Home » Vodiči » Kalibracija » Novi HD Televizija video prilozi: kako podesiti vlastiti TV?

Novi HD Televizija video prilozi: kako podesiti vlastiti TV?

philips-podesavanje-slike

Uredništvo HD Televizije svakodnevno dobiva upite korisnika vezane za podešavanje slike na svim vrstama televizora, LCD-ima i plazmama malih ili velikih dijagonala ekrana, s manje ili više funkcija. Unatoč što smo već objavili drugi članak u kojem smo detaljno pokazali kako kopiranje postavki nije jamstvo bolje slike od one koju dobivate u tvorničkim predlošcima, svakodnevno dobivamo molbe da pošaljemo postavke za razne modele. Kako bismo educirali korisnike i približili im podešavanje slike na modernim televizorima, odlučili smo pokrenuti video priloge u kojima ćemo korak po korak objasniti svaki od parametara slike za konkretne modele, te sugerirati kako da se podese za toliko željenu najbolju sliku.

Prvi model koji smo tako obradili je Philipsov 42PFL7008K LCD televizor, a čija je recenzija nedavno objavljena. Konkretan model osim klasičnih Standard, Movie  i ostalih predložaka posjeduje i specijalizirane ISF profile za dnevno i noćno gledanje, a koji su obogaćeni naprednim opcijama za preciznu kalibraciju. Jasno, bez specijalizirane opreme nije moguće podesiti sliku da bude maksimalno precizna, no već samo razumijevanje što koja opcija radi može pomoći da se neki od osnovnih nedostataka i faktora koji negativno utječu na iskustvo gledanja poprave i da još više korisnik može uživati u video materijalima. Osim komentara za podešavanje slike, u videu također možete čuti i upute kako podesiti zvuk da bi se on u 5.1 formatu mogao poslati iz televizora u vanjski audio sustav.

Nadamo se da će vam se svidjeti video prilozi i da ćete svojim komentarima pomoći da budemo još bolji u narednim izdanjima.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

 1. Zanimljivo i korisno.
  Ovo vam je dobra ideja za ubuduće ali mene zanima kako napraviti potpuni reset starijeg televizora?
  Imam Philips 42pfl5604h star skoro 5 godina i htio bih izbrisati listu tv programa (dvb-c Bnet) i nanovo ih instalirati ali ne mogu.
  Znate li možda zašto i kako se ulazi u servisni meni (tamo je vjerojatno opcija za hard reset)

 2. Ogromno poštovanje za ono što radite. Pozdrav iz Novog Sada

 3. pozdrav uzo sam ovaj novi televizor tesla 43s901sus
  i nikako da mu podesim sliku kada pustim youtube 4k
  video slika je odlicna ali na sve ostalo nije
  alo neko zna podesavanja da mi kaze
  unapred hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*