Audio-video uređajiOLEDVijesti

Novi stari LG-jev OLED TV od sada pola kilograma manje mase i značajno veće cijene?

lg-em9700-oled

LG-jev OLED TV 55″ dijagonale, model 55EM9700, još se nije pojavio u trgovinama, a već je doživio nekoliko revizija otkako smo ga prvi puta ugledali u siječnju na CES sajmu u Las Vegasu. Najnovija promjena se ne odnosi na dizajn već na smanjenu masu televizora, a koja sada iznosi 3.5 kilograma za razliku od ranije revizije i njenih 4 kilograma.

Sumnjamo kako je smanjenje mase televizora glavni razlog kašnjenja dolaska na tržište, no ne bismo se čudili da ga LG u Las Vegasu bude navodio kao jedan od razloga. Kao glavni razlog kašnjenja OLED TV-a i od strane Samsunga i od strane LG-ja navode se problemi u proizvodnom procesu, a koji ne izbacuje dovoljan broj ispravnih komada s proizvodne linije. Vjerujemo kako su se mnogi inženjeri iz oba tabora pošteno naradili ove godine kako bi usavršili proizvodni proces i ispravili uočene nedostatke, a vjerojatno jest kroz proces revizije uočeno mnogo detalja koji se daju optimirati pa je vjerojatno jedan od usputnih rezultata i smanjena masa televizora.

lg-oledtv-thickness
LG-jev OLED TV je i dalje tanji od prosječnog mobitela – svega 4 mm.

Ono što u ovom trenutku najviše zabrinjava jest nova cijena LG-jevog OLED TV-a, a koju je objavila ruska stranica CNews 26. prosinca. Navedena cijena iznosi oko 16.500 am. dolara, što je značajno više od ranije spominjanih 10.000 dolara – čak 65% više! Osim toga, sve je više izgledno kako LG-jev OLED TV neće doći u siječnju u domaće trgovine bez obzira na cijenu jer je u jednoj kineskoj reklami naveden datum dolaska travanj 2013. Ovo naravno nije službena informacija i treba se uzeti u obzir s dozom soli, no prema svim informacijama ne sumnjamo da će vrijeme izlaska biti daleko od navedenog.

U svakom slučaju mnogo informacija sa svih strana, nadamo se da kako će na CES-u koji uskoro počinje napokon biti objavljeni konkretni podaci o dostupnosti i preporučenoj cijeni.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nikako mi nije jasno zašto paralelno nisu izbacili televizore manjih diagonala. Jer ako se ide po logici što manji ekran-lakša i jeftinija proizvodnja( ekrani mobitela su najbolji primjer za to) zašto se prvo nije išlo sa oled računalnim monitorima, pa sa televizorima manjih diagonala. Ova megalomanija se velikim diagonalama se očito nikome neće isplatiti

  2. Izgleda da je sony bio u pravu kad je rekao da odustaje od oled televizora jer je tehnologija nepouzdana. Od tada je prošlo puno vremena a oni koji su je branili a to su lg i samsung nikako da izbace na tržište oled televizore. Revizija na reviziju ali gotovog modela za mase nema. Sada već izgleda smiješna nemoć tih giganta koji uporno pokušavaju ali nikako složiti gotov proizvod za dućane…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!