FilmoviKino

MAXtv Filmomanija 7 – objava kompletnog programa

filmomanija-2013

Sedma po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol u razdoblju od 19. do 29. rujna. Tijekom punih 11 dana revije bit će prikazan sveukupno dvadeset i jedan film, a među onim najatraktivnijim koje će gledatelji imati priliku vidjeti svakako su već najavljeni Nebraska (r. Alexander Payne) – dobitnik nagrade za najboljeg glumca na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, Mistaken for Stranger (r. Tom Berninger) dokumentarni film o popularnoj glazbenoj skupini The National i Grandmaster (r. Wong Kar Wai) premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi i najnovije filmove kultnih i priznatih redatelja među kojima se svakako moraju izdvojiti Laurent Cantet (Foxfire, ispovijedi djevojačke bande – dobitnik nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u San Sebastianu), Bernardo Bertolucci (Ja i ti – prikazan izvan konkurencije na filmskom festivalu u Cannesu), Abbas Kiarostami (Kao netko zaljubljen – prikazan u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu) i Xavier Dolan (U svakom slučaju, Laurence – dobitnik nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu).

Od samih filmova svakako se moraju izdvojiti i nagrađivani Epizoda u životu berača željeza – novi film redatelja Danisa Tanovića dobitnik Srebernog medvjeda za najboljeg glumca, nagrade žirija i nagrade ekumenskog žirija na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu; Jedi, spavaj, umri – redateljice Gabriele Pichler dobitnik nagrade publike na filmskom festivalu u Veneciji; Nešto u zraku – redatelja Oliviera Assayasa dobitnik nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Veneciji; U kući – redatelja Francoisa Ozona dobitnik nagrade kritike (FIPRESCI) na filmskom festivalu u Torontu te dobitnik nagrada za najbolji film i najbolji scenarij na filmskom festivalu u San Sebastijanu; Pieta – redatelja Kima-ki Duka pobjednika filmskog festivala u Veneciji.

Kao i na svim dosadašnjim revijama dobrog filma, američka produkcija nikako neće ostati zakinuta. Tako će u sklopu sedme MAXtv Filmomanije u Cineplexxu Centar Kaptol gledatelji imati priliku vidjeti romantičnu dramu U parku Jane Austen (r. Jerusha Hess) prikazanu u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Sundanceu; triler Pod svaku cijenu (r. Ramin Bahrani) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji; biografsku dramu Ubij svoj najdraže (r. John Krokidas) prikazanu u sklopu ovogodišnjih filmskih festivala u Veneciji i Torontu; Violet i Daisy (r. Geoffrey Fletcher) prikazan u sklopu filmskog festivala u Torontu.

Posebnost ovogodišnje MAXtv Filmomanije svakako je i u tome što donosi do sada najveći broj filmova iz regije. Tako će se u sklopu revije prikazati hrvatski filmovi Oproštaj redatelja Dana Okija i Visoka modna napetost redatelja Filipa Šovagovića oba prikazana na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli; slovenski film Adria Blues redatelja Miroslava Mandića prikazan na filmskim festivalima u Karlovym Varyma i Sarajevu; te srpski filmovi Artiljero redatelja Srđana Anđelića i Slaughtera Nicka za predsjednika redatelja Roba Stewarta, Marca Vespija i Lize Vespi dobitnika nagrade za najbolji dokumentarni film na filmskom festivalu u Zagrebu.

Generalni pokrovitelj MAXtv Filmomanije 7 je Hrvatski Telekom, a već tradicionalno projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 19. do 29. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 7:

 1. Adria Blues – Miroslav Mandić
 2. Artiljero – Srđan Anđelić
 3. Epizoda u životu berača željeza – Danis Tanović
 4. Foxfire, ispovijedi djevojačke bande / Foxfire – Laurent Cantet
 5. Grandmaster / Yi Dai Zong Shi – Wong Kar Wai
 6. Ja i ti/ Io e Te – Bernardo Bertolucci
 7. Jedi, spavaj, umri / Äta Sova Dö – Gabriela Pichler
 8. Kao netko zaljubljen / Like Someone In Love – Abbas Kiarostami
 9. Mistaken for Strangers / Mistaken for Strangers – Tom Berninger
 10. Nebraska / Nebraska – Alexander Payne
 11. Nešto u zraku / Apres Mai – Olivier Assayas
 12. Oproštaj – Dan Oki
 13. Pieta / Pieta – Kim Ki-duk
 14. Pod svaku cijenu / At Any Price – Ramin Bahrani
 15. Slaughtera Nicka za predsjednika – Rob Stewart, Marc Vespi i Liza Vespi
 16. U kući / Dans la Maison – François Ozon
 17. U parku Janes Austen / Austenland – Jerusha Hess
 18. U svakom slučaju, Laurence / Laurence Anyways – Xavier Dolan
 19. Ubij svoje najdraže / Kill Your Darlings – John Krokidas
 20. Violet i Daisy / Violet & Daisy – Geoffrey Fletcher
 21. Visoka modna napetost – Filip Šovagović

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!