Home » Vodiči » Kalibracija » Postavke za optimalnu sliku na LG 2020 OLED televizorima

Postavke za optimalnu sliku na LG 2020 OLED televizorima

Od prvog televizora koji smo testirali sad već davne 2009. godine pa do nove LG-jeve linije OLED televizora za tekuću godinu, slika koju ćete vidjeti nakon otpakiravanja nije optimalna i potrebno ju je podesiti. Srećom, postupak je vrlo jednostavan i svodi se na otvaranje izbornika s postavkama i odabir jednog od predložaka koji nudi karakteristike slike sličnije standardima po kojima se stvaraju sadržaji koji gledate iz svih izvora.

U nastavku donosimo popis optimalnih predložaka za LG-jeve OLED televizore, a do kojih smo došli nakon analize slike putem CalMAN 2020 softvera, kao i testnih diskova (HQV, FPD i Spears and Munsil).

Za gledanje sadržaja standardnog dinamičkog raspona (SDR), bez obzira na rezolucije (SD, HD, Ultra HD), preporuka je koristiti:

  1. Cinema
  2. Filmmaker mode
  3. Expert Bright Room (uz podešavanje Color Gamut opcije na Auto) ili
  4. Expert Dark Room

U svakom od navedenih predložaka možete podesiti OLED LIGHT kako god želite. Također, preporuka je Energy Saving opciju isključiti.

Za gledanje HDR sadržaja (HDR10 i HLG) preporuka je koristiti:

  1. Cinema ili
  2. Filmmaker mode

Za gledanje Dolby Vision sadržaja preporuka je koristiti:

  1. Cinema

Ove predloške je potrebno aktivirati prvi put za svaki novi ulaz/aplikaciju – od tad će odabrani predložak biti aktivan svaki put kad se vratiti na taj ulaz (Live TV, HDMI) ili aplikaciju (YouTube, Netflix…).

Više informacija možete doznati u videu:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. Veće , molim vas najbolje postavke za Sony KDL- 40 WE 665 ,LP.

  2. Dobar dan, molim vas najbolje postavke za LG oled 55 cx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*