Instalacija je jednostavna, kvaliteta izrade visoka, povezivost bez prigovora, a kvaliteta zvuka dovoljno dobra za prosječnog korisnika koji želi unaprijediti svoje kućno kino, a da pritom ne napravi preveliku gužvu u prostoriji. Doista, uz bežičan aktivni subwoofer pozicioniranje u prostoru je jednostavno i brzo, a zahtjevniji korisnici mogu bez prevelikog opterećenja za njihovu kralježnicu pronaći idealno mjesto gdje će niski tonovi biti optimalni. Kada govorimo o kvaliteti zvuka, ona jest dobra i ovaj sustav zvuči neusporedivo bolje od bilo kojih zvučnika ugrađenih u televizore, međutim kada ga uspoređujemo s ranije testiranim i slušanim soundbar sustavima, nismo pronašli bitno bolju kvalitetu zvuka koju je sugeriralo cijevno pojačalo i relativno visoka cijena. Zvuk je bio bliže čistom i oštrom nego toplom i prirodnom bez obzira koji predložak koristili, tako da smo vakuumske cijevi više gledali kao vizualno poboljšanje nego ono kvalitativno. Isto tako, subwoofer je mogao biti jači i pokrivati uži spektar nižih frekvencija jer čak i pri srednjim glasnoćama može izgubiti kontrolu i pretvoriti slušanje glazbe ili gledanje filma u manje impresivno iskustvo. U cjelini, ovaj proizvod dobiva našu preporuku ukoliko želite poboljšati kvalitetu zvuka i to odraditi bez mnogo kabela i zvučnika, no ukoliko ste u potrazi za prirodnim i toplim zvukom, te kvalitetnijim niskih frekvencijama, savjetujemo investiciju u neki drugi audio sustav.

Maloprodajna cijena: oko 4.500,00 kn
target-group-ciljana-skupina
 • korisnici koji žele elegantan audio sustav praktičan za instalaciju i korištenje
 • korisnici koji žele poboljšati kvalitetu zvuka za sve sadržaje (film, glazba, TV program)
 • korisnici koji žele slušati glazbu putem USB sučelja
 • korisnici koji žele slobodu izbora položaja za montažu (na podlozi ili na zidu)

samsung-hw-f751-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

 

Na test ustupio:

Samsung Hrvatska

samsung-logo

 

 

Copyright HD Televizija 2013. Sva prava pridržana. Sve slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

 1. Dobar dan ,pozdrav za vas tim ,treba mi vasa pomoc, imam aktivni wireles bas samsung iz sistema HW-F850 ali imam samo bas , mogu li da ga spojim ili uparim sa nekim -bilo kojim sistemom jer meni treba centrala koja ima wireles najverovatnije ,ili sta bi moglo a da se napravi komplet i da radi ,nije vazno koja je marka ili proizvodjac , veliki pozdrav za vas najbolji ste .

  1. Pozdrav,

   Da, Vama treba centralna stanica, tj. Samsungov soundbar koji ce signal slati subwooferu. Bez toga nista nazalost…

   1. Razumem,nego ima li neki jeftiniji smsungov soundbar koji bi mi preporucili a da moze da se kaci ovaj bezicni bas sto imam ,izvinjavam se na smetnji pozzzz

 2. Razumem,nego ima li neki jeftiniji smsungov soundbar koji bi mi preporucili a da moze da se kaci ovaj bezicni bas sto imam ,izvinjavam se na smetnji pozzzz

 3. Pozdrav svima, zeleo bih da pitam dali ovaj prikljucak za mikrofon koji sluzi za kalibraciju moze da se iskoristi kao ulaz za karaoke mikrofon, i kako bi mogao da prikljucim mikrofon na bilo koji soundbar ili smart tv?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!