FilmoviKino

Kino katalog filmova koje ćemo gledati ovo proljeće

kino-proljece-2015

Blitz je izdao novi katalog filmova koje ćemo gledati u kinima ovog travnja, svibnja i lipnja. Kao i za prethodna razdoblja, tako i u najnovijem katalogu nalazimo popis filmova sa sinopsisom, te glumačkom postavkom. Kao i uvijek, u svakom trenutku može doći do promjene kako samih filmova tako i datuma otvaranja.

Kino Katalog Proljeće 2015

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Zanima me postoji li razlika u kvaliteti slike kod gledanja filmova preko blu-ray reproduktora u odnosu na gledanje filmova preko vanjskog tvrdog diska spojenog na usb port televizora.

    Primjer:

    Evo recimo da zbog rasprave ili usporedbe imamo dva filma potpuno iste kvalitete slike u blu-ray formatu (orginal blu ray disk)

    Film na vanjskom hard disku ce biti “remux” orginalnog blu ray diska potpuno istog bitrate-a i kvalitete sto se slike tice, samo ce biti maknuti strani jezici i neke ostale stvari koje netrebaju i neutjecu na sliku

    Znaci radi se o cistom blu ray formatu bez ripova ili upscalinga. Hoće li slika biti “bolja” preko blu-ray playera?

    L.P.

    1. Pozdrav – hvala na zanimljivom pitanju.

      Kratak odgovor bi bio – da, može postojati razlika u kvaliteti, no u praksi teško da bi ona bila vidljiva. Ako preko USB-a gledamo remux originalnog diska, a u Blu-ray player ubacimo originalnu verziju, onda je samo pitanje tko će kvalitetnije odraditi color upsampling (obzirom da se na Blu-ray snimaju filmovi u 4:2:0 samplingu, dakle 75% je manje informacija o bojama nego što je fizičkih piksela). Iz mog iskustva razlika postoji, no kad se sadržaj gleda s udaljenosti od dvije dijagonale ekrana ili veće, teško se može uočiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!