Audio-video uređajiPanasonicVijesti

Panasonic popunio prazninu u ponudi sa svojim prvim Android TV-om

panasonichx700-series

U listopadu ili studenom ove godine Panasonic će lansirati HX700 seriju Ultra HD 4K televizora koji se od ostalih modela u aktualnoj ponudi razlikuju po operativnom sustavu. Umjesto Panasonicove My Home Screen platforme, a koja je ove godine dočekala svoju petu reviziju, HX700 će biti opremljen – kao i mnogi drugi televizori na tržištu – Android TV-om. 

U srpnju smo testirali Panasonicovu HX800 seriju baziranu na posljednjoj verziji My Home Screen platforme i zaključili da unatoč vizualnim poboljšanjima i ponekim jedinstvenim opcijama, i dalje ne sustiže konkurenciju kad su u pitanju mnoge lokalne, kao i internacionalne aplikacije.

S druge strane, Android TV platforma nastavlja rasti – trenutno nudi oko 7000 aplikacija i 80% više korisnika nego prije godinu dana, stoga ne čudi što je dostupna na sve većem broju televizora. Ostaju jedino LG s webOS-om i Samsung s Tizen OS-om – obje platforme s bolje prilagođenim sučeljem za televizore od aktualne verzije Android TV-a (Pie), no uz značajno manji broj aplikacija.

HX700 serija će biti dostupna u veličinama ekrana od 43″, 50″, 55″ i 65″ s crnim okvirom, odnosno sa srebrnim u slučaju HX710 serije. Sasvim očekivano, kao i HX600 serija tako i ova neće biti opremljena Panasonicovim HCX procesorom slike, kao ni tehnikama lokalnog zatamnjenja. Ukratko, unatoč Ultra HD 4K rezoluciji i podršci za HDR10, HLG i Dolby Vision, očekujemo kvalitetu slike na razini konkurenata u ovoj klasi.

Panasonic-hx700
Prepoznatljivi dizajn čistih linija

Uz televizor će se isporučivati daljinski upravljač s glasovnim naredbama putem Google Assistanta koji standardno dolazi s Android TV-ima.

Podaci o cijenama nisu dostupni, no svakako će biti zanimljivo provjeriti ovaj model i kako je Panasonic implementirao novu platformu (jesu li ostali dobri stari izbornici s postavkama ili je sve prebačeno u Android sučelje kao što smo vidjeli na Sharpovoj BL5 seriji.

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!