FilmoviKino

Kino katalog filmova koje ćemo gledati ovo proljeće

kino-proljece-2015

Blitz je izdao novi katalog filmova koje ćemo gledati u kinima ovog travnja, svibnja i lipnja. Kao i za prethodna razdoblja, tako i u najnovijem katalogu nalazimo popis filmova sa sinopsisom, te glumačkom postavkom. Kao i uvijek, u svakom trenutku može doći do promjene kako samih filmova tako i datuma otvaranja.

Kino Katalog Proljeće 2015

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

 1. Zanima me postoji li razlika u kvaliteti slike kod gledanja filmova preko blu-ray reproduktora u odnosu na gledanje filmova preko vanjskog tvrdog diska spojenog na usb port televizora.

  Primjer:

  Evo recimo da zbog rasprave ili usporedbe imamo dva filma potpuno iste kvalitete slike u blu-ray formatu (orginal blu ray disk)

  Film na vanjskom hard disku ce biti “remux” orginalnog blu ray diska potpuno istog bitrate-a i kvalitete sto se slike tice, samo ce biti maknuti strani jezici i neke ostale stvari koje netrebaju i neutjecu na sliku

  Znaci radi se o cistom blu ray formatu bez ripova ili upscalinga. Hoće li slika biti “bolja” preko blu-ray playera?

  L.P.

  1. Pozdrav – hvala na zanimljivom pitanju.

   Kratak odgovor bi bio – da, može postojati razlika u kvaliteti, no u praksi teško da bi ona bila vidljiva. Ako preko USB-a gledamo remux originalnog diska, a u Blu-ray player ubacimo originalnu verziju, onda je samo pitanje tko će kvalitetnije odraditi color upsampling (obzirom da se na Blu-ray snimaju filmovi u 4:2:0 samplingu, dakle 75% je manje informacija o bojama nego što je fizičkih piksela). Iz mog iskustva razlika postoji, no kad se sadržaj gleda s udaljenosti od dvije dijagonale ekrana ili veće, teško se može uočiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!