Audio-video uređajiPanasonicVijesti

Panasonic popunio prazninu u ponudi sa svojim prvim Android TV-om

panasonichx700-series

U listopadu ili studenom ove godine Panasonic će lansirati HX700 seriju Ultra HD 4K televizora koji se od ostalih modela u aktualnoj ponudi razlikuju po operativnom sustavu. Umjesto Panasonicove My Home Screen platforme, a koja je ove godine dočekala svoju petu reviziju, HX700 će biti opremljen – kao i mnogi drugi televizori na tržištu – Android TV-om. 

U srpnju smo testirali Panasonicovu HX800 seriju baziranu na posljednjoj verziji My Home Screen platforme i zaključili da unatoč vizualnim poboljšanjima i ponekim jedinstvenim opcijama, i dalje ne sustiže konkurenciju kad su u pitanju mnoge lokalne, kao i internacionalne aplikacije.

S druge strane, Android TV platforma nastavlja rasti – trenutno nudi oko 7000 aplikacija i 80% više korisnika nego prije godinu dana, stoga ne čudi što je dostupna na sve većem broju televizora. Ostaju jedino LG s webOS-om i Samsung s Tizen OS-om – obje platforme s bolje prilagođenim sučeljem za televizore od aktualne verzije Android TV-a (Pie), no uz značajno manji broj aplikacija.

HX700 serija će biti dostupna u veličinama ekrana od 43″, 50″, 55″ i 65″ s crnim okvirom, odnosno sa srebrnim u slučaju HX710 serije. Sasvim očekivano, kao i HX600 serija tako i ova neće biti opremljena Panasonicovim HCX procesorom slike, kao ni tehnikama lokalnog zatamnjenja. Ukratko, unatoč Ultra HD 4K rezoluciji i podršci za HDR10, HLG i Dolby Vision, očekujemo kvalitetu slike na razini konkurenata u ovoj klasi.

Panasonic-hx700
Prepoznatljivi dizajn čistih linija

Uz televizor će se isporučivati daljinski upravljač s glasovnim naredbama putem Google Assistanta koji standardno dolazi s Android TV-ima.

Podaci o cijenama nisu dostupni, no svakako će biti zanimljivo provjeriti ovaj model i kako je Panasonic implementirao novu platformu (jesu li ostali dobri stari izbornici s postavkama ili je sve prebačeno u Android sučelje kao što smo vidjeli na Sharpovoj BL5 seriji.

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!