Kratke vijestiMobiteli i tabletiSamsung ElectronicsVijesti

Samsung predstavio Galaxy Round i dokazao reputaciju pionira na području mobilnih zaslona

GalaxyCurvedSamsung je predstavio Galaxy Round – prvi telefon sa zakrivljenim OLED zaslonom i time dokazao da ima odvažnosti biti proizvođač koji probija led kad je riječ o inovacijama i novim tehnologijama.

Biti prvi i najbrži, te pobijediti Apple i Google kad je riječ o inovacijama – čini se da je to glavna misao vodilja u Samsungu. OLED tehnologija omogućuje proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona, kao što je slučaj sa zaslonom Galaxy Round telefona. Unatoč tome što je zaslon fleksibilan, postavljen je u fiksno kućište, te se nameće pitanje što zakrivljeni zaslon ovog telefona može ponuditi osim bolje ergonomije tj. boljeg ”ležanja” u džepu ili na dlanu. Još uvijek nisu poznate sve prednosti zakrivljenog zaslona, osim tzv. ”Roll Effect” značajke koja omogućuje aktivaciju zaslona uređaja dodirom, odnosno ljuljanjem telefona. Uređaj je opremljen 5.7-inčnim ekranom, rezolucije 1080p i dostupan je samo na tržištu Južne Koreje po cijeni od 1000$.

galaxyround

Budući da je ovo prvi fleksibilni OLED zaslon koji se našao na tržištu, za očekivati je da se u bliskoj budućnosti pojave uređaji koji će ponuditi još novih značajki, osim upravljanja uređajem ljuljanjem i pokretima. Na primjer novi modeli mobilnih uređaja mogli bi biti savitljivi baš kao i zaslon. Samsung i LG grade postrojenja za masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona, te se očekuje kako će proizvodnja početi krajem ove ili početkom 2014. godine. Također, ne treba zaboraviti niti ostale proizvođače koji će zasigurno, ukoliko ova tehnologija zaživi u praksi, tržištu predstaviti pregršt novih uređaja sa zanimljivim i još neviđenim značajkama.

Izvor: FlatpanelsHD

        TechCrunch

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!